Iran

100leven

New member
De VS probeert al lange tijd een oorlog te ontketenen met Iran. In 2008 schreef journalist Seymour Hersh een artikel over hoe de Bush regering in een vergadering naar mogelijkheden zocht om een oorlog met Iran te beginnen.

Dit was één van de afgekeurde voorstellen van Dick Cheney:

HERSH: There was a dozen ideas proffered about how to trigger a war. The one that interested me the most was why don't we build - we in our shipyard - build four or five boats that look like Iranian PT boats. Put Navy seals on them with a lot of arms. And next time one of our boats goes to the Straits of Hormuz, start a shoot-up.
Might cost some lives. And it was rejected because you can't have Americans killing Americans. That's the kind of - that's the level of stuff we're talking about. Provocation. But that was rejected.

http://truth-out.org/archive/component/k2/item/79431:hersh-cheney-plan-for-creating-false-flag-attackToen is het niet gelukt, nu wordt weer een poging gedaan. Provocaties, leugens, nieuwe sancties, een wetsvoorstel om Iran preventief (zonder bewijs) aan te vallen, travel ban etc.

In plaats van spanningen weg te nemen in het Midden-Oosten, wordt het weer volop aangewakkerd.

Mark
 
Mogelijk. Het kan ook zijn dat dit soort 'saber rattling' even nodig is voor Trump om door zijn 'confirmation hearings' te komen. Hij kan niet effectief gaan regeren als belangrijke posten niet bemand kunnen worden vanwege vertragingstactieken toegepast door natuurlijk de Democraten, maar ook de oude garde van de Republikeinen. Het kan goed zijn dat hij zijn mensen heeft geinstrueerd om de kritische senatoren toch maar vooral naar de mond te praten en ondertussen doet Trump er zelf nog een schepje bovenop met zijn tweets.

Daarnaast is het maar zeer de vrasg of Trump de mensen die al wel zijn benoemd volledig in de hand heeft. Met name de uitspraken over De Krim door de nieuwe Amerikaanse VN-afgezant Nikki Haley lijken wel een eenpersoonsactie en ik vraag me af of Trump haar op het matje heeft geroepen of nog gaat doen hierover. De mislukte actie van commando's in Jemen was bijv. gesaboteerd - Al Qaeda wist dat ze eraan zaten te komen. We weten op dit moment dus nog niet in hoeverre de vijandige toon jegens Iran een bewuste strategische zet is van Trump zelf of dat hij erin geluisd wordt door de 'deep state'. Afwachten dus, maar zoals met alles wat met Trump te maken heeft: niet te snel (ver)oordelen.

Mike
 
Trump heeft zelf al die neocons aangesteld, dus dan moet hij ook niet verbaasd opkijken als ze oorlogszuchtige taal uitslaan. Over Nikki Haley bijvoorbeeld heb ik al eerder geschreven dat ik het ongelooflijk vind dat Trump haar koos in plaats van Tulsi Gabbard. Gabbard die juist minder oorlog wil en ook de waarheid over de rol van de VS in Syrië vertelt.

Je kunt je afvragen in hoeverre Trump goede adviezen heeft gekregen en krijgt. Jared Kushner, z'n schoonzoon en Zionist pur sang, heeft gezegd dat vrijwel alles via hem loopt. Dus zijn invloed is wellicht groter dan we denken.

Mark
 
Je hebt gelijk. Ron Paul zei het al: tijd dat hij in zijn Apprentice-rol kruipt en roept 'you're fired!'.

Mike
 
Hier nog een voorbeeld van hoe er al sinds jaren gepusht wordt voor oorlog met Iran. Dit keer een Israëlische lobbyist die in 2012 schaamteloos spreekt over de mogelijkheid van een false flag aanval om een oorlog met Iran te beginnen. Hij noemt nota bene als voorbeelden false flags die hebben geleid tot andere oorlogen.Mark
 
Pijnlijk lange stilte van de woordvoerder van de State Department op een vraag van een journalist die duidelijkheid wil over de dubbele moraal wat betreft kritiek op Iran en niet op Saoedi-Arabië. Wel Iran bekritiseren over democratie, maar niet de Saoedi's.Mark
 
Well, the picture was taken at the opening of the new “Global Center for Combating Extremist Ideology,” a billion dollar state-of-the-art monitoring and operations center in the fight against international terror…in Riyadh? Hosted by the Saudis? The very government that has been funding and exporting these Wahabbi extremists and CIA dupes on jihads around the world for decades? The very concept is self-parodying.

http://www.theeventchronicle.com/news/middle-east/saudi-arms-deal-youre-not-told/

 
Beelden van de aanslag:

http://nieuws.tpo.nl/2017/06/07/video-isis-toont-beelden-aanslagen-teheran-nsfw/

Mike
 
En het framen van Iran gaat gestaag door. Lees de verklaring van Trump over de terroristische aanvallen van ISIS in Iran:

We underscore that states that sponsor terrorism risk falling victim to the evil they promote.

DBvplmUXUAEBruN.jpg


Feitelijk geeft hij Iran de schuld van de aanslagen door ISIS. Dus hier geldt het blowback argument wel? Zo doorzichtig allemaal.

En als er 1 partij is die terrorisme sponsort, direct en indirect, is het de VS wel. Hypocrieten.

Mark

 
Trumps binnenlandpolitiek is briljant, zijn buitenlandpolitiek is helaas rampzalig. Hij lijkt er ook oprecht geen kaas van te hebben gegeten.

Mike
 
Helaas trekken wij buiten de VS minder profijt van z'n binnenlandpolitiek, terwijl z'n buitenlandpolitiek meer effect heeft op ons en de rest van de wereld.

Dat hij er geen kaas van heeft gegeten, betwijfel ik, want voordat hij president werd, wist hij precies wat er aan schortte bij Obama z'n buitenlandpolitiek en maakte hij beloftes die hij nu niet waarmaakt. Ongetwijfeld onder druk van de Deep State, maar hij heeft ook zelf mensen aangesteld in z'n kabinet die staan te springen om de regimes in Syrië en Iran omver te werpen.

Mark
 
https://ejbron.wordpress.com/2017/06/09/saoedi-arabie-als-strijder-tegen-islamitische-terreur-gegarandeerd-niet/'

Mike
 
Goed overzichtsartikel over de eenzijdige verdacnhtmaking van Qatar als 'terrorismesponsor':

http://politiek.tpo.nl/2017/06/20/man-mv-qatar-twee-wilde-weken-zelfoverschatting/

Mike
 
Duitse inlichtingendiensten: Iran gaat door met nucleaire- en rakettechnologie

Iran waarschuwt Trump voor ernstige gevolgen als Revolutionaire Garde tot terreurorganisatie wordt bestempeld – Iran beweert ‘vader van alle bommen’ te hebben gebouwd - Duitse minister BuZa bang dat Trump al volgende week verdrag met Iran beëindigthttp://xandernieuws.punt.nl/content/2017/10/Duitse-inlichtingendiensten-Iran-gaat-door-met-nucleaire-en-rakettechnologie

Mike
 
Saudische media publiceren filmpje over invasie van Iran

Bijbelse eindtijdprofetieën voorzeggen echter totale vernietiging Saudi Arabiëhttp://xandernieuws.punt.nl/content/2017/12/Saudische-media-publiceren-filmpje-over-invasie-van-Iran

Mike
 

Forum statistieken

Onderwerpen
4.469
Berichten
498.545
Leden
8.630
Nieuwste lid
Rene Collaer
Word vaste donateur van dit forum
Terug
Bovenaan