Hoi, terug van weggeweest met een vraag waarbij ik heel erg aan jullie dacht.

barkyloe

New member
Hoi,

Al eerder heb ik mezelf hier voorgesteld, na een lange tijd verschillende onderwerpen te hebben gelezen.
Ik vind dat er erg veel kennis op dit forum is.
Daar heb ik veel van meegenomen in mijn leven.
Bedankt daarvoor.
Mijn gezondheid gaat best goed momenteel.
Niet dat ik 100% naar de wp regels leef.
Ik blijf toch veel moeite hebben met vlees en zuivel.
Ik maak me ook veel zorgen over de aarde...en ik vroeg me af...hebben jullie ook een documentaire als cowspiracy gezien? Hoe kunnen jullie de enorme belasting die eten op de wp manier legt op de aarde, aan jezelf verantwoorden?
Ik vind een gezonde aarde namelijk eigenlijk belangrijker dan het voor mij beste dieet!
Hartelijke groeten allemaal.

Liefs
Barbara
 
Ik kan die twee prima combineren, ik heb er geen enkele moeite mee om een stukje koe te eten, erger nog ik vind het juist goed voor het milieu en onze aarde. Mits de dieren op een goede manier worden gehouden zoals dat van nature voor ze bedoelt is. En dat is het hele verschil wat nooit besproken wordt in dit soort onderwerpen.

Ik heb de film cowspiracy niet gezien maar ik denk dat ik aan de titel te zien al weet waar hij over gaat, hoe hij gemaakt is hoe eenzijdig alles daarin belicht wordt. Het zou mij niet verbazen als hij gemaakt is door een veganist.

Ik heb een film voor jouw om een andere kant hiervan te belichten. Je moet natuurlijk niet zo lang door gaan met grazen tot de hele plant weg is. zo als het geval is in de gevallen die ze normaal laten zien.

 
Over de maker van de film, Kip Andersen:Kip Andersen’s environmental awakening came as a result of An Inconvenient Truth. After seeing the film, he began to recycle religiously, turn off lights constantly, shower infrequently, and ride a bike instead of driving. Andersen believed he was doing everything he could to help the planet by following the guidelines of national and international environmental organizations, but his life took a different direction when he found out animal agriculture is the leading cause of environmental destruction.

http://www.cowspiracy.com/about/

Deze about-pagina bevat nog wel meer bullshit, om in koeientermen te blijven. Uit een interview met de filmmakers:Kip: I believe the tipping point has already happened. We are in a new stage of human evolution, and everything is speeding up. If you look at all the vegan businesses that are popping up and thriving, with major backers like Bill Gates getting behind them, we are on the right path. And, we will look back at this time as being archaic.

Keegan: Being vegan today in the U.S. is simpler than ever if you want to maintain a standard American diet but only eat plants. There are products like Beyond Meat and Just Mayo in major grocery store chains across the country providing plant-based alternatives. But the truth is that fruits and vegetables are available around the world at a fraction of the cost of animal based foods.


http://blog.allisonsgourmet.com/201...cowspiracy-with-kip-andersen-and-keegan-kuhn/

OK, ze zijn dus naief genoeg om Al Gore en Bill Gates te beschouwen als humanitaire helden? Die veganisten kun je ook alles wijs maken! Maar wat wil je als je brein geen cholesterol krijgt?

Om nog even in de juiste terminologie te blijven maakt Tim Boyd van de WAPF rundergehakt van deze film:The producer may have been well-intentioned. I don’t know. I try to be sensitive to people’s feelings and be nice and I’m trying now. This film is impressive—impressively dreadful, intellectually lightweight, and fear-mongering. It is a pile of steaming hot, USDA grade A, grain-fed, cow-phobic drivel. That is about as nice as I can be.


http://www.westonaprice.org/dvdmedia-reviews/cowspiracy-the-sustainability-secret/

Er klopt zoveel niet aan deze film dat ik bijna niet weet waar ik moet beginnen. Lees de recensie van Tim Boyd maar en dan weet je genoeg!

Mike
 
Afzeiken is makkelijk maar waar zijn de onderbouwde argumenten?
Heb je de film gezien Mike?
Ik heb nergens gezien dat al Gore of Bill Gates daarin als held gezien werden.
Al Gore verzweeg belangrijke feiten in zijn docu daar gaat het over.
Feit blijft dat het met een wereldbevolking van meer dan 7 miljard mensen onmogelijk is om allemaal vlees te eten laat staan grasgevoerd vlees.
Natuurlijk geloof ik in de feiten dat het gezonde voeding is.
Maar hoe asociaal is het niet om veel vlees en zuivel te gebruiken???
Als iedere aardwoner zoveel vlees en zuivel zou willen gebruiken is dat onmogelijk. Onze aarde gaat dood. Diersoorten sterven uit en jullie houden vast aan een dieet uit de oertijd zonder rekening te houden met het feit dat de mensheid ondertussen de aarde beplaagd.
Jullie hebben ook kinderen toch?
Verteeld blijkt de belangrijkste en het overgrote aandeel
voor onze milieupromatiek.
Er zitten hier een hoop intelligente mensen. Maar jullie dieet is kennelijk reden om feiten belachelijk te maken en door te gaan roofbouw te plegen om deze planeet?!? Waarom kijken jullie niet gewoon naar de film en de feiten? De argumenten die je geeft Mike zijn geen argumenten. Ik snap dat je het niet wilt weten hoor dat wel.
 
hoi Barkyloe: hierover:

Feit blijft dat het met een wereldbevolking van meer dan 7 miljard mensen onmogelijk is om allemaal vlees te eten laat staan grasgevoerd vlees.

Mijn vraag aan jou: hoe weet je dat zo zeker?

Onze aarde gaat dood.

Onze aarde gaat dood? Geen idee wat je daar precies mee bedoelt.

Over het aantal mensen op deze planeet: het is nu eenmaal zover gekomen: wat mij betreft hoeft dit aantal ook niet ongebreideld te stijgen. Ik vraag me wel af waarom we niet bewust collectief meer doen aan beperking van het nageslacht in ons eigen belang en dat van andere soorten.

Oog houden voor het milieu is erg belangrijk. Dierlijke mest is de beste mest als het mest is van dieren die diervriendelijk gehouden zijn. En deze dieren eten ook nog vaak planten die komen uit de industriele monolandbouw vol insecticiden. Het is volgens mij juist dat wat het land en de dieren verpest. Als we ons vege lijf en dat van de flora en fauna waarmee we in harmonie kunnen leven willen redden, doen we er goed aan om terug te gaan naar de kleinschalige landbouw.
 
Barkyloe,

Jij hebt het overafzeiken en vraagt je af waar de opbouwende argumenten zijn. Je hebt duidelijk deze site en de Weston Price website niet gelezen. Ik zou zeggen lees je in, denk logisch na en laat je niet zo bang maken en op de kast jagen. Oja hierbij helpt een uitgebalanceerd dieet bij (WAPF). Succes!

Joost
 
Die review heb ik gelezen....daarin wordt 'mijn????' docu afgezeken en afgedaan als licht intellect en een ramp voor ons voedingsgehalte en beargumenteerd alsof we nog ten tijde van columbus leven.
Niemand heeft de film hier gezien en de feiten bekeken.
Onze aarde gaat dood ja...elke dag sterven 200 soorten uit..over 30 jaar is de zee 1 grote dode zone en we streven af op een grote catastrofe die nu al op alle vlakken voelbaar is.
Maar jullie willen je nog zo nodig voeden alsof jullie nog in de oertijd leven met een handje vol mensen.

Tuurlijk kunnen we niet terug naar kleinschalige landbouw als mensen allemaal 3 ons vlees per dag willen consumeren...we hebben nog 4 planeten nodig zal je bedoelen.

Tuurlijk zou het mooi zijn als alles organisch verbouwd werd en we grasgevoerde dieren konden eten die een goed leven hebben gehad. Maar dat is een totale utopia.
Voor genoeg grasgevoerd vlees voor iedereen heb je nog 10 planeten nodig namelijk.


Maar dit was ook wel de laatste plek waar je dit onderwerp aan kan snijden natuurlijk.

Heiligschennis.

Groeten
Barbara 
Ja maar wat wil je dan? Dat we nog verder degeneren op onvolwaardige voeding met wat tot gevolg? Nog meer ziektes, oorlog en ander irrationeel gedrag? Wapf betekent echt niet dat je je volpropt met vlees. Lees je in en geloof niet alle propoganda.

Kleinschalige landbouw is zeker mogelijk. Jij hebt je bang laten maken en laat je voor het karretje spannen van de elite. Dit is de mens die zij het liefst zien: halfzieke, bange veganisten die zich onvruchtbaar eten.
 
En Joost, ik lees hier al jaren mee en heb respect voor zaken die hier belicht zijn die hun tijd ver vooruit waren.
Ik vind dat hier heel veel kennis te vinden is en heb veel geleerd.
Veel is ook gemeentegoed geworden, betreft de kennis die hier al lang geleden werd verkondigd.

Maar wat dit betreft lopen jullie hier ver voorbij de realiteit en de tijd zal dat uitwijzen ben ik bang.

Ik wou alleen even een balletje opgooien en weet dat ik hiermee de toorn van iedereen hier op me haal.
Maar ik kon het niet laten, ik hou van mijn kinderen en de aarde.
En als er ergens veel zuivel en vlees wordt gepropagandeerd is het hier.

Dus ik licht mijn hielen maar weer....kan ik jullie naschoppen even niet voelen.
Hoop dat jullie toch een keer gaan kijken en de feiten bestuderen, openstaand voor nieuwe informatie.....

<3


 
Tuurlijk is een balletje opgooien goed! Maar je trekt je het wel erg persoonlijk aan, kom maar met je argumenten. Die van ons ken je dus al, de meeste mensen eindigen bij Weston Price wat betreft hun zoektocht. Ze hebben vaak al heel wat info gelezen van te voren.
 
Onze aarde gaat dood ja…elke dag sterven 200 soorten uit..over 30 jaar is de zee 1 grote dode zone en we streven af op een grote catastrofe die nu al op alle vlakken voelbaar is.

hoi Barbara, er sterven op aarde altijd al elke dag soorten uit: ook zonder dat de mens domineerde in aantal zoals op de huidige manier. Mijn persoonlijke inslag is wel dat de Westerse mens zoals die nu standaard leeft, dat dat alleen al niet goed is voor die mens zelf en ook niet voor de omgeving (flora en fauna). Onze gezondheid staat standaard op het spel. Maar kennelijk verschillen de meningen over wat er voor nodig is, voor die gezondheid van de mens en zijn omgeving. Dus om het goed voor het voetlicht te krijgen, begint en eindigt alles wat mij betreft bij dat de mens weet of beseft wie die eigenlijk is en wat die nodig heeft. Zo zie ik het.

Maar jullie willen je nog zo nodig voeden alsof jullie nog in de oertijd leven met een handje vol mensen.

Volgens mij is het belangrijk dat boven tafel komt wat een mens nodig heeft, zowel in het opzicht van fysieke voeding, maar het gaat veel verder.

P.s. Barbara, ik heb nog een vraag aan je gesteld hier https://www.fatsforum.nl/topic/wortelkanaalbehandeling/page/7/ : voor zover je dat eerder niet las: eerder had je in die rubriek verteld dat je omhoog zat i.v.m. wortelbehandelde kiezen en de mogelijk ermee samenhangende klachten: ik ben benieuwd hoe het sindsdien met je gegaan is/wat je besloten hebt ermee te doen destijds. Van elkaars ervaringen kunnen we leren.
 
Ik vind een gezonde aarde namelijk eigenlijk belangrijker dan het voor mij beste dieet!

Het tegenargument heb ik al eens opgeschreven:Je kunt leed niet met leed verhelpen of voorkomen, je voedt dan dezelfde energie.

https://www.fatsforum.nl/topic/argumenten-tegen-vegetarisme/

Alleen omdat de aarde lijdt, waarom zou jij jezelf dan extra leed willen toebrengen?Ik heb nergens gezien dat al Gore of Bill Gates daarin als held gezien werden.

Als Kip Andersen op de cowspiracy-site zelf schrijft dat zijn ogen werden geopend door Al Gore's An Inconvenient Truth en als hij in interviews zegt dat hij het geweldig vindt dat er nu veganistische nepmajonaise is die financieel mogelijk is gemaakt door Bill Gates, dan heb je te maken met een dwaas die een totaal verkeerde basis heeft voor zijn wereldbeeld en mensbeeld. En jij laat je leiden door zo'n figuur? Dan twijfel ik ook aan jouw hersenfunctie!Al Gore verzweeg belangrijke feiten in zijn docu daar gaat het over.

Dat is wel heel zacht uitgedrukt! Al Gore bedient zich van regelrechte leugens en bedrog en als dat je basis is dan is alles wat verder uit je mond komt ook merde, om maar in koeientermen te blijven.

Onze aarde gaat dood. Diersoorten sterven uit en jullie houden vast aan een dieet uit de oertijd zonder rekening te houden met het feit dat de mensheid ondertussen de aarde beplaagd.
Jullie hebben ook kinderen toch?
Verteeld blijkt de belangrijkste en het overgrote aandeel
voor onze milieupromatiek.

Eens in de zoveel tijd worden deze 'argumenten' weer van stal gehaald, om maar in koeientermen te blijven. Ik heb dit al eens geschreven:

https://www.fatsforum.nl/topic/veganisten-en-vegetariers-maken-ook-dieren-dood/#post-134683Waarom kijken jullie niet gewoon naar de film en de feiten?

Waarom bekijk jij de TED-presentaie van Savory niet? Waarom lees je de recensie van Tim Boyd niet in zijn geheel? Waarom sluit jij de ogen voor de feiten?daarin wordt ‘mijn????’ docu afgezeken en afgedaan als licht intellect en een ramp voor ons voedingsgehalte en beargumenteerd alsof we nog ten tijde van columbus leven.

Licht intellect is een prima beschrijving. Een ander woord zou zijn: oliedom.

Tuurlijk kunnen we niet terug naar kleinschalige landbouw als mensen allemaal 3 ons vlees per dag willen consumeren…we hebben nog 4 planeten nodig zal je bedoelen.

Tuurlijk zou het mooi zijn als alles organisch verbouwd werd en we grasgevoerde dieren konden eten die een goed leven hebben gehad. Maar dat is een totale utopia.
Voor genoeg grasgevoerd vlees voor iedereen heb je nog 10 planeten nodig namelijk.

Ook daar ben ik al eens op ingegaan:

https://www.fatsforum.nl/topic/veganisten-en-vegetariers-maken-ook-dieren-dood/#post-134692

Ik heb nog een goede voor je:

Als je alle mensen op deze planeet plantaardig zou moeten voeden, heb je wel 10 planeten nodig, want ze blijven de hele dag maar 'grazen' (om maar in koeientermen te blijven) omdat ze niet goed doorvoed zijn. Daarnaast is grootschalige plantenteelt alleen maar mogelijk d.m.v. bodemuitputtende en verwoestijnende monoculturen, kunstmest en pesticiden (de laatste twee zijn afkomstig uit de OORLOGSINDUSTRIE). De aarde gaat dood ja - aan grootschalige akkerbouw!

Voortaan je echt in de feiten verdiepen voordat je veganistische cliches gaat herkauwen, om maar in koeientermen te blijven. En by the way, je gebitsklachten worden er ook niet beter op met een veganistisch dieet!

Mike
 
Waarom zo'n lange discussie?
Kijk de video van Kaaskanlekkerzijn, als die te lang is, vanaf 16:55 10 seconden kijken.
 
http://www.agriholland.nl/dossiers/landbouwgrond/home.html
volgens de tabel hebben we meer dan 22.000 km2 landbouwgrond, daar maken we 100% gras van.
stel we houden 1 koe+kalf per ha, die dan 6.000L per jaar geeft. Er is dan geen verdere overzeese input nodig.
Ik dacht hier eens gelezen te hebben dat een mens op 6 liter melk per dag kan leven.
die koe kan dan 2,7 mens voeden. Of 1 ha is 2,7 mens. Maal de 22.000 km2 is ruim 62 miljoen mensen en dan mogen we ook elk jaar een kalf of een koe op eten.
Dus elke Nederlander kan zich helemaal zat eten en dan kunnen we voedsel voor 62-17 (ik rond alles af in het voordeel van de criticasters) 45 miljoen mensen exporteren. Nu is Nederland een zeer vruchtbaar land, maar ook dicht bevolkt. Mijn gevoel zegt dat we er wereldwijd wel uitkomen. Maar ik sta open voor de berekeningen van andere mensen!

Plus iedere boer (= een soort van ervaringsdeskundige, maar dan zonder wetenschappelijke titel. Dus volgens de wetenschappelijke wereld een soort van amateur, dit betekend dat de laatste alinea puur subjectief is en niet wetenschappelijk gestaafd! Pas op, wie of wat je geloofd!) weet dat je land onder gras vruchtbaarder wordt. Net als dat iedere boer weet dat met 100% akkerbouw, je je best moet doen om de vruchtbaarheid te handhaven.
 
Nederlands is vruchtbaar, maar zelfs hier zijn delen enkel geschikt voor gras en dus veeteelt, verder is er weinig rendabel te verbouwen.
Dat geldt voor veel gebieden in de wereld: veeteelt of niks.
 
In de natuur is véél vernietigd en afgebrand om landbouw en het telen van gewassen überhaupt mogelijk te maken. Steeds een nieuw stukje, omdat het oude is uitgeput: onkunde en later commercialisering. Vandaar o.a. dat de woestijnen zo groot zijn en regenwouden verdwijnen. Dat gaat allemaal vooral ten koste van dieren. Hun leefmilieu is dusdanig aangetast dat ze wel moeten uitsterven.
 
maar sterven ze ook uit? De ijsbeer is toch ook al jaren een steeds bedreigdere diersoort volgens groep 1 en uitdijend volgens groep 2.
De natuur is altijd in beweging, dus dat er af en toe wat uitsterft is normaal.
Dat tijgers ed bedreigd zijn door toedoen van de mens geloof ik wel, maar van veel andere dieren vraag ik mij af of dat ook zo is of is het om de niet wakkere mens te bedotten?
 

Forum statistieken

Onderwerpen
4.490
Berichten
511.943
Leden
8.642
Nieuwste lid
Davidbrownm05
Word vaste donateur van dit forum
Terug
Bovenaan