Hoe je de zuurstoftoevoer naar je cellen kunt verhogen

fatsnotbad

Administrator
Forumleiding
Allereerst moet je beseffen dat alle zgn. 'ziekteverwekkers' opruimers, vuilnismannen van Moeder Natuur zijn en dat ze reageren op een vervuilde omgeving. Deze microben kunnen dus nooit de oorzaak zijn van welke ziekte of aandoening dan ook, de vervuiling was er eerst en toen kwamen de micro-organismes. Zo bezien zijn ze dus je vriend en niet je vijand, want ze helpen mee de boel op te ruimen, het zijn aaseters die zich voeden met dode, verzwakte en vervuilde cellen.

Het tweede wat je moet beseffen is dat dergelijke organismes allemaal anaeroob zijn en dus kunnen overleven in een zuurstofarme omgeving. Het basisprobleem is zuurstoftekort op celniveau. Hoe ontwikkelt een mens zuurstoftekort? Hiervoor zijn verschillende redenen aan te geven:

Te weinig maagzuur. Dit ontstaat door verzwakte bijnieren, ofwel door stress of overbelasting. Onder dat laatste moet je alles verstaan van slecht voedsel tot blootstelling aan chemicalien (bijv. amalgaamvullingen) tot emotionele stress. In tijden van stress maakt je lichaam te weinig maagzuur aan, omdat het zich wil richten op het verwijderen van de stressbron en geen energie wil verspillen aan voedselvertering. Als je in de rouw bent, bijvoorbeeld, krijg je 'geen hap door je keel'. Stress 'beneemt je de adem', denk ook aan de link tussen hyperventilatie, astma en stress. Long- en luchtwegklachten hebben rechtstreeks te maken met de bijnieren die proberen ongewenste stoffen te lozen via de longen en luchtwegen.

Het probleem verbonden aan te weinig maagzuur is dat maagzuur essentieel is voor de vertering van eiwitten, de grootste moleculen in ons voedsel. Hierdoor ontstaat een verstikkende en verstoppende brij van half verteerde of onverteerde eiwitten, die vervolgens door anaerobe micro-organismes wordt opgeruimd d.m.v. melkzuurfermentatie (gisting). Dit levert gasvorming op en daarmee een opgeblazen gevoel (veroorzaakt door gas) en tevens indigestie (maagzuur dat omhoog komt en dus het gevolg is van TE WEINIG maagzuur!). Als er in de spijsverteringsketen al sprake is van anaerobe omstandigheden en melkzuurfermentatie, dan is dit FOUTE BOEL! De enige voedselbron van maagzuur is overigens zout. Het lichaam wendt de chloride in natriumchloride aan als bouwsteen voor de productie van maagzuur.

Consumptie van veel suiker, zetmeel en koolhydraten. Het eindproduct van suikervertering is...melkzuurfermentatie. Het mag nu onderhand wel duidelijk zijn dat melkzuurfermentatie buiten je lichaam voor voedselproductie (bijv. zuurkool, yoghurt) prima is, maar niet in je lichaam! Zowel buiten je lichaam als in je lichaam vindt melkzuurfermentatie uitsluitend plaats in anaerobe omstandigheden. Zuurkool uit het vat komt tot stand omdat dit vat wordt afgesloten met een deksel. Ook buiten je lichaam zie je dat d.m.v. melkzuurfermentatie suikers worden vergist.

De mens is een op zuurstof gebaseerd wezen en onze cellen moeten niet afgedicht worden maar juist wijd open staan voor zuurstof. Consumptie van suikers verhindert dit. Daarnaast zorgen ze voor verstikkende en blokkerende eiwitplakkaten in het bloed, AGE genoemd, oftewel: Advanced Glycation End Products. In gewoon Nederlands: versuikerde eiwitten, waarbij er door een te hoge bloedsuikerspiegel verbindingen worden gemaakt van eiwitten d.m.v. suiker ('cross-linking'). Dit zijn de beruchte eiwitplakkaten die in verband worden gebracht met hart- en herseninfarcten en met dementie (Alzheimer). Hiervoor zijn niet verzadigd vet en cholesterol verantwoordelijk, maar suikers!

Consumptie van bewerkte plantaardige olien en vetten (transvetten). Het lichaam heeft vet nodig en kan dit slechts uit 2 bronnen verkrijgen: plantaardige of dierlijke. Ons is jarenlang wijsgemaakt dat het dierlijke, verzadigde vetten zijn die verstikkend en verstoppend werken, met een verhoogd risico op hart- en vaatziekten tot gevolg. Het tegendeel is waar: het zijn de bewerkte, plantaardige 'plastic' vetten die de celwanden 'plastificeren' of 'lamineren' en daarmee dus afdekken en luchtdicht maken.

De celwanden worden hoofdzakelijk gevormd door vetten en het lichaam zal het moeten doen met de vetten die beschikbaar komen via de voeding. Als dit hoofdzakelijk bewerkte, plantaardige vetten zijn zullen de celwanden worden opgebouwd uit deze vetten. Als het hoofdzakelijk onbewerkte, dierlijke vetten zijn zullen de celwanden hieruit worden opgebouwd.

Iedere cel hoort voor zeker 50% te bestaan uit VERZADIGD vet, de longcellen zelfs voor 100% uit verzadigd vet! Het is verzadigd vet dat de zuurstoftoevoer naar de cellen vergroot, dus weg met die zonnebloemolie, maisolie en plantaardige margarine en halvarine! Dit zijn allemaal zwaar bewerkte producten die je gezondheid dagelijks schaden. De 2 grootste boosdoeners in ons moderne voedsel zijn zonder twijfel suikers en bewerkte plantaardige olien en vetten. Wil je onmiddellijke gezondheidswinst boeken dan moet je deze per direct schrappen uit je voeding.

Overmatige lichaamsbeweging. Heb je wel eens verzuurde spieren gehad door te heftig sporten? Dit komt omdat je door overmatige lichamelijke inspanning meer zuurstof aan je spieren hebt onttrokken dan er via de ademhaling in kwam. Je ziet dan dat de cellen onmiddellijk overgaan op melkzuurfermentatie omdat ze in een anaerobe omstandigheid verkeren. Als je daarna rustig aan doet heelt het lichaam snel weer, maar het geeft wel aan hoe vlug je lichaam in een anaerobe omstandigheid kan verkeren en dan overschakelt op melkzuurfermentatie.

Als dit structureel op celniveau gebeurt en een cel uiteindelijk 35% zuurstoftekort opbouwt ontstaat er kanker. Dit is structurele celverstikking die het hele systeem aantast en dus niet beperkt blijft tot de plek waar de kanker zich openbaart! Vandaar dat als een tumor verwijderd wordt de kanker zich vaak opnieuw voordoet op een andere plaats. De truc is om je bloed zo zuurstofrijk mogelijk te maken, want het bloed voedt de cellen, ALLE cellen.

Dit betekent dat we beter moeten eten en uitsluitend milde lichaamsbeweging moeten beoefenen. Krachttraining en cardiofitness zijn FUNEST voor de cellen! Nu begrijp je misschien ook waarom bij een intensieve sport als bijv. squash er regelmatig mensen dood neervallen aan een plotselinge hartaanval. Recentelijk hebben 2 profvoetballers spontaan op het veld een hartaanval gekregen - reeds op jonge leeftijd! Niet zo gek als je alleen al kijkt naar het graanrijke en vetarme dieet dat sporters krijgen voorgeschreven door hun dietist!

Een snelle en effectieve manier om je cellen van voldoende zuurstof te voorzien is het drinken op therapeutische basis van waterstofperoxide. Ga uitsluitend voor de food grade-variant. Deze is hier te bestellen in een oplossing van 3% en van 35%:

http://www.hinmeijer.nl/product/66824/Waterstofperoxide_div_concentraties.aspx
Let op dat je de 'foodgrade' variant aanschaft.

Niet iedereen kan de 35%-variant aan vanwege de heftige ontgifting die dit teweeg kan brengen. Drink 's ochtends een half uur tot een uur voor het ontbijt 1 druppel in water en de dag erna 2 druppels, de dag erna 3 druppels etc., net zo lang tot je aan 25 druppels 35% komt of 300 druppels 3% komt. De kans is aanwezig dat je een dergelijke dosis niet eens haalt vanwege de heftige ontgifting die dit teweegbrengt. Het lichaam kan niet effectief ontgiften als er onvoldoende zuurstof aanwezig is en daardoor vertraagt de stofwisseling. Waterstofperoxide versnelt de stofwisseling waardoor ongewenste stoffen en micro-organismes worden verbrand. Deze komen vervolgens in het bloed terecht en worden via de urine en ontlasting afgevoerd. Dit proces kan 'ziekteverschijnselen' veroorzaken als 'griep' of 'verkoudheid', een teken dat 'ziekte' niets anders is dan een ontgiftingproces waarbij het lichaam rommel uit wil stoten via alle mogelijke wegen. Gebeurt dit bijv. via de huid, dan komt dit omdat de schildklier bijspringt en er ongewenst materiaal via de huid wordt geloosd.

Samenvattend kom je uit op het volgende protocol:

- Stressreductie d.m.v. ontspannende, meditatieve activiteiten. Verminder je blootstelling aan chemicalien. Denk hierbij ook aan badkamerproducten, zoals aluminium in deodorant en sodiumlaurylsulfaat in zeepproducten en fluor in tandpasta.
- Geen vet- en zoutarm voedingspatroon, maar juist kiezen voor verzadigd, dierlijk vet en zout van de allerbeste kwaliteit die je maar kunt vinden. Aan te bevelen is Keltisch zeezout: www.keltischzeezout.com. Vet en zout van deze kwaliteit mag ONBEPERKT worden gegeten.
- Een koolhydraatarm voedingspatroon. Pas echter op dat je niet te weinig koolhydraten consumeert, want ook dat vormt een bron van stress voor je lichaam. Begin met maximaal 100 gram koolhydraten (droog gewicht, voor het koken) per dag. Je kunt dan evt. geleidelijk zakken naar minimaal 50 gram per dag. Goede bronnen van koolhydraten zijn glutenvrije granen (rijst, quinoa, amaranth, gierst, boekweit), zoete aardappelen (bataten), koudgeslingerde honing en ruwe melassesuiker: http://www.finefoodshop.nl/Billington's-Molasses-500-G.-p-16159.html.
- Milde lichaamsbeweging. De mens is van nature een rondrekkende nomade. Een wandelaar dus en geen sprinter. Sprinten deed men kortstondig tijdens de jacht. Men droeg ook geen al te zware gewichten, behalve af en toe een zware prooi, een bos takken om vuur mee te maken of een kind als er gevaar dreigde.
- Waterstofperoxide om de zuurstoftoevoer naar de cellen te verhogen.
 

Forum statistieken

Onderwerpen
4.498
Berichten
516.975
Leden
8.645
Nieuwste lid
ej bartelink
Word vaste donateur van dit forum
Terug
Bovenaan