Quote:
Groene smoothie zou ik vervangen door de yoghurtsmoothie, want hij heet groen waarschijnlijk vanwege de groene bladgroentes die je er rauw in doet. Rauwe groente bevat veel onverteerbare cellulose, dat schuurt de darmwand, niet goed dus.
Dag Poekie,
Bedankt voor je opmerkingen! Poe, dat heb ik niet begrepen zeg.. Ik lees het overal van de groene smoothie. Maar verzacht de yoghurt de groente dan? Of is het zonder groente? Wat is Sole? En waarom al die kruiden toevoegen? En kokosolie vond ik in de groene smoothie echt heel vies!
Quote:
Noten bevatten fytinezuur:
http://www.voedingisgezondheid.nl/Juiste_voeding_fytinezuur.html
Dat verhaal ken ik. Maar betekent dit dat je dan geen noten meer mag eten? En weken schijnt het ook maar voor een deeltje weg te halen. Is een handje per dag niet gewoon ook goed?
Quote:
Als je al fruit eet neem dan zuur fruit:zure appels, bessen.....
Want zoet fruit gaat gisten (?) of heeft teveel invloed op de bloedsuikerspiegel (bij mij niet)? Zijn dat de enige redenen???
Quote:
Je zou de amandelmeel kunnen vervangen door kokosmeel (ivm fytinezuur)
Ik gebruik het al veel minder iig. Kokosmeel lijkt me ook niet bijstergezond. Kokosolie extra vierge wel, maar meel? Dat is toch gewoon gedroogde pulp? Wat zit daar nog in?
Quote:
Bietensap ben ik niet zo bekend mee alleen weet ik wel dat je zoiets geconcentreerds beter niet teveel kunt drinken.
Je moet nagaan dat als je de hele biet zou eten dat je zo vol zou zitten maar van sap kun je veel meer op, teveel......
Weet iemand hier nog meer van?
Quote:
Ik zie in je overzicht alleen kefir staan en yoghurt staan. Kun je ook aan rauwe melk komen?
Hier is geen BIOboer in de buurt die het mij rauw wil leveren. Maar ik zou het ook niet zo durven nu ik zwanger ben, vanwege die ene bacterie.
Quote:
Verder, denk bij zuivel ook aan slagroom, creme fraiche, roomboter
Eet ik ook. Gewoon commercieel of zelf maken? En hoe maak ik dat dan zelf?
Quote:
De aardappel zou je kunnen vervangen door bataat (zoete aardappel) en witte rijst.
Is witte rijst hetzelfde als basmatirijst? Waarom niet zilvervlies? En wat is er zo gezond aan basmatirijst?
Quote:
Gebruik je ook al Keltisch zeezout over je eten en als sole? Dit i.v.m. je behoefte aan zout.
Ik gebruik het bijna niet, omdat ik bang ben voor de natrium. In Keltisch zeezout zit er toch iets van 89% natrium in toch en dat is slecht voor de bloeddruk. Of wat is jullie idee erbij?
Quote:
Verder kun je een half uur voor elke maaltijd een glas met sole en appelazijn of citroensap tot je nemen. Dit versterkt je maagzuur wat weer helpt bij de vertering van je eten, vooral eiwitten.
Nog een keer, wat is SOLE? Appelazijn heb ik staan. Waarom zoveel? Tot ik zwanger was gebruikte ik veel zelfgemaakte zuurkool (6el totaal) in zelfgemaakte bouillon (2x pd). Dat werkte heel prettig.
Ik ben benieuwd!