Gele hesjes

G

Guest

Guest
De gele hesjes beweging kont naar Nederland! Dit verdient in mijn ogen inmiddels een eigwn topic.

?s=19
 
Ik had net gisteren mijn geel hesje al om de bijrijders stoel gedaan, de rode op mijn stoel dus er moet nog een geel hesje bij komen.
 
Laat ik eens chargeren: Frankrijk staat aan de rand van een vernietigende omwenteling


Chic moralisme
.... Ik heb de laatste dagen op al die Franse nieuwszenders honderden schrijnende getuigenissen, kreten van woede, roep om hulp of dreigende woorden vol ressentiment uit hun mond gehoord. Ik ben onder de indruk. Hun president Emmanuel Macron probeerde gisteren in een lange en modieuze toespraak vol energietransitie, duurzaamheid en chic moralisme ze terug in hun hok te krijgen. Maar ze werden nog pisnijdiger omdat ze die taal juist haten. De taal van een republikeinse monarch zonder empathie voor zijn volk. Dit lijkt niet de vooravond van mei 1968, maar eerder van 14 juli 1789. Op die dag vroeg Lodewijk de XVI, bevreesd voor het woedende volk, aan de hertog de la Rochefoucauld-Liancourt: “Is dit een revolte?” De hertog antwoordde: “Nee, majesteit, het is een revolutie.”....

https://www.trouw.nl/opinie/laat-ik-eens-chargeren-frankrijk-staat-aan-de-rand-van-een-vernietigende-omwenteling~ad368c8e/?fbclid=IwAR0T3_JPlX3tdjmi4nXv3OwgeSjzATHkJz86AVj-y_9lY0yDvY4GbXUA41c
 
https://tpo.nl/2018/11/30/nederlandse-gele-hesjes-zaterdag-de-straat-op-in-den-haag-en-nijmegen/

Mike
 
https://tpo.nl/2018/11/30/oproerpolitie-brussel-zet-waterkanon-op-actievoerders-in-gele-hesjes/

https://tpo.nl/2018/11/30/fotos-twee-politiebusjes-in-brand-gestoken-bij-brussels-gele-hesjes-protest/

https://www.dagelijksestandaard.nl/2018/11/hooliganpraktijken-door-gele-hesjes-demonstranten-in-brussel/

Betaalde provocateurs en saboteurs?

Mike
 
Zou goed kunnen want dit mag geen volksopstand worden natuurlijk.
Ik krijg er wel het occupy gevoel bij...mensen die de hele dag op sociale media zitten en teveel tijd hebben en waarschijnlijk geen werk. Die leuk zoet worden gehouden door elkaar.

Mike het is voor jou om de hoek!
 
Frankrijk is boos, woedend – La France est en colère, furieuse. Daar hadden we al over bericht een paar dagen voor de eerste zwarte zaterdag, die geel kleurde door de enorme opkomst van de Fransen. Als er een volk is in de Europa die weten wat actie voeren is dan zijn het deze zuiderlingen. We zien nu echter dat langzaam maar zeker deze beweging zich verspreid naar andere landen.

Is de revolutie ontketend?

Het begon allemaal met de stijgingen van de brandstof prijzen in slechts een enkel jaar, maar het ging natuurlijk over de gestegen kosten in het levensonderhoud in het algemeen. Daar kwam nog bij de onvrede over Emmanuel Marcron, le président pour les riches – de president voor de rijken en … ook daar de grote zorgen om het immigratie beleid. Al deze zaken bij elkaar opgeteld en je krijgt grote onvrede waarbij het deksel van de pan vliegt, een snelkookpan die onder grote druk stond. Toen ook de politie in Parijs zich vertoonden in de gele hesjes was het in Frankrijk wel duidelijk, er is een probleem.

http://gedachtenvoer.nl/gilets-jaunes-gele-hesjes-la-revolution-de-revolutie-is-begonnen/
 
Gele hesjes waren vandaag ook in Maastricht. Ik heb ze helaas niet gezien alhoewel ik ook op het Vrijthof was. Ik zal ze net misgelopen hebben.
https://www.1limburg.nl/aanhouding-bij-protest-gele-hesjes-maastricht
Het verliep niet helemaal zo goed. Jammer.

Dorothé
 
Nelleke Bakker op Fb:
"Wat ben ik trots op ons.
Wat ben ik trots op jou, als jij vandaag bezig was om te laten zien dat je bij de gele hesjes hoort.
Zelf was ik vandaag in DenHaag... Mijn visie? :
Laat je niet ontmoedigen door negatieve berichtgeving. We stonden er. We stonden er met z'n allen voor een betere toekomst voor ieder.
We hebben ons netjes en vredig gedragen. We hebben ons niet als schapen naar het aftrapveld laten leiden. We stonden waar we wouden zijn... We stonden waar we moesten zijn. We bewogen ons tegen de wil van de overheid in naar daar waar we naartoe wilden tot we voor de keuze gesteld werden, in onze rechten zwaar beperkt worden, de confrontatie aangaan... Of kiezen voor een vredige oplossing. De meesten kozen voor de vredige oplossing... Ik ben zo trots op jullie.

Hoe vervelend het ook moge zijn dat de politie zich vandaag op heeft gesteld als deze deed... We hebben wel respect aan hun laten zien waar het hun aan het nodige respect ontbrak. Dat spreekt voor ons!
Zelf ben ik met aardig wat agenten op vriendelijke toon het gesprek in gegaan. Over hun beroep, hoe ze dat zagen en wat ze nu daadwerkelijk moesten doen... Of ze vonden dat ze deden waar voor ze dit werk kozen... Of ze hun lonen en beschikbaarheids eis redelijk vonden... De wetten en regels die ze moeten najagen daar waar de burger beschermen toch hun hoofd taak en doel zou moeten zijn. Velen gaven aan er eens over n te gaan denken... (want ze snapten me stiekem maar al te goed)

Ik ben trots en zie vandaag als een prachtige kick-off van een wereldse revolutie tegen het doorgedraaide systeem.

Keep your head up!
Have a great one ❤️
One ?"
 
https://tpo.nl/2018/12/01/gilets-jaunes-in-parijs-zaterdag/

https://tpo.nl/2018/12/01/opnieuw-massale-rellen-en-tientallen-gewonden-bij-gele-hesjes-purge-in-parijs/

Mike
 
https://tpo.nl/2018/12/01/ondertussen-in-den-haag-gele-hesjes-mogen-het-binnenhof-niet-op/

Mike
 
https://tpo.nl/2018/12/01/gele-hesjes-proberen-in-maastricht-snelweg-te-blokkeren/

Mike
 

Forum statistieken

Onderwerpen
4.498
Berichten
516.419
Leden
8.647
Nieuwste lid
Adams Daisy
Word vaste donateur van dit forum
Terug
Bovenaan