future stelt zich voor

future

New member
Hallo allemaal,
Ik lees al een tijdje mee hier op het forum en omdat ik toch wat vragen heb vind ik het wel zo netjes om mijzelf even voor te stellen. Ik kom uit Rotterdam, ben 30 jaar en heb een heel ongezond leven gehad wat ik nu pas door heb gekregen 

Ik heb vanaf begin 20 denk al last van een slechte huid met veel puistjes. Veel moe en een echt appel figuur met overtollig vet op de buik. Ook is mijn cyclus onregelmatig sinds ik met de pil gestopt ben. Dit is nu ongeveer 5 jaar. Ben ook lang bezig geweest om zwanger te worden.
Ben sinds kort er ook achter gekomen dat ik jaren met een b12 te kort heb gelopen. Dit is sinds kort gelukkig op gelost. En er zijn een aantal klachten sterk mee verbeterd.
De klachten waar ik nu nog tegenaan loopt is mijn huid en mijn haar. Het word nu zo dun dat ik er door heen begin te kijken. Alleen tijdens mijn zwangerschap kreeg ik voller en langer haar, haha was er zo blij mee. Maar helaas was dat voor korte duur en is het nu heel dun en word steeds dunner. Dit vind ik echt zo vreselijk dat ik me hier door erg onzeker voelt en er zeker stress door ervaart. Ook wil het afvallen niet lukken. Denk zelf dat het een hormonen kwestie is. Maar hoe pak ik dit aan? Is er hier een specialist op het gebied van hormonen in balans krijgen?

Ik weet dat ik veel moet gaan veranderen aan mijn voeding. Toch heb ik al wat toepassing gedaan. Ik drink rauwe melk, eet rauwmelkse kaas, bak in roomboter, drink geen Coffee meer, probeer minder te snoepen, probeer beter kwaliteit vlees te eten, eet sinds een jaar eieren (vind het niet lekker) probeer zoveel mogelijk varkensvlees te mijden.

Graag zou ik hulp willen omtrent afvallen en het in balans krijgen van me hormonen.

In ieder geval bedankt voor het lezen van mij verhaal 
 
Hi future, welkom!

Klinkt als een schildklier probleem, ws gekoppeld aan bijnieren. In ieder geval zijn de hormonen van slag, eenvoudig zal het niet zijn, maar ik zeg altijd eten moet je toch iedere dag meerdere keren dus zorg dat de voeding in elk geval optimaal is. Voldoende vetten, cholesterol, zout (keltisch), vit C, jodium en selenium, niet te laag in de kh, maar de echte suiker volledig schrappen.

Ik weet niet of er in de buurt van Rotterdam een hormoonspecialist zit.
 
Hoi tanja,

Bedankt voor je reactie.
Vind het heel moeilijk om de juiste balans te vinden tussen vetten, eiwitten en koolhydraten. Heb ook een boek aangeschaft met alle waardes om te kijken of me maaltijden in balans zijn. Maar ik gebruik volle producten van de boer en waardes van rauwe producten staan er niet in.
Zou daarom ook graag Hulp willen om op de juiste wijzen deze levensstijl te gaan volgen.

En qua hormoonspecialist, daar wil ik best een eindje voor rijden. Als hij maar goed is en op deze golflengte zit zeg maar.
 
Je hebt geen tabellen op etiketten nodig, maar gezond verstand. De beste voedingsmiddelen hebben helemaal geen etiket! Alleen samengestelde voedselproducten met meerdere ingredienten hebben een etiket nodig. Zorg ervoor dat je voeding veel 'vet vocht' bevat, dus niet meer droog en mager eten. Soepen en stoofschotels dus. Inspiratie voor maaltijden kun je vinden op voedingisgezondheid.nl en gezondgestel.nl.

Mike
 
Hoi welkom,
ik heb ook een appelfiguur en ondanks het betere eten is dat bij mij zelfs nog wel meer geworden. Maar aangezien ik van zoveel kleine klachten verlost ben, neem ik het voorlopig maar voor lief.
Is heb altijd pluizig, breekbaar en dun haar gehad. Laatst viel mij op dat mijn haar amper meer pluist. Dit na 3 jaar beter eten (en beter bakken en beter tandenpoetsen, etc.). Dus gewoon volhouden.
Ik zou in jouw geval eerst eens bij een homeopaat langs gaan. Die zitten overal en worden meestal vergoed, dus dat is makkelijk en laagdrempelig. De paat kan dan mogelijk alvast een paar verstoringen bij je wegnemen. Voordat je er heen gaat, probeer zoveel mogelijk middelen die je in je hele leven hebt geslikt en bij je zijn ingespoten op te schrijven. Het liefst met de werkzame stoffen erin. Mijn ervaring is dat heel veel niet opkomt, terwijl ze wel verstorend kunnen werken, maar alles wat je kwijt bent, ben je kwijt!
 
In Rotterdam zit ook Jaap Jacobs. Is natuurarts en heeft veel kennis op het gebied van hormoonproblematiek. Behandelt in het geval van schildklierproblemen ook met natuurlijk schildklierhormoon. Hij kan je zeker een eind op weg helpen met het diagnosticeren en testen. Dat kan je later een hoop tijd schelen, want voor je het weet ben je een tijd bezig met het aanpakken van de verkeerde problemen.

De voedingsrichtlijnen die hij aanhangt zijn alleen niet wapf, maar meer paleo.
 
Bedankt allemaal voor de tips en reacties.
Hoop echt dat mijn haaruitval snel gaat stoppen want als het wel 3 jaar kan gaan duren voordat mijn lichaam het beter gaat doen Door deze voedingsstyle dan ben ik kaal ben ik bang.
Ben echt een beetje wanhopig aan het worden. Zo erg zit ik ermee :-(
 
zolang je maar realistische verwachtingen hebt. Die ontbreken nogal eens bij de nieuwelingen, die zijn nogal eens van de rel als na 3 (of zelfs 1) week beter eten ze zich nog niet 300% beter voelen of maken zich verschrikkelijk veel zorgen dat ze zich ziek voelen, na een aparte maaltijd (bv direct 2 liter melk drinken).
Trouwens mijn haar groeit mega langzaam, dus als de puntjes niet meer gespleten zijn dan is die haar al zeker 1,5 jaar ( of 2 of 2,5 of 3 jaar) onderweg.
Je kan niet 30 jaar slecht eten en het in een paar maanden ongedaan doen. Je kan wel in een paar maanden belangrijke stappen vooruit zetten. Onthoudt echter ook dat niet alle voorwaartse stappen zichtbaar zijn, maar daarom niet minder belangrijk.
 
oh en ik weet niet of je nog steeds bezig bent zwanger te worden? Maar ik zou daar minimaal een half jaar mee stoppen. De meeste mensen of iedereen die van een slecht voedingspatroon op een betere overstappen, gaan gif lozen.
De goede stoffen duwen namelijk de slechte eruit. Dat kun je o.a. ervaren in meer of anders ziek zijn. Geen goede periode voor de start van een embryo. De eerste periode is erg belangrijk! Qua dat zouden vrouwen ook de eerste drie maanden vrij moeten krijgen.
 
@naief,

Ben nu niet bezig om zwanger te worden hoor.
Heb een prachtig zoontje van 2 nu. Maar toen der tijd zijn we lang bezig geweest.

Ik snap ook dat je met een paar weken gezond eten geen wonderen moet verwachten.
Maar ik schrok een beetje van een reactie van iemand die na 3 jaar pas vooruitgang merkte.
Voor mijn gevoel heb ik al grote stappen gemaakt. Dronk en at nooit melk,eieren, en vet vlees. Rilde een beetje van vet zeg maar. Hen alleen veel moeite om geen brood,aardappelen en lekkere dingen te eten. Maar beetje bij beetje komen we er wel.
 
hoi Future je kunt ook zelf je eigen deskundige worden: dit boek kan je misschien helpen: http://thyroidpharmacist.com/book
Hashimoto’s is een auto-immuunziekte die 90% van alle schildklieraptiënten treft (laat je testen op schildklier-antilichamen!). Het aanpakken van een schildklierprobleem, wordt dus het aanpakken van een auto-immuunprobleem. Onderliggende oorzaken kunnen liggen bij een zieke darm, maar ook bij andere chronische aandoeningen zoals de ziekte van Lyme, die een klimaat van ontsteking vormen in het lichaam waardoor het immuunsysteem wordt verzwakt en uiteindelijk de eigen organen begint aan te vallen.
http://www.paleofeest.com/boeken-over-schildklier–en-bijnierziekte-ms-en-andere-aandoeningen.html

Misschien heb je hier https://www.fatsforum.nl/forums/topic/overgang-1/page/2/#post-146188 ook wat aan. Sterkte!
 

Forum statistieken

Onderwerpen
4.477
Berichten
504.721
Leden
8.636
Nieuwste lid
Jerosteo
Word vaste donateur van dit forum
Terug
Bovenaan