FreedomFood
New member
Hallo forumleden,
Al enige tijd lees ik met alle topics mee (sommige nog ver boven mijn pet weliswaar) maar ik ben erg geïnspireerd en wandel nu al even mee in de 'gezonde voeding'.
Toch is het een ongelofelijk oerwoud waarin nogal wat bomen geveld moeten worden (die soms al enorm diep geworteld zijn in je eigen patroon)
Zelf ben ik, in mijn gezin met 3 prachtige dochters van 8, 5 en 0, baanbrekend werk aan het verrichten ten aanzien van de maaltijden die geserveerd worden. Mijn echtgenoot steunt me hier gelukkig enorm in.
En toch blijft het een zoektocht die soms eenzaam is...zoveel stellingen gaan lijnrecht in tegen de gevestigde voedingsorde en vergen een behoorlijke strijd om geaccepteerd te worden.
Ik ben nu 37 en heb in het verleden last gehad van emotie-eten en kamp nu nog met overgewicht hierdoor (mede door het schadelijke jojo-effect).
De eetbuien zijn volledig verdwenen en een nieuw genieten is ontstaan voor gezond en werkelijk voedende voeding. Nooit gedacht dat dat zou kunnen na jarenlange haat/liefdeverhouding te hebben gehad met eten.
Wat we nu als gezin in ieder geval doen is rauwe melk drinken, kefir en ik bak zelf 't speltbrood (voorgeweekt). En iedereen zit aan de levertraan/boterolie (behalve nog onze jongste)
Bottenbouillon, zelfgemaakte yoghurt en een grote moestuin zijn ook speerpunten.
Eigenlijk kampen we niet met specifieke gezondheidsproblemen, behalve het overgewicht waar ik het al eerder over had.
Ik merk dat ik nog steeds niet echt afval (of heel langzaam), dus mijn vraag is of er nog tips zijn die door te voeren zijn om dit een positieve stimulans te geven?
Hoor graag jullie reacties!
Al enige tijd lees ik met alle topics mee (sommige nog ver boven mijn pet weliswaar) maar ik ben erg geïnspireerd en wandel nu al even mee in de 'gezonde voeding'.
Toch is het een ongelofelijk oerwoud waarin nogal wat bomen geveld moeten worden (die soms al enorm diep geworteld zijn in je eigen patroon)
Zelf ben ik, in mijn gezin met 3 prachtige dochters van 8, 5 en 0, baanbrekend werk aan het verrichten ten aanzien van de maaltijden die geserveerd worden. Mijn echtgenoot steunt me hier gelukkig enorm in.
En toch blijft het een zoektocht die soms eenzaam is...zoveel stellingen gaan lijnrecht in tegen de gevestigde voedingsorde en vergen een behoorlijke strijd om geaccepteerd te worden.
Ik ben nu 37 en heb in het verleden last gehad van emotie-eten en kamp nu nog met overgewicht hierdoor (mede door het schadelijke jojo-effect).
De eetbuien zijn volledig verdwenen en een nieuw genieten is ontstaan voor gezond en werkelijk voedende voeding. Nooit gedacht dat dat zou kunnen na jarenlange haat/liefdeverhouding te hebben gehad met eten.
Wat we nu als gezin in ieder geval doen is rauwe melk drinken, kefir en ik bak zelf 't speltbrood (voorgeweekt). En iedereen zit aan de levertraan/boterolie (behalve nog onze jongste)
Bottenbouillon, zelfgemaakte yoghurt en een grote moestuin zijn ook speerpunten.
Eigenlijk kampen we niet met specifieke gezondheidsproblemen, behalve het overgewicht waar ik het al eerder over had.
Ik merk dat ik nog steeds niet echt afval (of heel langzaam), dus mijn vraag is of er nog tips zijn die door te voeren zijn om dit een positieve stimulans te geven?
Hoor graag jullie reacties!