Hallo allemaal, mijn naam is Daan.
Veel van jullie zijn me niet onbekend omdat ik al een tijdje rondkijk op het forum. Want de onderwerpen voeding en gezondheid interesseren me meer en meer. Om die reden heb ik bijvoorbeeld gesprekken gevoerd met Mike, Ron en Geertje. Maar de vragen blijven komen, dus hopelijk kan ik die hier soms ook stellen.
Ik probeer zo gezond mogelijk te eten, maar wel op een manier dat het nog leuk blijft. Ik eet gezond uit preventief oogpunt: ik heb nergens last van en merk zelden of nooit als ik iets eet dat goed of slecht voor me is. Voor de ochtend heb ik de slowjuicer, in de middag glutenvrij boekweitbrood, 's avonds biologische groenten, biologisch vlees (zoals spek) of vis en crème fraiche.
Suikers, fructose mijd ik zoveel mogelijk. Zo nu en dan rauwe melk, regelmatig kaas en eieren, roomboter, een zelfgemaakte appeltaart met amandel- en kokosmeel met kokosbloesemsuiker. Verder het bekende werk: avocado's, chia-zaden, gojibessen, niet te veel fruit, haring, beetje honing, stuifmeelkorrels, sole, oppassen voor gluten en transvetten. Supplementen in de vorm van magnesiumcitraat, D3, zink, cod liver oil, vitamine c, beetje chlorella.
Over (rauwe) melk gesproken. Zaterdag las ik in de krant: 'Transvet uit melk is even ongezond als industrieel transvet'. Een citaat uit een column van Martijn Katan. Hij heeft de bron bij zijn bewering vermeld. Betekent dit nu oppassen voor (rauwe) melk?
En doe ik m'n best om glutenvrij brood te eten in de vorm van boekweitbrood (wat overigens erg lekker is - Vlaamsch Broodhuys), lees ik een ingewikkeld, maar interessant artikel deel1, deel 2 over het gevaar van lectines. Is dat inderdaad een serieus probleem volgens jullie?
Tot spreeks!
Daan
Veel van jullie zijn me niet onbekend omdat ik al een tijdje rondkijk op het forum. Want de onderwerpen voeding en gezondheid interesseren me meer en meer. Om die reden heb ik bijvoorbeeld gesprekken gevoerd met Mike, Ron en Geertje. Maar de vragen blijven komen, dus hopelijk kan ik die hier soms ook stellen.
Ik probeer zo gezond mogelijk te eten, maar wel op een manier dat het nog leuk blijft. Ik eet gezond uit preventief oogpunt: ik heb nergens last van en merk zelden of nooit als ik iets eet dat goed of slecht voor me is. Voor de ochtend heb ik de slowjuicer, in de middag glutenvrij boekweitbrood, 's avonds biologische groenten, biologisch vlees (zoals spek) of vis en crème fraiche.
Suikers, fructose mijd ik zoveel mogelijk. Zo nu en dan rauwe melk, regelmatig kaas en eieren, roomboter, een zelfgemaakte appeltaart met amandel- en kokosmeel met kokosbloesemsuiker. Verder het bekende werk: avocado's, chia-zaden, gojibessen, niet te veel fruit, haring, beetje honing, stuifmeelkorrels, sole, oppassen voor gluten en transvetten. Supplementen in de vorm van magnesiumcitraat, D3, zink, cod liver oil, vitamine c, beetje chlorella.
Over (rauwe) melk gesproken. Zaterdag las ik in de krant: 'Transvet uit melk is even ongezond als industrieel transvet'. Een citaat uit een column van Martijn Katan. Hij heeft de bron bij zijn bewering vermeld. Betekent dit nu oppassen voor (rauwe) melk?
En doe ik m'n best om glutenvrij brood te eten in de vorm van boekweitbrood (wat overigens erg lekker is - Vlaamsch Broodhuys), lees ik een ingewikkeld, maar interessant artikel deel1, deel 2 over het gevaar van lectines. Is dat inderdaad een serieus probleem volgens jullie?
Tot spreeks!
Daan