Dotcom Radio

Ik zit nu te luisteren naar de laatste uitzending, geen probleem met FireFox. Bedankt voor de tip trouwens.
 
Ik heb zojuist ook de cache van Firefox geleegd, ben benieuwd of het nu wel lukt om via fox te reageren.
 
De suggesties voor onderwerpen die jullie aandragen zijn allemaal filosofisch van aard en we hebben vaak de handen vol aan de actualiteit omdat er zoveel gebeurt in een week. Dit soort onderwerpen kun je niet snel even de revue laten passeren. Zijn er ook concrete actuele ontwikkelingen die jullie graag besproken willen zien?

Mike
 
Intermitted fasting voor-nadelen, voor wie wel/niet?

Invloed op bloedsuiker.
 
Opnieuw zo'n onderwerp dat niet inspeelt op de actualiteit. Die vraag kun je beter hier op het forum stellen in de daarvoor bestemde topic of zelf er een topic over aanmaken.

Mike
 
Klopt, momenteel geen suggesties die opborrelen, wie weet komt het nog :).
 
Fosfaat probleem melkveehouderij.
bijlage:


Zoals het er nu naar uit ziet moet de veehouderij bloeden voor een overheidsprobleem. Riool-overstorten braken afvalwater met een hoog gehalte aan fosfaat het buitengebied in!
In plaats dan de Overheid haar verantwoording neemt en hier een oplossing voor bedenkt, wordt het probleem afgewenteld op de veehouders!
De Overheid verzaakt maar de veehouder wordt gestraft!
De overheid begaat de overtreding maar laat ons de boete betalen!
Tel hierbij op de fosfaatbronnen welke volgens natuurlijke weg fosfaat de natuur in brengt zoals kwelwater.
Kwelwater vergeten fosfaatbron
Niet de landbouw maar kwelwater en rioolwaterzuiveringsinstallaties dragen fors bij aan overschrijdingen van fosfaatgehalten in het oppervlaktewater. Het fosfaatbeleid lijkt daarom niet aan te slaan.
. De waterkwaliteit in Nederland is wat fosfaat betreft niet goed. De hoeveelheden fosfaat die worden aangetroffen in oppervlaktewateren in landbouwgebieden blijven veel te hoog. Strenge bemestingsnormen, een uitvloeisel van de Europese nitraatrichtlijn, hebben gezorgd dat de fosfaataanwending in de landbouw sinds het jaar 2000 met 30 procent is teruggebracht, zo blijkt uit cijfers van het CBS. Maar de fosfaatvervuiling van het oppervlaktewater lijkt maar niet te dalen.
Waterkwaliteit
Volgens het Nederlandse Actieprogramma Nitraatrichtlijn zouden verzadigde gronden, ontstaan door overmatige bemesting een groot aandeel hebben in de fosfaatvervuiling van het oppervlaktewater. Maar officiële metingen voor de Nitraatrichtlijn en de Kaderrichtlijn Water geven een ander beeld te zien, schrijft vakblad V-focus in het artikel ‘Kwel blijkt oorzaak fosfaatoverschot in water’.
De Europese Nitraatrichtlijn is er op gericht de waterkwaliteit te beschermen door verontreiniging van het grond- en oppervlaktewater door nitraten uit de landbouw te voorkomen. Hetzelfde geldt voor fosfaten. Om die doelen te bereiken hebben alle lidstaten actieprogramma’s opgesteld. In Nederland geldt nu het 5e actieprogramma (2014 – 2017) dat gebruik van stikstof- en fosfaten in de landbouw sterk beperkt. Maar het fosfaatbeleid lijkt niet erg effectief, schrijft V-Focus.
Kwelwater
Uit metingen blijkt dat de fosfaatconcentratie in de westelijke helft van Nederland ruim vier keer zo hoog is, dan in de oostelijke helft. Het is daarom aannemelijk, zo concludeert het vakblad, dat 75 procent van de gemeten fosfaten uit andere bronnen dan de landbouw komt.
Naast rioolwaterzuiveringsinstallaties, die een belangrijke bron van fosfaatvervuiling kunnen zijn, kan kwelwater voor fosfaatvervuiling zorgen. Na de laatste ijstijd zijn langs de Nederlandse kust op diverse plekken fosfaatrijk sediment afgezet. Fosfaat uit dit sediment komt op veel plaatsen via kwel naar boven. Zo blijkt uit historische onderzoeksrapporten dat kwelwater fosfaatconcentraties kan bevatten van meer dan 1 mg/l.
Kwel is tegenwoordig een vergeten bron, zo concludeert het vakblad. Het fosfaatbeleid en de systematiek van fosfaatrechten staan op deze manier ver af van de werkelijkheid. Hiemee zijn de waterkwaliteitsdoelen van de Europese Nitraatrichtlijn en de Kaderrichtlijn Water niet te halen.
 
Dotcom radio aflevering 23
In aflevering 23 een andere kijk op het nieuws wat je maar al te vaak gekleurd via de media het voetlicht ziet passeren: Mogelijke valse vlag aanslag Syrie aanstaande, hoogwaardige Rife gezondheidtechnologie voor thuis gebruik, hoe zit het nu met onze genen?, oermelk, van participatie maatschappij naar sterfhuis, Oekraïne verdrag met Hollandse kattebel, Verkiezingen Amerika en veel meer....

http://gedachtenvoer.nl/dotcomradio/podcast/podcast-023-16102016.html
 
Wilde even melden dat ik iemand ben die inderdaad online luistert en dus niet download. Ook klik ik niet op de linkjes omdat ik het meeste al via de Facebook van Ron en via dit forum heb gezien. Liefs :)
 
Bovenstaande geldt ook voor mij. Maar wil best downloaden hoor als dat handiger is voor de "statistieken". ;-)
 

Forum statistieken

Onderwerpen
4.470
Berichten
499.072
Leden
8.630
Nieuwste lid
Rene Collaer
Word vaste donateur van dit forum
Terug
Bovenaan