Dierlijke voeding en projectie

autumn

New member
Ik ben nu een erg interessant boek aan het lezen van Karen Hamaker-Zondag. Het heet: "Het projectiemechanisme in de praktijk". Het is net zoals de "Celestijnse belofte" en "De nieuwe Aarde" een boek dat geschreven is om mensen zelfinzicht te verwerven. Het geeft een nieuwe kijk op het volgende.

Er is enige strijd tussen de vegamensen en de vleesetende mensen. Vanuit het 'vegakamp' lijken de vleeseters zelfzuchtig en onwetend, dus probeert men vleeseters wakker te schudden en dat vind ik op zich een goede zaak. Ik vind veel vleeseters ook onwetend en/of zelfzuchtig op het gebied van de voeding die ze kiezen, terwijl vegamensen vaak veel bewuster met hun lichaam en de aarde omgaan. Er is over het algemeen genomen veel meer bewustzijn onder vegamensen, dan onder vleeseters op het gebied van voeding, gezondheid en ecologie. Of de visie van vegamensen dan klopt is een tweede, maar men is er veel meer mee bezig en er leeft veel meer idealisme. Bepaalde vegamensen ontwikkelen zich tot extremisten en worden ongenuanceerd en radicaal in hun visie. Dan scheren ze alle vleeseters over één kam en worden ze veroordeeld of zelfs aangevallen. Dan ontstaan er dingen zoals Mike heeft ervaren.

Quote:
De eerste hatemail die ik ontving was van een veganist, die een extreem agressieve en beledigende toon naar mij aansloeg...


Mike interpreteert dit als ondervoeding van de hersenen door een gebrek aan verzadigd vet, dierlijke eiwitten en cholesterol. Ik vraag me af of dit een complete waarheid is, aangezien lang niet alle veganisten zich ontpoppen tot agressors of uiterst kortzichtige mensen, zeker niet. Alleen het thema dieren doden en vlees eten ligt bij deze mensen gewoon heel gevoelig.

Ik denk dat veel vegetariërs en veganisten die fanatiek tegen het doden van dieren zijn of zelfs tegen het houden van dieren in zijn algemeenheid, te maken hebben met een serieus complex, waardoor ze tot projectie overgaan. Hun eigen weggestopte, onverwerkte pijn wordt dan geprojecteerd op een omstandigheid in de buitenwereld die hun eigen complex reflecteert/illustreert. Ook wordt de eigen angst voor lijden en de dood vaak geprojecteerd op ogenschijnlijk lijden van anderen. En hierin kan een mens zo ver gaan dat die daar heel zijn visie op baseert en zelfs zijn dieet op aanpast. Dit kan zo ver gaan dat er een blinde vlek ontstaat en men geen oog meer heeft voor hoe de eigen gezondheid eronder lijdt.

Een fanatieke, emotionele, eenzijdige en compromisloze houding is hét kenmerk van projectie.

 
Ik denk ook dat veganisten teveel projecteren. Zoals je al aangeeft: "wordt de eigen angst voor lijden en de dood vaak geprojecteerd op ogenschijnlijk lijden van anderen. " Dat is dus altijd zo met mensen die beweren zo 'goed ' te zijn voor de ander, eigenlijk slaat dit altijd op het zelf. Ze bewijzen daar enkel mee dat ze vast zitten in een slachtofferspositie en van daaruit ook hun ego voeden door te denken en laten uitschijnen dat ze zo altruïstisch zijn, maar ik geloof niet in altruisme. Egoïsme is volgens mij de natuurlijke staat van ieder levend wezen.

Jezus was volgens mij ook niet altruïstisch, hij kwam alleen zo over omdat zijn identiteit heel ruim was, hij zag namelijk geen 'ander'. Ik vind, je bent geboren om jezelf goed te doen voelen en indien veganisten beweren dat ze zich enkel goed voelen door dieren niet te doen lijden, dan stellen ze zichzelf niet voorop, maar wordt het 'niet doen lijden van dieren' een prioriteit wat ik hypocriet vind en moeilijk kan geloven dat dit hun echte intentie is, want ik geloof niet dat het hun natuur is om te leven voor een ander, maar het voedt hun vals ego van 'spiritueel verdergevorderde mens' natuurlijk wel.

Eigenlijk zijn ze allesbehalve altruïstisch (en dat kan ook niet volgens mij) als je bedenkt dat zij hun *eigen* lijden proberen te verheffen door dat op dieren te projecteren en zo zichzelf als de 'redders' en spiritueel ontwikkelde mensen op subtiele wijze boven alle anderen plaatsen. Hm, het is niet de eerste keer dat ik gehoord heb dat mensen die tot het extreme gaan in het opnemen voor dieren (zoals PeTA-aanhangers) vaak mensen zijn die in hun jeugd (seksueel) misbruikt waren (veel pornosterren zijn lid van PETA) en die dus hun eigen gekwetste zelf op het dier projecteren om zichzelf te sussen, maar moeten wij vlees-eters daarom de schuld krijgen?

Veel dieren doden andere dieren om te kunnen overleven en wij maken ook deel uit van de natuur. Door te denken dat je minder spiritueel ontwikkeld bent omdat je vlees eet, moet je dan eigenlijk ook toegeven dat je daarmee denkt boven dieren en vleeseters te staan als veganist, aangezien dit een oordeel (subtiel) is over dieren en andere vleeseters hun gedrag.

Die morele superioriteit doet hen niet werkelijk boven dieren of vleesetende mensen staan. Ironisch genoeg vind ik daardoor dat veganisten juist geen of minder respect hebben voor dieren door hun extreme standpunt (omgekeerde van mensen die ook geen respect hebben voor dieren zoals sommige veehouders die dieren misbruiken--veganisten zijn extreem en veelal is de andere zijde van de medaille niet beter) waarin ze het animalistische in zichzelf afwijzen en zodoende dat van alle dieren. Ik vind, door het dierlijke in jezelf te respecteren, toon je meer respect voor andere dieren, maar dat zou ook niet de uitgangspositie moeten zijn, maar gewoon uit zelfrespect omdat (gezond) vlees eten goed is voor je en daar is God/in /de Natuur het blijkbaar ook mee eens, waarom zouden wij anders het beste varen bij het eten van vlees versus het niet eten van vlees?

 
Ik verwijs nogmaals naar dat filmpje waarin Leirre Keith, ex-veganist en auteur van The Vegetarian Myth, een cayennetaart in haar gezicht gegooid krijgt door militante veganisten:Hoeveel vleeseters ken jij die veganistische bijeenkomsten verstoren met dergelijke vijandige acties? I rest my case. Conclusie: gebrek aan verzadigd vet en cholesterol leidt tot ondervoede hersenen, leidt tot extremistisch en vijandig gedrag. Hoe zit het trouwens met de 'love list' van veganisten die beweren te houden van dieren, maar mensen die dieren eten HATEN? Leirre Keith hierover in haar boek:

Quote:
Zelfs veganisten praten over de ‘veganistische politie’. Geef toe dat je weet waar ik het over heb: agressief, star, een ultra-kort lontje en in een semi-constante staat van razernij. Dat is wat er gebeurt met een mens met hersenen die ontdaan zijn van eiwitten en vetten. Ik had een regelrechte paniekstoornis tegen de tijd dat ik ermee stopte en ik ben het grootste deel van mijn jeugd kwijtgeraakt aan het doffe, grijze niets van depressie. Woede was alles wat ik nog kon voelen, en voelen deed ik het, maar het was uitputtend. Wanneer de kleinste opgave onverklaarbaar overweldigend is, en de wereld een en al oppervlakkig, afstotend en vlak, dan vormt je zelf een kooi. Met de beste wil van de wereld valt deze niet te smelten want het is een biologische realiteit. Vandaar de vette vreetbuien, de hunkeringen. Het zal alleen veranderen als de hersenen mogen consumeren wat ze nodig hebben.


Mike

 
Voedselextremisme en veganisme hangen al heel lang met elkaar samen en hebben zelfs geleid tot de Amerikaanse 'food pyramid' en daarmee ook onze schijf van 5:

Een van de meest vooraanstaande ‘denkers’ achter de moderne vegetarische beweging was niemand minder dan de extremist John Harvey Kellogg. Je weet wel, die van de cornflakes. Deze ‘dokter’ werd beïnvloed door het gedachtengoed van dominee Sylvester Graham, in Amerika verantwoordelijk voor de ‘Graham crackers’ en de totstandkoming van de hoofdzakelijk op graanproducten gebaseerde ‘food pyramid’ (de Amerikaanse Schijf van Vijf).

Beiden hadden een obsessie met kuisheid. Om de ‘zonde’ van masturbatie tegen te gaan, stond Kellogg zelfs besnijdenis zonder verdoving voor van jongens en verminking van de clitoris van meisjes met carbolzuur, een uiterst bijtend goedje dat ook bekend staat als fenol. Om de ‘lusten’ te bedwingen, diende men er een strikt veganistisch voedingspatroon op na te houden dat rijk was aan zemelen. Kellogg en Graham waren namelijk op de hoogte van het feit dat een verminderd libido en zelfs impotentie en onvruchtbaarheid het gevolg waren van de chronische eiwit- en vettekorten onder veganisten. Om die reden wordt een dergelijk eetpatroon ook vaak voorgeschreven voor monniken en nonnen.

Mike

 
Quote:
Hoeveel vleeseters ken jij die veganistische bijeenkomsten verstoren met dergelijke vijandige acties?


Daartegenover:

Hoeveel vegetariërs ken jij die zich dag-in-dag-uit onnadenkend en gewetenloos volvreten met goedkope, dieronvriendelijke troep van de industrie en dit 'eten' net zo makkelijk in de vuilnisbak kieperen als dat ze het uit de schappen van de winkel pakken?

Okay onder de radicale voedselextremisten zul je voornamelijk vega-mensen aantreffen, maar onder de genotszuchtige voedselverkwisters zul je voornamelijk vleeseters aantreffen.

 
Maar diezelfde vegetariërs kopen buiten vlees ook producten bij de supermarkt, bewerkte producten met E-nummers.

En heel vaak gebruiken ze soja producten om toch het een en ander aan te vullen wat ze missen door geen vlees te eten.

Wij zien bij onze natuurwinkel vaak ongezond uitziende vegetariërs, mager en een grauwe huid.

Ik denk dat in elke groep, vegetariërs of vleeseters mensen zich te buiten gaan aan ongezonde vulling.

En ik ben het me eens dat er heel veel weggegooid/verkwist wordt.

Onze afvalberg is in ieder geval behoorlijk geslonken sinds we zo eten.

Rauwe melk gaat in glazen potten die we van huis meenemen.

Groente e.d. gaat zo los in een mand die ik mee heb.

Voor andere boodschappen heb ik ook altijd een tas of een mand mee.

Het enige plastic dat we hebben is van kefirkwark, slagroom, crème fraich en kefir. Dat vind ik wel het enige jammere, dat we de slagroom en crème fraiche niet in glazen potjes kunnen kopen. Maar ja, dat hoopt ook alleen maar op, kan ik trouwens wel weer voor andere dingen gebruiken. Ook de kefir flessen, ondanks dat ze biologisch afbreekbaar zijn, nemen veel plaats in in de plastic verzamelbak. Maar al die verpakkingen uit de supermarkt hebben we gelukkig geen last meer van.

 
Ik heb de slagroom, via de natuurwinkel die aan huis bezorgd, wel in glazen flesjes. Met een rode dop, die weer op de glazen melkflessen past. Dat is handig, omdat de witte doppen na verloop van tijd niet goed meer sluiten en dan heb ik reserve.

Verder gebruiken wij de rode doppen voor de melk, de witte voor de yoghurt of kefir. Als de amanprana flessen al bezet zijn.

 
puur noord nederland, 250 ml, volgens mij : 2.20 euro

Ik sprak van de week een vriendin, die hebben een melkboerderij, zij vertelde dat als je melk haast rachtstreeks van de koe hebt(dus niet eerst gekoeld in de tank) en je laat deze even staan, dan heb je de meeste room bovenop drijven. Zij gebruikt dit altijd voor de sausjes, maar ook om slagroom van te maken.

 
Dennis,

Er zijn ongezonde eters onder de vleeseters, vegetariers en veganisten, zoals door anderen inmiddels al is opgemerkt. Wat veganisten uniek maakt is dat ze extreem ondervoede hersenen hebben, hersenen die ontdaan zijn van de verzadigde vetten, dierlijke eiwitten en cholesterol die ze nodig hebben om goed te functioneren. Deze extreme tekorten leiden tot extreem gedrag. Je ziet het overigens ook terug bij mensen die aan de anti-psychotica en adhd-medicatie zitten. Er bestaat een rechtstreeks verband tussen suicidaal, homicidaal en extreem gewelddadig gedrag en dit soort 'medicatie'. Dit is wat ondervoede hersenen met je doen.

Mike

 
Toch ken ik 'ras-veganisten' die mentaal prima lijken te functioneren. Ik geloof zeer zeker dat het eten of weglaten van dierlijke voeding een grote factor kan zijn, maar dit is niet de hele waarheid. Er is meer aan de hand. Onze gevangenissen en gestichten lopen naar mijn idee niet over van veganisten. Toch zijn er heel wat in ons land.

Inderdaad zijn er allerlei soorten vleeseters, vegetariërs en veganisten. Als ik over verspillende, gewetenloze vleeseters praat bedoel ik ook niet de mensen zoals op dit forum of de mensen die W.P. heeft bezocht. Ik heb gewoon moeite met de in mijn ogen eenzijdige, oppervlakkige benadering van voedsel in relatie tot gedrag. Het is een grote missing link om daar niet naar te kijken, maar het is ook overstatement om daar alles aan toe te schrijven. Aan de mensen die dit doen zou eens willen vragen: hoeveel vegetariërs en veganisten kennen jullie nu werkelijk?

 
Ik ken bijzonder veel vegetariers en veganisten en die hebben zonder uitzondering aanzienlijke gezondheidsklachten. Ik ken natuurlijk ook bijzonder veel vleeseters en die hebben eveneens soortgelijke klachten. Toch merk ik het verschil in mentale scherpte tussen de vleeseters en niet-vleeseters. De niet-vleeseters zijn vaak verstrooider en onrustiger.

Ik ben zeer zeker ook geen voorstander van verspilling en ben het met je eens dat er ook de nodige gedragsproblematiek en krankzinnigheid bestaat onder de vleeseters. Uiteindelijk gaat het allemaal om ondervoede hersenen, vleeseter of niet. Veganisme is echter een regelrecht recept voor ondervoede hersenen. Wie dit negeert, betaalt hiervoor uiteindelijk de prijs. Bij de een zullen de negatieve gevolgen van dit uiterst schadelijke eetpatroon eerder optreden dan bij de ander, afhankelijk van hoeveel reserves het lichaam heeft en hoeveel 'rek' er nog in zit. Veganisme leidt onherroepelijk tot ondervoeding en onvruchtbaarheid, dat is een natuurwet waar ook de veganisten waar jij mee omgaat niet omheen kunnen.

Mike

 

Forum statistieken

Onderwerpen
4.490
Berichten
511.943
Leden
8.642
Nieuwste lid
Davidbrownm05
Word vaste donateur van dit forum
Terug
Bovenaan