Covid vaccins


Econome Barbara Baarsma maakt zich grote zorgen over het wantrouwen dat tijdens de coronacrisis in de samenleving is geslopen.

'Er is een vertrouwenscrisis, en die is reëler dan je denkt als je lekker in je eigen bubbel zit,' zegt ze in het Financieel Dagblad. 'Er is groeiend wantrouwen over wat de overheid zegt en doet. Neem de coronapas, die er eerst niet zou komen. Die komt er nu wel.'
'Mensen worden daardoor misschien niet gedwongen om zich te laten vaccineren. Er is wel sprake van drang. Wie om wat voor reden dan ook geen vaccin wil, voelt zich daardoor weggezet als tweederangsburger, als wappie.'

Ze is zelf geen wappie, vindt Baarsma. Maar ze vindt wel bijna alles wat de regering de afgelopen anderhalf jaar heeft gedaan verkeerd. De laatste tijd hield ze zich buiten de publiciteit. Dat was ook vanwege de reacties.
 
Typische vrouw. Vanwege de reacties je mond houden. Vrouwen zijn altijd bezig met wat de buitenwereld van hen vindt, omdat ze uitgaan van externe validatie. En wat doet een vrouw in de economie? Ze hebben alleen maar verstand van geld uitgeven, meer niet!

Mike
 

Geen 1,8 maar 6,2 miljoen ''ongevaccineerden''. De reden dat men 1,8 miljoen noemt i.p.v. 6,2 miljoen is het psychologische effect op de ''ongevaccineerden'': namelijk om ze het gevoel te geven dat ze een relatief kleine minderheid zijn, wat ze dus niet zijn. Laat je niet piepelen of overhalen. Oorspronkelijk zou die 1,8 miljoen met enthousiamse omarmd worden want toen zei men nog te streven naar een vaccinatiegraad van 85 procent o.i.d. en dan zou alles weer goed zijn i.v.m. de groepsimmuniteit. Maar nu lijkt dat niet genoeg te zijn. Men verlegt steeds de grenzen. Voor je het weet, heb je dat niet door. Logica is zoek als je de redenaties van de regering serieus zou nemen.
 
Laatst bewerkt:

Geen 1,8 maar 6,2 miljoen ''ongevaccineerden''. De reden dat men 1,8 miljoen noemt i.p.v. 6,2 miljoen is het psychologische effect op de ''ongevaccineerden'': namelijk om ze het gevoel te geven dat ze een zeer grote minderheid zijn, wat ze dus niet zijn. Laat je niet piepelen of overhalen. Oorspronkelijk zou die 1,8 miljoen met enthousiamse omarmd worden want toen zei men nog te streven naar een vaccinatiegraad van 85 procent o.i.d. en dan zou alles weer goed zijn i.v.m. de groepsimmuniteit. Maar nu lijkt dat niet genoeg te zijn. Men verlegt steeds de grenzen. Voor je het weet, heb je dat niet door. Logica is zoek als je de redenaties van de regering serieus zou nemen.

Zelf houd ik het op 7-10 miljoen volledig ongeprikten. In elk westers land blijft de vaccinatiegraad hangen rond de 50-60%.

Mike
 
 

Forum statistieken

Onderwerpen
4.470
Berichten
500.004
Leden
8.631
Nieuwste lid
Rene Collaer
Word vaste donateur van dit forum
Terug
Bovenaan