• Beste forumleden, we maken nu gebruik van nieuw forum software. Je oude wachtwoord werkt hier niet meer. Klik op aanmelden en dan op de link "wachtwoord vergeten". Je kunt dan je wachtwoord opnieuw instellen.

Covid vaccins

Medusa

Well-known member

Pfizer moet onschadelijkheid mRNA aantonen​


Verder moet de volledige biochemische samenstelling van het BioNTech/Pfizer-vaccin worden gegeven. Bovendien wordt in de brief gevraagd gegevens te verstrekken die de 'onschadelijkheid' aantonen van de stof mRNA.

 

Decem

Well-known member


C509937A-5EBD-461F-9F2A-DA81F623F3A5.jpeg
Bij alle genoemde locaties kunnen kinderen vanaf 12 jaar zonder ouders en een afspraak een mRNA-prik halen, mede om deze reden zoekt de GGD juist naar plekken in het centrum, in de buurt van scholen of een zwembad.

Mocht je toch een prikbus of mobile locatie ergens anders zien, meldt het ons zo snel mogelijk, dan delen wij de locatie op onze pagina.

Meer weten, volg ons dan op;
 

Decem

Well-known member
Er is een schreeuwend tekort aan buschauffeurs in Nederland. Touringcarbedrijven die begin van de corona-periode de buschauffeurs massaal hebben ontslagen, zitten nu weer verlegen om personeel. Pouw Vervoer in Vianen doet er alles aan om nieuwe chauffeurs te vinden. De afgelopen 2 jaar heeft Pouw Vervoer landelijk voor de GGD elke dag tientallen prikbussen geregeld. De chauffeurs die trots en eervol hun werk deden zijn opgestapt of ontslagen, omdat ze niet met een prikbus wouden rijden.


Johan Pouw heeft in de corona periode miljoenen verdiend aan de prikbussen. Johan heeft eerst een groot deel van zijn personeel ontslagen en vervangen door buitenlandse chauffeurs van FLIX-BUS. Vervolgens heeft Johan Pouw bijna 3 miljoen subsidie gekregen van het UWV en miljoenen van de GGD om oude afgeschreven touringbussen te verbouwen tot prikbus. Johan Pouw heeft zelfs een eigen papieren onderneming opgericht met de GGD, zodat ook Andre Rouvoet (voorzitter GGD GHOR en voormalig CU-kamerlid) er financieel beter van werd. Deze onderneming was een samenwerking van Johan Pouw, Andre Rouvoet, Leendert Vellekoop en Nicolaas Beekman. Samen vertegenwoordigen zij de bedrijven GGD GHOR, Pouw Vervoer, Besseling Vervoer, Buspo en Van Rijn taxivervoer.
 

Decem

Well-known member


D8962A43-9180-419A-954E-6D5E2AD7CDE3.jpeg
 

Lievergezond

Well-known member

Achter de schermen zijn voorbereidingen getroffen om snel nieuwe vaccinatierondes op te tuigen. Zorgminister Ernst Kuipers roept mensen op een herhaalprik te halen.


Vorige week liet het RIVM weten dat de eerste prikken tegen corona nauwelijks meer beschermen. Ongeveer een jaar na de prikken is de zogeheten vaccineffectiviteit gedaald naar nul procent, aldus het RIVM.


Volgens officiële cijfers heeft 82,7 procent van de Nederlanders van 12 jaar en ouder minstens één prik gehad. De meeste mensen hebben hun buik vol van de coronaprikken.

Zeven op de 10​

Uit de campagne-effectmonitor van 7 juli, die is uitgevoerd in opdracht van de overheid, blijkt dat zeven op de 10 mensen die nog geen boosterprik hebben gehad, niet van plan zijn om die te halen. Van de mensen die een uitnodigingsbrief voor de herhaalprik (tweede booster) hebben ontvangen, zijn ruim vijf op de 10 mensen niet van plan om zo’n herhaalprik te halen.

De voornaamste reden om geen boosterprik te nemen, is dat men ‘klaar is met al die vaccinaties’. Andere redenen zijn vertrouwen op het eigen immuunsysteem, twijfel over de veiligheid, twijfel over de effectiviteit, angst voor langetermijneffecten en angst voor bijwerkingen.

Vertrouwen is geschonden​

Ook willen veel mensen geen herhaalprik omdat men klaar is met de vaccinaties. Daarnaast twijfelen veel mensen over de effectiviteit of de veiligheid van de herhaalprik. Ook vertrouwen op het eigen immuunsysteem en angst voor langetermijneffecten of bijwerkingen worden als reden benoemd om de herhaalprik niet te halen.

Ex-verpleegkundige Marga Bult reageert: “Blij dit te lezen. Ik merk het ook in mijn omgeving. Velen kregen ondanks de vaccins toch corona en zijn er klaar mee. Het vertrouwen is geschonden.”
 

Forum statistieken

Onderwerpen
4.394
Berichten
417.532
Leden
8.513
Nieuwste lid
jack2525
Word vaste donateur van dit forum
Bovenaan