Coming soon; realiteit 2.0 !

Herr Sens

Member
Ik dacht dat het misschien een idee was om alle ideeën van de leden van dit forum om zelf onze nieuwe werkelijkheid vorm te geven in deze thread te bundelen ?
 
Mijn ideeën.

A) Betere gezondheidszorg. Q: "What if cures already exist?"
B) Geen oorlogen, omdat deze door de Deep State worden gevoerd en de Deep State wordt uitgeschakeld.
C) Betaalbare energie
D) Geen schuldeconomie
E) Lagere belastingen
 
Geen identiteitspolitiek meer vanuit slachtofferschap, maar sterke individuen met persoonlijke verantwoordelijkheid en het besef dat we een GEZAMENLIJKE SOORT zijn met een GEZAMENLIJKE VIJAND. Een wereld vol voorspoed, vrede en harmonie wil toch iedereen. Overvloed, geen schaarste!

Weston Price: Ten volle leven is gehoorzamen aan Moeder Natuur!

Mike
 
Herstellen van de nationale trots, en daadwerkelijk beter samenwerken met andere Westerse landen, zonder kolossale verdragen.
 
Vrijheid
Gezonde en betaalbare voeding
Weg met feminisme
Harmonie
Acceptatie van alternatieven voor reguliere medicatie

 
Geen belangenverstrengelingen binnen bedrijven. Verdienmodellen zijn in de basis neutraal en prima maar wel met een open agenda.

Bedrijven mogen wat mij betreft meer werken vanuit de Ricardo Semler stijl.

 
Staan voor wie je bent! Geen politiek correcte bullshit meer. Het leven (be)leven en niet overleven.
 
Bedrijven mogen wat mij betreft meer werken vanuit de Ricardo Semler stijl.

Ik vraag me af of dit op dit moment haalbare kaart is. Het klink nl. nogal socialistisch. Van communisme wordt ook altijd gezegd dat het in theorie een goed systeem zou zijn, maar dat het in de praktijk voortdurend mis gaat. Dit lijkt sterk op de ideologie van het anarchokapitalisme, een combinatie van anarchie (als in: geen leiding) i.c.m. kapitalisme, wat mij betreft ook een leuk idee in theorie maar in de praktijk niet realistisch.

De Founding Fathers van Amerika hebben hun grondwet weliswaar opgesteld als een vorm van zelfbestuur, maar dan wel nog steeds met een kleine overheid die de boel bestuurt naar de wensen van het volk. Bovendien zijn die wensen (en rechten) vastgelegd in een document, de grondwet. Er is dus wel degelijk een allesbepalend onderliggend document, alsmede een minimale overheid die dit doet.

Dat model sta ik heel erg voor. Ik denk niet dat we zonder een leiding die middels een grondwet kan worden gecontroleerd ook maar iets klaarspelen zonder dat allerlei ego's een overheersende rol gaan spelen. De Founding Fathers hebben destijds hun grondwet als een soort contract opgesteld, waarbij ze rekening hielden met wat er allemaal mis zou kunnen gaan op basis van de feilbaarheid van de mens en hier garanties tegen inbouwden. Dat lijkt me een stuk realistischer.

De ultieme bestuurder is God en deze moeten wij dienen. Dat mag ook gedecentraliseerd in kleine gemeenschappen of alleen als individu, wat mij betreft is er in de nieuwe realiteit geen plaats meer voor georganiseerde religies. Denken dat wij mensen echter alles zelf kunnen regelen zonder enig besef van een Hogere Macht is volgens mij een recept voor mislukking. Spiritualiteit is het besef dat je onderdeel uitmaakt van iets groters dan jouzelf, zonder die gewaarwording vervallen we altijd in nutteloze egostrijd.

Mike
 
Het is dan ook niets voor niets dat vanaf het begin van het ontstaan van de VS deze natie volop werd aangevallen door de Kroon.
Militair en daarna economisch. Er werd geprobeerd vanaf het begin om de centrale bank in te palmen om ze op de knieën te krijgen.
Amerikanen zijn met recht en rede trots op hun grondwet die idd allerlei verdedigingsmechanismen heeft ingebouwd tegen misbruik van de macht.
 
Een aantal zaken komen terug heb ik gemerkt.

-) Vrijheid, soevereniteit en zelfbeschikkingsrecht, zowel individueel als voor de gemeenschap waartoe men behoort.

-) Scheiding tussen Kerk en Staat; opdoeken van de "slachtoffer-"religies.

-) Integriteit en verantwoordelijkheidszin als centrale kernwaarden.

-) Opnieuw de natuur als grote leermeester.

-) Reset van de economie; afschaffen van de schuldeconomie en overschakeling naar een systeem gebaseerd op echte waardetoevoeging (goudstandaard).

-) Stimuleren van mensen om zelfverantwoordelijk op te nemen.

-) Decompartimentalisatie; opnieuw betrokkenheid creëren tussen de mens en zijn leefomgeving (milieu) en de economie door het stimuleren van lokaal ondernemerschap, (boeren)-coöperaties en kleinschaligheid (in fases).

-) Decentralisatie; van bestuursorganen (waar mogelijk) en diensten, energie (indien mogelijk)

-) In stand houden van belangrijke solidariteitsmechanismen zoals sociale zekerheid maar met stimulans en ondersteuning voor het opnemen van zoveel mogelijk verantwoordelijkheid.

-) Vertrouwen in Justitie herstellen; opnieuw zware straffen voor zware criminaliteit en zware zedenfeiten.

-) Een migratiebeleid gebaseerd op respect en bescherming voor de autochtone bevolking.

...
 
leven zonder angst (voor vaccins bv). Ik sta best stevig op mijn benen maar het feit dat er een bewoner in het huis van onze dochter al 3 dagen koorts had (en vandaag blijkt gelukkig dat dit niet corona gerelateerd is) maakte ik me behoorlijke zorgen om. Want wie weet wat voor circus ze dan optuigen. Maar is gelukkig niet geconstateerd.
 
Belangrijk is dat de volgende waarden weer waarheid gaan vinden:
Liefde
Vreugde
Vrede
Geduld
Vriendelijkheid
Goedheid
Trouw
Zachtmoedigheid
Zelfbeheersing

Dorothé
 

Forum statistieken

Onderwerpen
4.499
Berichten
518.792
Leden
8.647
Nieuwste lid
Marco777
Word vaste donateur van dit forum
Terug
Bovenaan