chronische darmonsteking - voorstellen vogel

vogel

New member
Hallo mensen,

Ik heb al jaren last van mijn darmen, ik heb nu een

dikke darmonsteking wat niet over gaat, ik heb verschillende antiboticakuren gehad, zetpillen gebruikt, maar al die troep werkt dus niet, het word er alleen maar erger van.

Ik probeer zoveel mogelijk gluten te vermijden, gebruik zoveel mogelijk biologisch ingredienten, vlees, eieren, melk, ghee, kokosolie.

Ook drink ik kefir, maar het heeft tot nu toe niet veel opgebracht.

groetjes.

 
Hoi Vogel, probeer er tijd voor uit te trekken Vogel om je darmwand te helen.

Je zou een darmfloraonderzoek kunnen overwegen te laten doen.

Ik heb dat destijds ook laten doen bij een behandelaar.

En dat was voor mij in die zin nuttig: dat het type probiotica daar toen op is aangepast: ik had te veel (slechte?) e-coli in mijn darmen en er is ook probioticaspul dat dit kan afremmen.

Dit is maar een voorbeeld hoor, maar het maakt dus uit wat je exacte probleem is om met probiotica in helende zin te kunnen finetunen.

De behandelaar die ik had die had les gehad van deze arts: http://www.mglab.nl/wie-zijn-wij.html die goed gespecialiseerd is in darmflora.

Er kan zoveel aan de hand zijn en het is handiger dan gericht aan de slag te gaan met je darmen.

Het is ook belangrijk dat degene die het darmonderzoek laat doen de uitslag goed kan lezen in relatie tot probioticagebruik.

Ik heb een hele tijd helemaal niet tegen kefir gekund toen ik erg ziek was.

Sterkte!

 
Hoi Lievergezond,

Bedankt voor je reactie.

Ik ga de site is rustig bekijken.

Jij hebt ook een darmonsteking gehad of nog steeds?

Hoe gaat het nu met jou?

Ik ben deze week begonnen met probiotica G&W SUPER ACIDOPHILUS complex 500.

 
Hoi Vogel, ik heb weer darmontsteking.

Een tijdje had ik het niet meer, maar nu weer wel.

Zal ook wel de dikke darm zijn: linksonder in mijn buik.

Waar zit het bij jou?

Nog verder terug in 2007 was het niet meer te houden in mijn darmen, maar ook in mijn bovenbuik: mijn eten bleef in mijn bovenbuik hangen: heel akelig vond ik dat.

Dat is denk ik weer een ander probleem dan een darmprobleem: iets met de alvleesklier denk ik nog steeds.

Die maakt bij mij niet genoeg enzymen om te verteren aan.

Ik was een jaar bedlegerig, gierende buikpijn, geen idee wat er aan de hand was destijds en waar ik het moest zoeken.

Half jaar lang aan de dunne, ik viel af (dat kon ik hebben, maar toch vond ik het wel beangstigend ook) en kon maar weinig eten.

Ook had ik telkens maar die chronische blaasontsteking (kwam ook door de darmen) en meer.

Die blaasontstekingen kreeg ik onder controle door (de juiste) probiotica: ik moest gedurende 2 jaar niet wagen daarmee te stoppen want ik kreeg accuut weer opnieuw een blaasontsteking.

Zolang duurde het (2 jaar dus) voor ik weer een beetje een leefbare darmflora had zonder afhankelijk te zijn van de potjes probiotica.

Mijn darmklachten verminderden aanzienlijk in 2009 toen ik een anti-allergie-programma volgde een jaar lang.

Sindsdien eet ik zoveel mogelijk om de allergenen heen (maar dat zijn dingen die van zichzelf vaak al ongezond zijn vaak: zoals tarwe, witmeel, bieten- en rietsuiker, MSG, soja en koemelk).

Die allergieen zijn nogal hardnekkig bij mij (trouwens ook noten, werkt niet goed op mij in) om daar mee om te gaan.

Ik zal die dingen ook niet snel meer aanraken: anders word ik snel afgestraft.

Heb je je allergieen eens goed door iemand middels bloedonderzoek of via een resonantie-achtig apparaat laten vaststellen?

Aangaande probiotica: die van jou klinkt goed. Verder: neem geen probiotica met FOS erin en de varianten die gekoeld moeten worden zijn de beteren.

Ik had een basisprobiotica http://www.deonlinedrogist.nl/billion-acidophilus-bifidus-p-1374.html en lange tijd daarnaast dus nog een e-coliremmer (die was van het merk energetica natura).

Beetje "intieme" vraag misschien: maar hoe is je stoelgang?

 
Mijn stoelgang is onregelmatig.

vaak slijm bij mijn ontlasting, soms ook alleen slijm.

De pijn zit rechtsonder in mijn buik.

vaak opgeblazen buik, duizeligheid.

Heel wat anders, ik heb 3 jaar geleden voor het eerst de ziekte van Lymm gehad, 2 een jaar later weer. dit jaar weer gebeten door een teek, maar was er vlug bij.geen kring, de eerste 2x wel toen ook antibioticakuur gehad, de laatst x niet.

Ik eet zuurdesembrood 3 plakjes op een dag.

Kefir alleen in de ochtend. ik eet af en toe ongebrande noten.

verder hou ik ook vocht vast.

Soms erg zin in zoete dingen. Ik heb ook voetschimmel, waar ik niet vanaf kom, ik weet het dat het in verband zit met mijn darmen.

I

 
Tja, de ziekte van lyme Vogel.

We kunnen de handen schudden.

Je zegt dat je er telkens vroeg bij was om de infectie in de kiem te smoren: maar het punt is vaak dat de huidige kuren via de reguliere gezondheidszorg onderdoseren en te kort zijn om vroegtijdig de infectie gelijk goed de kop in te drukken.

Plus men "vergeet" je vervolgens ook probiotica voor te schrijven naast de geijkte antibiotica: waarmee bij jou de schimmels verder uitgelokt zijn (en dat haalt je immuunsysteem weer onderuit).

Het is niet ondenkbaar dat je chronische lyme hebt en schimmels in je darmen inderdaad.

Slijm bij de ontlasting herken ik ook.

Tja niet best natuurlijk.

Een antischimmeldieet vraagt om veel discipline.

Ook geen fruit of zoetigheid (maar misschien wel de ongeraffineerde en dus groene stevia).

En dat een hele poos.

Best ook met knoflook/allicine/oregano en dat soort dingen naast de kokosolie.

Ben je bekend met h202-gebruik: dat werkt vast ook antischimmel.

 
Wel eerst goed inlezen als je met h2o2 gaat beginnen.

Je kan wel meteen beginnen met 3% h2o2 op je voeten tegen de schimmel.

Minimaal 1x per dag, vaker is beter.

(geen nadelen, het is wel symptoombestrijding, maar toch lekker als je daar vast vanaf bent)

Hier uitleg en hoe te bestellen.

 
Wat een ellende, herkenbaar dat gedoe met je darmen, ik kan me ook wel inleven in dat onstekings gedoe, zelf kleine onstekingen gehad in de darmen.

Uiteraard kan ik je het GAPS dieet aanbevelen, helemaal gericht op de darmen, darmflora en wat hier dus allemaal bij hoort.

Ernstige gevallen zoals jij/jullie valt niet op te lossen door enkel WAPF te gaan volgen, vooral omdat je ook vaak met een lekkende darm te maken hebt. Mensen die dit niet kennen snappen dit niet wat het is om dat te hebben! Je kunt letterlijk ineens weer super ziek worden als je iets verkeerd gegeten hebt wat die immuumreactie in je lichaam geeft (griepgeviel in je spieren/lijf maar dan in het kwadraat), alles speelt op etc.

Zolang je niet je darmflora op orde hebt is het dweilen met de kraan open. Je lost niets op, begin bij de basis, bouw het weer op en je zult versteld staan van wat je allemaal weer kunt!

'k Blijf zelf een enorme voorstander van SCD/GAPS, hoewel de meningen verdeeld zijn als het gaat om het KH gebruik. Je moet wel degelijk letter om je KH inname, maar pesoonlijk heb ik daar nooit last mee gehad. Jullie hebben zelf ook al gemerkt dat je gluten en melkeiwitten slecht verdraagt, het maakt niet uit of je dit ook van rauwe melk inneemt in deze gevallen. Voor mensen met darmproblemen is het eerder 1 minuut voor 12 dan 5 minuten voor 12, wees gezegend als je wel melkeiwitten kunt verdragen, weet dat je dan niet zover heen bent en al een voorsprong hebt op mensen met darmproblemen, vooral lekkende darm...

Naast GAPS is het natuurlijk belangrijk om te kijken naar je bijnieren, schildklier etc. Werk van binnenuit en loop niet te hard van stabel, kun je doen maar je zult enorm op je bek gaan! Ga niet met alles tegelijk bezig, denk aan H2O2, zapper, aarden, allerlei natuurlijke 'anti-biotica's', denk aan GSE, Pau 'd arco, caprylzuur maar ook grote hoeveelheden kokosolie etc. Zolang de afvoer van troep niet op gang is gekomen zul je de boel alleen maar verstoppen... Belangrijk aanvulling op GAPS vind ik zeker de Leverreinigingen van Andreas Moritz, een absolute aanrader!

Ik zie en hoor vaak dat men de 'bacterien' als Candida etc wil bestrijden, weet dat deze niet de oorzaak zijn maar het gevolg van... het zijn opruimers. Pas de omgeving aan en je zult er vanzelf geen last meer van hebben, ze verdwijnen als sneeuw voor de zon. Denk ook aan een mesthoop waar veel vliegen rondom vliegen etc. De vliegen doden heeft niet zoveel nut, deze komen vanzelf weer terug, het weghalen van de mesthoop bied beter soelaas! Kortom, it's all about the environment!

Suc6!

 
Bedankt voor jullie reacties.

Ik krijg steeds meer vage klachten, ja alles heeft met elkaar te maken.

Ik heb regelmatig bloed in mijn ontlasting en daar maak ik mij het meeste zorgen om.

maar ik hoor veel interessante dingen, ik laat alles is rustig bezinken.

 
Wat denk ik ook belangrijk is: eet niet teveel. Kauw goed, zodat de juiste enzymen geactiveerd worden. Als je langer over je eten doet krijg je vanzelf het seintje dat je verzadigd raakt. Als het hap-slik-weg is kun je naar mijn gevoel door blijven eten.

En als je jezelf vol eet moet je lichaam heel hard werken om alles verteerd te krijgen.

Als je over gaat op goede voeding moet je geen snelle wonderen verwachten (alhoewel reacties er wel degelijk zijn).

Je hebt er lang over gedaan om op dit punt te komen dus dan duurt het ook lang om weer terug gezond te worden.

Heb geduld, geloof en vertrouwen in je lichaam.

Lia

 
Dag Vogel,

Een tijdje geleden had ik een steeds langer wordende klachtenlijst die achteraf gezien bleek samen te hangen met een niet goed werkende dikke darm. Oorzaak van alle ellende bleek een tarwegluten- en melkeiwittentolerantie te zijn.

Mijn advies is om de dag te beginnen met de sole. Schrap alle afgeleide producten van tarwe en bewerkte melk van de voedingslijst en ga na of je goed reageert op het licht verteerbaardere spelt.

In mijn geval was een chlorellakuur heel effectief. Wat ook goed werkt is toevoegen van het zuiverende gekookte witlof aan de hoofdmaaltijd.

Qua behandeling sluit ik me voor een groot stuk aan bij Gerrit schrijft en dan is het inderdaad stap voor stap uitproberen van welke elementen uit WAPF wel en niet voor je geschikt zijn.

Wat hier ook goed werkt zijn de beestenbotbouillions van Lia gecombineerd met ui, prei en worteltjes, gedroogde peterselie en Keltisch Zeezout.

Momenteel lees ik heel veel boeken door.

Hier begonnen met het boek " Waar de meest ziekten beginnen "van Andreas Moritz dat Lia echt op haar boekenlijst zou moeten gaan plaatsen. Hij legt hierin verbanden tussen de plaats waar het in de darm fout zit en de gezondheidsklachten die hieruit kunnen voortvloeien. Ook onderstreept hij hierin het belang van een grondige darmreiniging.

Ook een aanrader om te lezen is het boek Weten van (h)eerlijk eten van Rineke Dijkinga waarin ze uitgebreid beschrijft wat voor mensen met darmklachten wel en niet goed is. Er staan heel wat inspirerende recepten in. Ook staat er achterin een lijst over wat het nut is van bepaalde voedingsmiddelen en voedingsbestanddelen, waar ze verkrijgbaar zijn en hoe je ze culinair het best hun werk kan laten doen.

Ik heb er mijn buik van vol van Marijke de Waal Malefijt is ook interessant en is vooral gericht op mensen die leiden aan maag- en darmkwalen.

 
Ik zou in jouw geval wel professionele hulp zoeken Vogel (niet regulier want dan krijg je alleen maar corticosteroiden) Hoe langer jouw darmen ontstoken zijn deste zieker kun je worden.

Bloed en slijm bij ontlasting is toch echt een slechte zaak. Dit zijn ook symptomen bij Crohn.

Daarnaast is het super dat je je dieet omgooit, maar met kapotte darmen is het verteren en opnemen van de voeding ondermijnd en wellicht kun je nog antilichamen ontwikkelen tegen de voeding.

 
het boek van Elaine Gottschall, de viscueuze cirkel, kan ook helpen. Onze dochter liep voortdurend met een dikke,harde, opgezette buik en verdroeg er geen kleding op. Na het koolhydraatarme dieet is dat goed tot rust gekomen, normale platte buik, veel beter slapen, geen dwangmatigheden meer met eten (zij heeft klassiek autisme en moet dus alles aflezen aan haar "zijn"). Ook liep ze heel vaak te kuchen en volgens mij had ze dan ook last van maagzuur en probeerde ze dat weg te kuchen. Ik herkende dat van mezelf.

Het dieet van Elaine Gottschall lijkt heel erg op GAPS, dat kende ik toen nog niet. Gaps is wel veel kompleter.

In ieder geval hielp het SCdiet van Elaine al zo goed om onze dochter haar klachten te kunnen verminderen. Kun je nagaan als je GAPS volgt. Ze eet nu natuurlijk nog steeds aangepast :)

 
Hallo Vogel, heb je nog last van bloed in je ontlasting?

DMSO zou goed werken bij mensen met bloed in de ontlasting: http://www.newtreatments.org/meerdmso.php

Quote:
De nieuwste ervaringen op dit gebied wijzen uit dat vooral de mensen met bloed in hun ontlasting (vooral Colitis Ulcerosa) geholpen worden door de DMSO.


Quote:
DMSO staat voor Dimethylsulfoxide. Het is een stof die natuurlijk in bomen en planten aanwezig is. DMSO heeft verder niks met een dieet te maken.


 

Forum statistieken

Onderwerpen
4.468
Berichten
497.861
Leden
8.630
Nieuwste lid
Rene Collaer
Word vaste donateur van dit forum
Terug
Bovenaan