China

https://www.dagelijksestandaard.nl/2019/09/speculant-george-soros-krijgt-deksel-op-neus-aziatische-markt-veel-sterker-dan-gedacht/

Wat is hier precies van waar?
Ik neem aan dat de protesten in Hong Kong organisch zijn ontstaan, maar dat de heer Soros op deze situatie inspeelt en zo invloed probeert te krijgen over China. Het gaat hier dus eigenlijk over kwaad tegen kwaad.
 
https://www.cnbc.com/2019/09/10/soros-offers-rare-praise-for-trumps-handling-of-huawei-in-trade-war.htm

Waar doelt George Soros precies op?

Zijn marionetten Obama, Hillary en Biden hebben allen vertrouwelijke informatie aan China verkocht, en kunnen het dus prima onderling vinden.
 
https://www.telegraaf.nl/nieuws/308887232/organen-van-levende-oeigoeren-uit-lichaam-gesneden

Echt of propaganda?
 
Echt of propaganda?




Als men al zo gek is dat mensenvlees op het menu staat dan zou het mij niet verbazen als dit echt is.





 
Fenixx heeft eerder al bericht over het beruchte sociale kredietbeoordelingssysteem in China, waarbij de handelingen van de Chinezen van invloed zijn op de rating, wat op zijn beurt het leven op verschillende manieren vergemakkelijkt of bemoeilijkt. In China bestaat er ook een wijdverbreid bewakingssysteem met gezichtsherkenning. Nu kunnen ze aan elkaar worden gekoppeld om een nog gedetailleerder toezicht op de burgers mogelijk te maken.


http://fenixx.org/index.php/2019/09/28/china-tilt-bewaking-naar-een-hoger-niveau-gezichtsherkenningscameras-gekoppeld-aan-sociale-kredietwaardigheid/
 
https://m.hln.be/nieuws/buitenland/tienduizenden-mensen-op-straat-in-taiwan-uit-solidariteit-voor-protesten-in-hongkong~a155146b/

Taiwan het nieuwe Hong Kong?
 
https://www.volkskrant.nl/nieuws-achtergrond/van-bloks-china-strategie-blijft-weinig-over~b2146bd2/

Is de kritiek op de China-strategie slechts voor de bühne?
Ik neem aan dat ze door willen gaan met uitverkoop van Europa?
 
@Colloquial, je hebt inmiddels vele vragen hier gesteld die nog altijd onbeantwoord zijn gebleven, dus het onderwerp houdt je bezig. Ik zal proberen deze op korte termijn te beantwoorden.

Mike
 


De demonstranten verpesten het feestje van het 70-jarige bestaan van de Volksrepubliek China en dus wordt de repressie opgevoerd.

Mike
 
https://nos.nl/l/2304892



De Verenigde Staten en Noord-Korea hebben in Stockholm overlegd over het nucleaire programma van Pyongyang. Na urenlange gesprekken kwamen de twee landen met uiteenlopende verklaringen over het resultaat.



https://www.ad.nl/buitenland/china-en-noord-korea-vieren-70-jaar-vriendschap~a4859aa5/

Wellicht onder druk gezet door China.
 
Oeigoeren | Zondag met Lubach (S11):

Enig idee waarom het Westen zich steeds vaker voor de Oeigoeren uitspreekt terwijl we wel meer en meer afhankelijk worden van Chinees geld?
 
Omdat moslims die onderdrukt worden zielig zijn. Hetzelfde met de Rohingya in Myanmar. Geen woord over de gruwelijke wandaden die moslims begaan in hun onverzadigbare veroveringsdrang!

Mike

 

Forum statistieken

Onderwerpen
4.463
Berichten
493.672
Leden
8.626
Nieuwste lid
RobertApank
Word vaste donateur van dit forum
Terug
Bovenaan