Carrièreswitch na ziek worden: wat gekozen?

wimeer

New member
Ikzelf heb heel veel geleerd de voorbije jaren over mijn gezondheid, mijn lichaam en hoe alles heeft geleid tot ziek worden.

Ik overweeg dan ook heel bewust een carrièreswitch. Vroeger was ik consultant/IT programmeur, maar vond er geen gelijkgezinden en geen voldoening. Eigenlijk in zijn geheel niet in enige businesswereld of industrie als hooggevoelig persoon.

Er zullen nog wel een hoop onder jullie zijn die hun leven hebben omgegooid betreft voeding, leefwijze en wellicht ook beroepsmatig.

Ik ben er zelf nog niet helemaal achter, maar vraag me af wat jullie als ander beroepsactiviteit hebben gekozen? Of misschien gekozen hebben voor herscholing?
 
Dag Wimeer,

Ruim 7 jaar heb ik ook switch gemaakt samen met mijn echtgenoot naar het zelfstandig ondernemerschap in interieurinrichting. Zelf had ik HBO-opleiding op het vlak van internationale marketing succesvol afgerond door een schat aan werkervaring in de financiële branche als accountmanager, hypotheek- en financieel adviseur. Laatste opdracht was een tijdelijk contract bij een bank die opgegaan is in een staatsbank en opvallend veel mensen onder het personeel had die vroeg of laat voor zich zelf begonnen. Vandaar dat de stap naar het ondernemerschap ook niet zo vreemd voor me was in combinatie met het moederschap van 2 jonge kinderen.

Tijdens mijn opleiding ook het schrijven van een business plan gedaan wat voor mezelf een leuke uitdaging was toen we ons firmaatje konden opstarten. In de afgelopen jaren Veel nieuwe zaken bijgeleerd en hele leuke contacten opgebouwd met een tal leveranciers en een leuke klantenkring die heel gevarieerd is. Herscholing was hier o.a. het volgen van een training on the job bij een trappenbouwer die gespecialiseerd is een het maken van landelijke trappen die op maat worden gemaakt. Ik kan je vertellen dat ik voor de trappen nog altijd een passie heb en graag tijdens het 1e gesprek samen met onze opdrachtgevers uitzoek wat ze graag in huis willen krijgen, wat het werk leuk en gevarieerd maak. Wij krijgen nieuwe klanten binnen via onze eigen website en ook via mond op mond reclame van klanten die tevreden zijn en het doorvertellen. In de week heb ik flexibelere werktijden, wel zit er standaard het open houden van de showroom op zaterdag bij.
 
Waar denk je aan als je wilt veranderen? Iets met mensen zoals in een winkel bv .
Iets wat met een hobbie te maken heeft misschien? Iets met je handen.

Volgens mij hoef je niet altijd te kiezen en komen dingen "op je pad".
Voorbeeld: ik werkte ergens niet meer prettig en dacht - ik moet nog 5 jaar, hoe houd ik dat vol?
Oplossing: ze hadden me niet meer nodig. Ik werd 5 jaar doorbetaald. Ik was echt heeeel blij.
Mijn dochter werd werkloos en haar man had het ook niet meer naar zijn zin in de autobranche.
Oplossing: de werkgever werd ziek en dochter en schoonzoon hebben de zaak overgenomen. Daar hadden ze echt nog nooit over nagedacht.
Gedachten zijn krachten.
 
Ik wil meer onder de mensen komen, weg van computers, machines enz. omdat alles maar meer digitaal en virtueel dreigt te worden, en mensen van elkaar maar ook van de natuur en hun omgeving beginnen vervreemden.

Mensen informeren, adviseren, ondersteunen, helpen.
Maar geen verzorging, ik zie mij niet als verpleger of zo rondlopen, temeer omdat ziekenhuizen en rusthuizen mij helemaal niet bekoren.

Ik wil heel graag dat er dingen "op mijn pad" komen want ik geraak er zelf niet helemaal uit wat hét beroep is dat eigenlijk voor mij al die tijd al bedoeld was.
Zeker ben ik er alvast van dat ik niet op mijn pad zat.
 
Muziek maken.
Heb ik voor een carrière al vaak overwogen maar de muziekwereld is heel competitief en vermoeiend helaas.
 
Wat voor muziek? Zelf zit ik op zingen en kan accordeon spelen. Ben heel lang lid eweest van een vereniging. Na mijn operatie definitief gestopt maar ik kan natuurlijk altijd het instrument pakken als ik wil. Hoewel, muziek moet je bijhouden. Ook als hobbie kan het een tegenwicht zijn voor je huidige werk toch? Mijn zoon gaat vissen als tegenwicht voor zijn baan.
 
Lastig Wimeer, maar wel herkenbaar. Ik heb jarenlang een leuke baan gehad, maar op een gegeven moment gingen de minder leuke kanten steeds zwaarder wegen. Ik heb toen mijn baan opgezegd. Een andere baan zoeken viel niet mee, want overal zoeken ze een schaap met 5 of zelfs 6 of 7 poten. Ik heb toen heel simpel werk aangenomen en dat was precies wat ik op dat moment nodig had. Even gedachten op nul, geen stress mee naar huis en gezellig kletsen in de pauzes. Helaas viel ik daar fysiek uit. Ik kon toen een doorstart maken in een kantoorfunctie en dat bleek echt niets voor mij te zijn en zat ik ziek thuis.
Uiteindelijk had ik de mazzel dat mijn man een eigen bedrijf heeft en ik daar terecht kon en dat past mij prima.
 

Forum statistieken

Onderwerpen
4.477
Berichten
505.356
Leden
8.637
Nieuwste lid
nataliedje
Word vaste donateur van dit forum
Terug
Bovenaan