Brandend maagzuur

latina-mulata

New member
Hallo, ik ben Lea en lijd al een tijdje aan brandend maagzuur.
Ik heb zo'n 5 jaar zuurremmers gebruikt, sinds een maand ermee gestopt, omdat het niet afdoen de was. De Maagspecialist wilde de maagklep/LES gaan opereren/verstevigen, maar zover heb ik niet laten komen.

Ik slik nu alleen plant/enzymen, op advies van mijn Natuur arts en Gastrazyme om mijn gevoelige maag te versterken. Twee per dag drink ik Keltische zout, mijn klachten zijn verminderd, maar 's nachts word ik nog steeds lastig gevallen door brandend maagzuur.
Supplementen met Pepsine kan ik nog niet verdragen!
Maar misschien hebben jullie de gouden tip.

Alvast Bedankt.
Lea
 
Hallo Lea, Er zullen genoeg forum-leden zijn, die je veel meer kunnen vertellen dan ik zelf, maar sinds ik me met kokosboter ging bemoeien, nu bijna 2 jaar geleden, heb ik geen last meer van brandend maagzuur. Ik ging het in eerste instantie gebruiken voor oilpulling voor mijn gebit.

Thineke
 
Hallo Thineke,

Bedankt voor jouw snelle reactie!
Kokosboter gebruiken op je boterham of om ermee te bakken? En van welke merk?
Ik heb namelijk een gluten allergie!
 
Gewoon een lepel ervan eten is al een goeie ;-) En ja, mee bakken, op je brood smeren. Ik gebruik het ook in mijn tandpasta en soms voor mijn huid. De kokosboter die wij kopen is biologisch, extra vierge en niet ontgeurd. Ga eens zoeken op dit forum, dan kom je al heel veel tegen over dit onderwerp.

Thineke
 
Lea, de kokosolie die je noemt, ziet er goed uit. Die kende ik nog niet.
Gewoon proberen.

Thineke
 
Gefermenteerde, zure drankjes inderdaad, water met appelazijn, bietenkvass, komboucha, kefir.
 
en tarwe mijden (met je glutenallergie, eet je dat vast niet), dat kan zeker een trigger zijn. Geen thee/koffie/sapjes of water drinken bij het eten.
 
Bedankt allen voor jullie tips.
Ik heb nooit rauwemelk kefir gedronken, klinkt niet echt lekker. Maar het proberen waard!

Ik heb gisterenavond oilpulling gedaan en vanmorgen koko's boter op mijn glutenvrije brood gedaan. Ik heb wel goed geslapen. Morgenochtend op een nuchtere maag proberen, schijnt te ontgiften.

Biologische Appelazijn gebruik ik al weken in mijn salade, helpt helaas niet bij mij.

Ik pers nu een verse citroen en drink om het uur een klein slokje, schijnt weer de maagzuur productie te stimuleren. Want brandend maagzuur is gewoon gisting van de voedselbrij in de maag bij een slechte vertering.Ik kan niet goed verteren. Dank u allen. Gr. Lea
 
@Cholesteroliscool, ik ken dit link al. Boek heb ik ook al in huis.
Keltischezout gebruik in de ochtend en voor naar bed gaan.

Ik moet misschien even geduld hebben. Na 5 jaar zuurremmers gebruikt te hebben, door de maagspecialist voor geschreven. Nu helemaal afgekickt. Dus nu nog door de zure appel bijten! haha
Thanks voor jouw tips.
 
@latina-mulata, graag gedaan, het heeft bij mij misschien een jaar of 2 geduurd eer ik mijn zelfgemaakte Sweden Kruiden Elixer zonder problemen kon verdragen qua maagzuur.
Mijn partner is er nu ook mee begonnen en had ook direct maagklachten maar die slikt nog wel eens een Rennie, herkenbaar?
Nu zit ze aan 1 EL appelazijn en 1 TL borax per dag, soms ook niet.
Rustig beginnen en de toerenteller niet direct in het rode gebied jagen.
Het kan even duren, succes!
 
Je schrijft dat je appelazijn al vaak gebruikt door je salade. Maar salade, hoe zien jou salades eruit? Wat doe je erin? Indien je veel rauwe harde groente eet, zoals salades zou dat wel eens het probleem kunnen verergen...beste is om zacht gekookte groenten te eten. Hoe ziet je voedings patroon er verder uit dagelijks?
 
Wanneer je dan betaine hcl met pepsine neemt tijdens het eten van meer groenten dan eiwitten zou dat heel goed averechts kunnen werken. Betaine hcl helpt voornamelijk bij het verteren van eiwitten zoals veel vlees bv. Maar niet als je groenten als hoofdmaaltijd neemt met weinig eiwitten.
 

Forum statistieken

Onderwerpen
4.459
Berichten
487.998
Leden
8.623
Nieuwste lid
Elaine-vdb
Word vaste donateur van dit forum
Terug
Bovenaan