• Beste forumleden, we maken nu gebruik van nieuw forum software. Je oude wachtwoord werkt hier niet meer. Klik op aanmelden en dan op de link "wachtwoord vergeten". Je kunt dan je wachtwoord opnieuw instellen.

Babyboomers minder fit dan hun ouders

G

Guest

Guest
Quote:
Babyboomers hebben vaker overgewicht, diabetes en een hoge bloeddruk dan hun ouders op vijftigjarige leeftijd hadden


Quote:
De wetenschappers kwamen tot hun bevindingen door de medische gegevens van 6000 vijftigtigers in de Verenigde Staten uit de periode 1988-1994 en de periode 2007-2010 te vergelijken. Uit de studie blijkt dat de algemene gezondheid van vijftigers op veel punten achteruit is gegaan.

Van de babyboomers blijkt meer dan de helft te weinig beweging te krijgen, terwijl dat percentage bij hun ouders nog op 17 procent lag.

Verder lijdt 39 procent van de vijftigers uit de 21e eeuw aan een vorm van obesitas, terwijl bij de oudere generatie 29 procent overgewicht had.


Verklaring van de desbetreffende schetenwapper:

Quote:
"In de jaren dertig, veertig en vijftig liepen mensen nog meer, ook waren er minder apparaten die hen werk bespaarden", verklaart ze in het Britse tijdschrift New Scientist.

"De babyboomers groeiden op in snel veranderende wereld waarin jongeren bijvoorbeeld minder vaak naar school liepen en mensen überhaupt steeds minder actief werden", aldus King.


Wat werkt dat lang door he dat gezonde bewegen. ALs je in de jaren dertig, veertig en vijftig flink bewogen hebt heb je daar pak hem beet 50 jaar later (1988) nog profijt van ... :roll:

 
G

Guest

Guest
@ Pike: hahaha "schetenwapper" : iemand die schijt op de WAP levenswijze ? :lol: das een nieuwe voor onder de Newspeak thread :wink:

 

Forum statistieken

Onderwerpen
4.303
Berichten
353.812
Leden
8.287
Nieuwste lid
Frojank
Word vaste donateur van dit forum
Bovenaan