• Beste forumleden, we maken nu gebruik van nieuw forum software. Je oude wachtwoord werkt hier niet meer. Klik op aanmelden en dan op de link "wachtwoord vergeten". Je kunt dan je wachtwoord opnieuw instellen.

Apocalyps/doemscenario

jswillemsen

New member
Omgekeerde osmose is een techniek waarmee ionen – zouten en mineralen – uit het water worden gefilterd mede door osmotische druk. Het resultaat is gedemineraliseerd water dat we ook wel demi water, osmose water, zuiver water of RO-water noemen. Dankzij het omgekeerde osmose filter ontstaat zacht water met een zeer zuiver karakter dat veel gebruikt wordt voor de productie van stoom.

Osmose water voorkomt kalk en corrosie in de ketels en je hoeft minder vaak te spuien omdat de zouten reeds verwijderd zijn. Dit levert extra energiebesparing op en er zijn minder chemicaliën nodig om de ketel goed werkend te houden. Dit maakt omgekeerde osmose tot een zeer duurzame vorm van waterbehandeling.

De ph waarde ligt rond de 7

Bron: Omgekeerde osmose
 

Lievergezond

Well-known member

Warrior of light

Well-known member
Nu ff snel ammoniak bijkopen: fabrieken worden stilgelegd
Nou daar zeg je wat. De spoedarts van mijn vader vertelde gister dat er door sluiting van fabrieken ook al medicijnen tekorten zijn en dat ze zich erg zorgen maakt om chronisch zieken die bijv echt medicijn afhankelijk zijn. Mijn ouders zijn dat helaas ook, zonder die medicijnen betekent het voor hun maar 1 ding en dat is overlijden. Gaat nog een ding worden vrees ik, mijn moeder was er heel nuchter onder: ja dan ga ik toch dood..
 

Angelface

Well-known member
Ik plaats deze maar hier, want het is een OMG bericht.


De wereld nadert een groot conflict dat ongezien is sinds 1945, waarschuwde de Servische president Aleksandar Vucic dinsdag, na de eerste dag van de Algemene Vergadering van de VN in New York. Kleine landen kunnen in de toekomst geen goed nieuws verwachten, voegde Vucic eraan toe.

“Je ziet een crisis in elk deel van de wereld”, zei Vucic tegen de Servische staatsomroep RTS, waarbij hij opmerkte dat de secretaris-generaal van de VN, Antonio Guterres, sombere voorspellingen deed in zijn keynote speech op de AVVN.

“Ik denk dat realistische voorspellingen nog donkerder zouden moeten zijn,” zei Vucic. “Onze positie is nog erger, aangezien de VN verzwakt is en de grote mogendheden de VN-orde de afgelopen decennia hebben overgenomen en praktisch hebben vernietigd.”
 

FoolProof

Well-known member
Er is geen zoutzuur meer leverbaar in Europa.
Veel bedrijven hebben zoutzuur nodig bij het proces om demiwater te maken (en dat zijn dan zowat alle industrieën : voedingsmiddelen, energiecentrales, chemische plants, noem maar op.
Daarnaast wordt er heel veel zoutzuur gebruikt voor het maken van plastics en PVC.
Het bedrijf waar ik nu werk (voedingsindustrie) heeft nog de laatst verkrijgbare mobiele installatie weten te huren maar die levert wel minder demiwater van een lagere kwaliteit. Als we deze installatie niet aan praat krijgen dan zal de productie grotendeels moeten worden stilgelegd (>800 man personeel)
Een grote leverancier van demiwater in de Botlek (Evides) hebben hun proces moeten veranderen van zoutzuur naar zwavelzuur, dus daar is vooralsnog wel demiwater.
Het lijkt mij een enorme bedreiging voor de industrie in Europa.
 

fatsnotbad

Administrator
Forumleiding
Ik plaats deze maar hier, want het is een OMG bericht.

[SCARE] necessary event.

Mike
 

Forum statistieken

Onderwerpen
4.394
Berichten
417.536
Leden
8.513
Nieuwste lid
jack2525
Word vaste donateur van dit forum
Bovenaan