The Great Awakening

How “Truth Movement” Deceives You (R$E) ()


 
I call bullshit on this. Dit is precies de retoriek die in onze beweging wordt geinjecteerd om ons passief en negatief te houden. Wat is de oplossing van dit soort lieden? Juist ja, niets, alleen azijnpissen aan de zijlijn. Next!

Mike
 
I call bullshit on this. Dit is precies de retoriek die in onze beweging wordt geinjecteerd om ons passief en negatief te houden. Wat is de oplossing van dit soort lieden? Juist ja, niets, alleen azijnpissen aan de zijlijn. Next!

Mike
Kol. 2:8
Ziet toe dat niemand u als een roof vervoere door de filosofie en ijdele verleiding, naar de overlevering der mensen, naar de eerste beginselen der wereld, en niet naar Christus. [Statenvertaling]

Dat is wat ik zie in dat filmpje. Positief de komst van Christus afwachten, leven zoals het hoort en dat is volgens God's Woord. Velen [zoals genoemd in dat filmpje] wijzen Christus af met hun theorieën, zoals over hologrammen, aliëns, reptilians e.d.

Wat noem je aan de zijlijn staan?
Het stuk in de bijbel over de wapenuitrusting van God [Efeze 6:10-20] komt hier m.i. om de hoek kijken. Wat wordt daar van ons gevraagd? Zeker niet dat we te vuur, te zwaard en te paard gaan strijden.
Standhouden en leven volgens God's woord is niet aan de zijlijn staan, maar geloven dat dit alles van God is, inclusief wijzelf en niet van ons.
 
Laatst bewerkt door een moderator:
Dit is de bekende flauwekul die in moderne christelijke kringen wordt verkondigd. Jezus komt ons redden, God komt ons redden. Nu met z'n allen keihard bidden dat het goedkomt en vooral niets doen en kritiek leveren op hen die wel activistisch zijn. No faith without action anders heb je er niets van begrepen. Diezelfde lui verkondigen ook vaak dat Trump de tweede hoorn is van het tweehoornige Beest, de Light Order die volgt op de Dark Order. Eigenlijk durven deze 'gelovigen' niet te geloven in het goede! Binnenkort meer inzichten over hoe het christendom de laatste 200 jaar is gekaapt door het dispentionalisme en de Scofield-bijbel om ons aan te zetten tot deze passiviteit en negativiteit. Trap niet in deze pseudo-christelijke nonsens!

Mike
 
Het boek Openbaringen spreekt voor zich.
Gelovigen geloven in het goede. Niet geloven in Christus is antichrist.
De enige actie is standhouden, bidden, leven naar God's voorbeeld en God's woord. De Bijbel vertelt het allemaal.

Al die afleiding naar 'nieuws' haalt je weg van Christus, de Waarheid, het Licht. De satan is een goede verlokker.
Er is geen 'nieuws' want alles loopt precies volgens plan.

Wij hebben niet de kennis en het oordeel is niet aan ons. Wees waakzaam, nuchter en houd stand [in het Geloof].
Alle 'actie' die je om je heen ziet, is al beschreven in de Bijbel. De boze verkneukelt zich.

Het loopt zoals het moet lopen. Alles is al geopenbaard [in de Bijbel] en ik bid dat iedereen de wapenuitrusting van God zal aantrekken. Lees, bid, studeer, blijf bescheiden, wees positief, heb lief [uw naaste, je weet wel], bid voor de zielen van je vijand.
De uitkomst is al bekend.

Dank voor je reacties, dit bracht mij ook weer verder, zoals alles wat God op ons pad brengt elke dag weer.

Edit: Ik schrijf niet dat God ons komt redden, echter dat Christus terug komt. God is ons immers al aan het redden. Sterker nog, we zijn al gered door Christus, Zijn Zoon en alles is al goed. We krijgen precies wat nodig is. Dankbaarheid voor wat is, in plaats van wijzen naar overheden, gezag en andere mensen is de weg. Laten we allemaal eerst maar eens kijken wat we zelf fout doen, waar onze zonden liggen, waar we onze toestemming aan geven.
 
Laatst bewerkt door een moderator:
I call even more bullshit on this. Dit is dus precues de reden waarom Satan christenen uitlacht, passief en ruggengraatloos als ze zijn. Blijf vooral heel hard bidden, want Jezus redt enkel door gebed!

Mike
 
Jij ziet het dus anders. Hoe dan? Welke 'actie' vind jij passend bij geloof?
 
Je hebt me geinspireerrd om.nu eindelijk maar eens een Twitter-draadje hierover te schrijven. Nog niet gepubliceerd, maar ik denk vandaag nog online. Medusa of iemand anders zal wel snel met een Nederlandse vertaling komen.

Mike
 
Laatst bewerkt:
Twitter heb ik niet dus ik wacht je reactie hier wel af.
Dank voor je bericht.
 
Dank je wel Mike. Mooi geschreven en dat had ik niet anders verwacht van je.
Bedankt voor deze visie en ik zal dit meenemen in mijn verdere studie.
 
Hier het bewuste Twitter-draadje:


Mike
En hier de vertaling:

Dit is misschien een impopulaire mening onder moderne christenen. Toch vraag ik u naar mij te luisteren tot het einde van deze draad en niet halverwege mijn betoog af te haken.

We zijn hier allemaal omdat we waarheidszoekers zijn - en gaat het er niet om de waarheid na te streven, waarheen die ons ook leidt, zelfs als dat betekent dat we op ongemakkelijke waarheden stuiten? Volg me in dit konijnenhol, als je wilt.

Moderne christenen zijn misleid. Ooit gehoord van dispensationalisme? Van Wikipedia:

Dispensationalisme is een theologisch systeem om de Bijbel te interpreteren dat voor het eerst werd omarmd door John Nelson Darby.
Dispensationalisme stelt dat de geschiedenis is verdeeld in meerdere tijdperken of "dispensaties" waarin God op verschillende manieren de mensheid behandelt.

Dispensationalisten geloven over het algemeen in premillennialisme, een toekomstig herstel van Israël en een Opname die zal plaatsvinden vóór de Wederkomst van Christus, die over het algemeen wordt gezien als plaatsvindend vóór de Verdrukking.


Oké, laten we dit uitpakken. De korte versie is dat 'ware christenen' van de aarde zullen verdwijnen (Opname). De Verdrukking is een periode van 7 jaar die daarna volgt, waarin de ongelovigen letterlijk de hel op aarde zullen beleven, die geregeerd zal worden door Satan.

Daarna zal Jezus terugkeren naar de aarde (Wederkomst van Christus) en de zielen meenemen die in hem en de Vader zijn gaan geloven, zodat zij één kunnen zijn met God.
Er zijn andere variaties, zoals dat Jezus vóór de Vervoering op een wolk verschijnt en de gelovigen meeneemt, maar dit is het algemene idee.

Leert de Bijbel dit werkelijk, en zo ja, waar staat dit dan? Erik Reed had het lef om te suggereren dat dit wel eens een flagrante misinterpretatie zou kunnen zijn.

In 1830 was John Nelson Darby de eerste die de Opname predikte voor zijn kerkgemeente, toevallig de Plymouth Brethren, en als zodanig vond het begrip Opname zijn weg naar wat nu de VS is.

In de late jaren 1800 populariseerde C.I. Scofield dit idee in wat bekend werd als de Scofield Bijbel in 1909.

De Scofield Bijbel gaf ons de dominante protestantse interpretatie van de Bijbel en die was niet gebaseerd op letterlijke Bijbelteksten, maar op voetnoten, of 'referenties' zoals ze officieel heten.

U leest het goed, Scofield zei in feite: ja, het Bijbelvers is dit, maar hier is wat er eigenlijk staat. Dus 1800 jaar lang hebben christenen het idee van een Opname helemaal niet omarmd.
Dit is een vrij nieuwe opvatting die 200 jaar oud is en pas 100 jaar geleden officieel in de Bijbel verscheen, gebaseerd op voetnoten en niet op de eigenlijke tekst! Lees het artikel van Erik Reed voor meer informatie, dit zijn verkeerde interpretaties uit Mattheüs en Thessalonicenzen:


Hoe zit het dan met de Verdrukking? Dat is een verkeerde interpretatie van het boek Daniël, zoals je in dit artikel kunt lezen:


Of Christus zal terugkeren of niet is niet aan mij om te zeggen, maar als ik u tot nu toe nog niet heb verloren met deze ongemakkelijke waarheden, laat mij u dan dit zeggen: het idee dat Christus voor onze zonden is gestorven staat ook niet in de Bijbel.

Dit zijn allemaal nieuwe ideeën die verankerd zijn geraakt in de psyche van moderne christenen, die allemaal niet meer dan 200 jaar oud zijn. Lees dit artikel dat bevestigt wat ik zeg:


Denk eens terug aan wat er de laatste 200 jaar en vooral de laatste 100 jaar nog meer tot de populaire denkwijze is gaan behoren. Ik denk aan Darwins evolutietheorie, die volledig indruist tegen het creationisme.

Daardoor zagen we sociaal-darwinisme, eugenetica en wetenschappelijke doctrines, die ons vertellen dat een puur mechanisch universum door een oerknal als gevolg van puur toeval is ontstaan.

Daarnaast hebben we ook satanische pseudo-religies en sektes zoals Scientology, Theosofie en New Age, de religie van de Verenigde Naties en hun Lucis Trust:


Wie heeft er nu baat bij het populariseren van zulke overtuigingen? Wie wil dat je een seculiere ongelovige wordt of dat je gelovigen wegleidt van de enige ware God van de voltallige schepping?

Wie heeft de afgelopen 200 jaar de overhand gekregen en is erin geslaagd hele generaties te indoctrineren via onderwijs, cultuur, politiek en ja, religie - zelfs het christendom?

U raadt het al, dezelfde bloedlijnen die de mensheid al eeuwenlang gegijzeld houden en de val van vele succesvolle beschavingen hebben veroorzaakt door verdeeldheid en haat onder de mensen te zaaien in plaats van eenheid en liefde.

Dus laten we eens samenvatten wat moderne christenen zijn gaan geloven als gevolg van [HUN] kaping van het christendom?

Jezus stierf aan het kruis voor onze zonden, een BLOEDOFFER.

De Opname komt alleen voor de 'ware gelovigen', niet voor de gehele mensheid.

Zij die achterblijven zullen de hel op aarde tegemoet gaan, d.w.z. gestraft en geknecht worden voor hun zonden.

Jezus zal terugkeren en alleen degenen die in Hem geloven meenemen naar de Vader.

Zie je hier een patroon? Bloedoffer,s verdeeldheid, wrede straffen, slavernij. Predikte Jezus echt deze waarden?

Of je nu in God en de Bijbel gelooft doet er niet toe, [ZIJ] doen dat wel en [ZIJ] zullen alles doen om je weg te leiden van de ware leer van liefde en eenheid voor de gehele mensheid, geen enkele ziel uitgezonderd.

Heb je je ooit afgevraagd waarom [ZIJ] het leven nooit gepatenteerd hebben, zoals het gecodeerd is in DNA, en waarom levensvormen alleen gepatenteerd kunnen worden als ze minstens 10% afwijken van Gods blauwdruk?

Ik zal je vertellen waarom: die blauwdruk wordt zelfs door [HEN] gerespecteerd, het is voor [HEN] heel duidelijk wie de Baas is en dat [ZIJ] slechts goedkope imitaties van de Allerhoogste zijn.

Op dezelfde manier kunnen [ZIJ] niet aan het Heilige Schrift komen, het Woord van God is de broncode van de voltallige schepping. Dus [HUN] misleiding lzit hem in verkeerde interpretaties en verkeerde vertalingen van de Bijbel.

Denk aan de Scofield Bijbel en zijn voetnoten en andere vormen van misleiding door [HEN].

Wat maakt nog meer deel uit van hun werkwijze? [Zij] willen ons gemakzuchtig en passief maken en uitsluitend afhankelijk van een of andere redder, seculier (overheid) of niet-seculier (God/Jezus).

Moderne christenen is door valse profeten geleerd om op hun kont te zitten en de Opname, de Verdrukking en de Wederkomst van Christus af te wachten. O, en Jezus stierf voor onze zonden, dus we hoeven niet eens te boeten voor onze eigen zonden.

Bid gewoon heel hard voor Jezus om ons te redden en ons te verenigen met God. En Satan lachte, want hij had ons precies waar hij ons wilde hebben.

In plaats daarvan moeten we strijders van de Heer zijn. Niet alle engelen spelen harp en zingen.

1679929679253.png

Ik geloof dat het om deze reden is dat Q ons eraan herinnert dat we in een geestelijke oorlog verwikkeld zijn door Efeziërs 6:12 te citeren, waarin staat dat onze vijand niet van vlees en bloed is en dat we de wapenuitrusting van God moeten dragen, verzen die vanaf de kansel heel vaak worden genegeerd.

Geen geloof zonder actie, geen geloof zonder persoonlijke verantwoordelijkheid.

Ik geloof dat we in de dagen van Noach zitten, alleen zal er deze keer een Ark van Bewustzijn zijn, waarin iedereen zal passen.

Zij die weigeren aan boord van de Ark e gaan, zullen beproevingen ondervinden, niet omdat God die heeft verordend, maar omdat God ons de goddelijke gave van vrije wil heeft gegeven - alle leed dat wij ondervinden is onze eigen keuze.

Q schrijft dat 4-6% voor altijd verloren zal zijn, zij zullen verdrinken in de Zondvloed in plaats van te surfen op de golven van de Geest, zoals de anderen. De mensheid krijgt een laatste kans.

Jezus stierf niet voor onze zonden, hij stierf door onze zonden.Honderden, zelfs duizenden hadden zijn kruisiging kunnen voorkomen, maar ze stonden erbij en keken toe hoe hij leed en stierf door toedoen van kwaadaardige tirannen.

Jezus stierf zodat wij konden leren verantwoordelijkheid te nemen voor onze daden en terug te keren naar Eden door dienstbaar te zijn aan God en onze medemensen - in die volgorde. Daarvoor moeten we op nederige wijze leren accepteren, ons overgeven en vergeven - in die volgorde.

Als je het helemaal tot het einde hebt gered, juich ik je open geest toe. God zegene je daarvoor, want je bent een deel van de oplossing, niet het probleem. Het kan me niet schelen of ik hier volgers door verlies, ik vertel de waarheid zoals ik deze zie. #GodWins
 
Laatst bewerkt door een moderator:

Forum statistieken

Onderwerpen
4.472
Berichten
501.616
Leden
8.633
Nieuwste lid
Tarabya
Word vaste donateur van dit forum
Terug
Bovenaan