FvD

Het antwoord van de D66’er was ontluisterend: “Besmetting is als iemand besmet raakt met het virus, dat het van de één op de ander wordt overgedragen en dat je dan het coronavirus hebt, en een positieve test is als die persoon dan ook een test doet en die geeft een positieve testuitslag waaruit blijkt dat die persoon besmet was.”


“Zorgwekkend dat na anderhalf jaar coronacrisis de heer Paternotte nog niet het kleinste benul heeft van het onderscheid tussen beide,” constateerde Van Meijeren.
 
Eckhart Tolle is al dood, alleen hij heeft zijn lichaam het niet verteld. Totaal de tegenovergestelde uitstraling van Gideon!

Mike
 
Ik was jaren geleden wel een soort van fan van Tolle, ik heb 2 boeken gelezen van hem. Maar het lijkt wel alsof hij onder een steen heeft gelegen en permanent in een meditatieve staat van zijn is terechtgekomen. Niets mis met meditatie of rust aanbrengen in je bestaan, maar Tolle slaat door. Een beetje hocuspocus figuur.
 
Ik heb eindelijk het gesprek tussen Jorn Luka en Thierry Baudet kunnen zien. Heerlijk, twee intelligente sprekers die naar elkaar luisteren, elkaar uit laten praten en elkaars intellect aan elkaar scherpen.

Er is veel te doen geweest over dit gesprek, ook hier op dit forum. Wat ik zie is Thierry die een zo open mogelijke houding probeert aan te nemen als een soort intellectuele exercitie om Jorn uit te dagen en zo te testen of zijn visie klopt. Niets mis mee. Mensen die met hun oordeel klaar staan over Thierry's vermeende naiviteit gaan voorbij aan de rhetorische tactiek die Thierry hier toepast. Dit is niet noodzakelijk zijn mening, eerder een gedachtenexperinent.

Ik spitste mijn oren toen Thierry begon over een mogelijke metafysische verklaring. Het was goed dat hij de vergelijking trok met het Romeinse Rijk. Wat had ik graag als derde spreker aan tafel willen zitten! Ik had kunnen aanvoeren dat FEMINISERING altijd de val van hoogstaande culturen en beschavingen inluidt. Het verklaart de rebellie tegen God, het overdreven materialisme en de existentiele doodsangst die Thierry noemt in de nadagen van Rome en ook nu in onze westerse cultuur.

Waar beide heren de plank misslaan is oo het spirituele vlak, waar werkelijk de antwoorden op hun prangende vragen liggen. Toen Jorn spritualiteit noemde als invalshoek spitste ik opnieuw mijn oren, maar het bleef helaas te oppervlakkig. Als derde tafelgast had ik kunnen uitleggen dat het helemaal niet gaat om geld en macht, maar om spirituele dominantie uit naam van Lucifer, een regelrechte oorlog tegen de schepping en daarmee de Schepper.

Of Thierry hier wel of niet van op de hoogte is kan ik niet beoordelen. Vast staat voor mij iig dat hij meer weet dan hij laat blijken. Ik heb het idee dat hij ons meeneemt in zijn 'zoektocht' naar de waarheid en ons zachtjes aan redpillt. Wellicht dat we deze spirituele strijd tussen goed en kwaad nog eens uit zijn mond zullen horen, hij blijft immers verbazen.

Mike
 

Forum statistieken

Onderwerpen
4.469
Berichten
498.872
Leden
8.630
Nieuwste lid
Rene Collaer
Word vaste donateur van dit forum
Terug
Bovenaan