• Beste forumleden, we maken nu gebruik van nieuw forum software. Je oude wachtwoord werkt hier niet meer. Klik op aanmelden en dan op de link "wachtwoord vergeten". Je kunt dan je wachtwoord opnieuw instellen.

Zin en onzin van cryptovaluta

Decem

Well-known member

Oekraïne zet stappen om Bitcoin te legaliseren​

Bitcoin en andere cryptocurrencies zijn erg populair in Oekraïne. Binnenkort krijgen ze misschien zelfs stempel van goedkeuring van hun regering.

Oekraïne ziet kans om land werlvarender te maken met behulp van crypto’s​

Het Oekraïense parlement heeft gisteren namelijk gestemd om cryptocurrency legaal te maken in het land. Ook wil het parlement crypto exchanges toe staan om officieel te opereren in het land.
Cryptocurrencies, waaronder Bitcoin, bevonden zich tot nu toe in een grijs gebied in Oekraïne. Ondanks ontbrekende regelgeving staat het land bovenaan als het gaat om crypto adoptie, zo schrijft databedrijf Chainalysis.
Als het wetsvoorstel inderdaad in wet wordt goedgekeurd, zullen banken vrij zijn om crypto-bedrijfsrekeningen aan te nemen. Burgers die crypto bezitten zullen dan ook wettelijke bescherming hebben in geval van diefstal.
Het ministerie van Digitale Transformatie, dat in 2019 is opgericht om de digitale geletterdheid en de online toegang te verbeteren, heeft de wetgeving opgesteld. Het ministerie zal verantwoordelijk zijn voor de uitvoering van de wet. Deze zal naar verwachting dit najaar van kracht worden nadat de belastingwet is gewijzigd en de president de wetgeving ondertekent.
Het bruto binnenlands product van Oekraïne ligt vrij laag ten opzichte van andere Europese landen, maar Oekraïne wil dit omhoog schroeven door crypto bedrijven naar het land te lokken.
In het bijzonder gaat het aannemen van gespecialiseerde wetgeving het aantrekken van buitenlandse exchanges naar de Oekraïense markt stimuleren. Het zal een krachtige stimulans worden voor de verdere ontwikkeling van de cryptosector in Oekraïne, zei Oleksander Bornyakov in een persbericht.

Steeds meer crypto in Oost-Europa​

De crypto sector groeind dus razendsnel in Oost-Europa, en dat is niet zonder reden. Chainalysis wijst erop dat corruptie aan de orde van de dag is in het land en ook het vertrouwen in de banken daalt. Daarom hebben burgers zich tot cryptocurrency gewend om hun bezittingen te beschermen. Gereguleerde exchanges en cryptobedrijven kunnen dat cijfer omhoog stuwen.
Het ministerie van Digitale Transformatie is al maanden actief in de cryptowereld. Zo sloot het in januari een overeenkomst met de Stellar Development Foundation voor de ontwikkeling van een digitale munt voor de centrale bank. Als onderdeel van de overeenkomst, die het ministerie voorstelde als een manier om het land concurrerender te maken op de Oost-Europese markt, zou Stellar helpen bij het ontwikkelen van regelgeving en infrastructuur voor cryptocurrency.
 

Sailor

Well-known member
BTC gaat gelijk met de Fed down, het was zo geweldig dat de institutionele beleggers in BTC stapten de prijzen vlogen omhoog, dus nog meer schapen stapten in BTC... Institutionele belegerd zijn deep state, die smijten in 1 keer voor miljarden aan BTC de markt op straks en dan janken de schappen omdat BTC dan op nul gaat.
Het is wachten op de crash
 

Zathras

Well-known member
BTC gaat gelijk met de Fed down, het was zo geweldig dat de institutionele beleggers in BTC stapten de prijzen vlogen omhoog, dus nog meer schapen stapten in BTC... Institutionele belegerd zijn deep state, die smijten in 1 keer voor miljarden aan BTC de markt op straks en dan janken de schappen omdat BTC dan op nul gaat.
Het is wachten op de crash
Could be, maar hoe komt het dan dat bv X22 nog wel steeds positief is over crypto in de functie om de CB te ontlopen?
 

Forum statistieken

Onderwerpen
4.302
Berichten
352.725
Leden
8.276
Nieuwste lid
ikkin
Word vaste donateur van dit forum
Bovenaan