Eerst werken aan versterking van je maagzuur door je bijnieren op te lappen. In je
voorsteltopic schrijf je dat je o.a. zware bijnieruitputting en een lekke darm hebt. Dat is geen beste combinatie, vooral niet voor je eiwitvertering! Bijnieruitputting betekent chronische stress, die ten koste gaat van je maagzuur, omdat je lichaam onder stress niet investeert in voedselvertering, een energierovend proces. Hierdoor maakt het te weinig maagzuur aan en het is voldoende maagzuur dat een goede eiwitvertering mogelijk maakt.
Als je dan ook nog een lekke darm hebt kunnen onverteerde of half verteerde eiwitdeeltjes in de bloedstroom terechtkomen en daar immuunreacties uitlokken (de zgn. 'autoimmuunreacties'). Het lichaam heeft nl. de neiging om deze eiwitdeeltjes af te zetten in weefsels, zodat ze in ieder geval uit de bloedstroom blijven. Vervolgens worden deze weefsels voortdurend bestookt door witte bloedlichaampjes, waardoor je chronische ontstekingsreacties krijgt.
Kijk maar eens waar de meeste mensen allergisch voor zijn: eieren, noten, gluten, caseine, soja, schelp- en schaaldieren. Wat hebben ze allemaal met elkaar gemeen? Eiwitten! We hebben dus een grootschalig probleem in de westerse wereld met eiwitvertering. De reden? Grootschalige bijnieruitputting, stress dus, vaak erfelijk doorgegeven. Niet voor niets noem ik dit in mijn
ebook 'de stille, luidruchtige epidemie'.
Waar draaien de bijnieren op? Verzadigd vet, cholesterol en Keltisch zeezout. Het natrium in zout gaat naar de bijnieren, terwijl de chloride maagzuur helpt aanmaken. Een goede deal! Daarnaast is het aan te raden om dierlijk bijnierextract te gaan slikken als supplement.
Mike