• Beste forumleden, we maken nu gebruik van nieuw forum software. Je oude wachtwoord werkt hier niet meer. Klik op aanmelden en dan op de link "wachtwoord vergeten". Je kunt dan je wachtwoord opnieuw instellen.

Stop de Lockdown

fatsnotbad

Administrator
Forumleiding
Familieleden over de behandeling van ouderen in verzorgingstehuizen tijdens de eerste coronagolf: "My father and other residents of carehomes were neglected and let down by the government".

dit is bewust gedaan om de sterftecijfers te verhogen om de mensen bang te maken.


Mike
 

Medusa

Well-known member

Lievergezond

Well-known member

Verpleegkundige Petra werkt op een geriatrische revalidatieafdeling waar in augustus en november corona is uitgebroken. Bijna alle cliënten waren volledig gevaccineerd.


Vier cliënten die niet geprikt waren, hadden milde klachten: hoesten, lichte verhoging en benauwdheid. Ze moesten uitzieken en verplicht in isolatie op tweepersoonskamers, met soms één positief getest en één negatief getest persoon op dezelfde kamer, laat Petra weten aan Zorgmedewerkers Verenigd, een groep verpleegkundigen en verzorgenden.


Absurde maatregelen​


Er werd weinig tot geen bezoek toegelaten. “Het is onmenselijk in mijn ogen. Oudere personen die aan het revalideren waren tot ze weer naar hun eigen huis of een andere woonsituatie kunnen, moesten nu alleen op een kamer blijven,” schrijft de verpleegkundige.


Op de vraag waarom men eenzaam opgesloten moest worden, heeft ze nooit een fatsoenlijk antwoord gekregen. “Als dit nou het killervirus is, dan zou ik zeggen dat het allemaal wel meevalt en zijn al die absurde maatregelen niet nodig,” benadrukt Petra.


Er klopt niks van dit beleid​


Ze merkt op dat onder het personeel veel uitval is. “Bijna iedereen is al dubbel geprikt en de één na de andere meldt zich ziek met corona.” Petra is vrijwel de enige die niet gevaccineerd is. Ze is nog nooit ziek geweest. “Toch vreemd als je bedenkt dat de dubbel geprikten wel ziek worden.”


Er klopt niks van dit beleid, stelt ze. Het doet haar pijn om dit zo te zien gebeuren en ze twijfelt of ze nog wel in de zorg wil blijven werken.


Door ervaringsverhalen te delen, wil Zorgmedewerkers Verenigd aandacht vragen voor de nevenschade die ontstaat in de fysieke en mentale gezondheid.
 

Lievergezond

Well-known member

Wetenschappelijk onderzoek met goede aanwijzingen dat mondmaskers niet effectief zijn en zelfs meer slecht dan goed gedaan hebben. Geen nieuws, maar wel belangrijk als dit ook in studies boven tafel komt.
 

fatsnotbad

Administrator
Forumleiding
Masks. Don’t. Work.
A study over 35 countries and 602 million people.
#NeverAgain


BREAKING: A massive study covering 35 European countries (602 million people) concluded that wearing COVID masks did not reduce transmission or deaths and may have exasperated the virus.Mike
 
Laatst bewerkt:

Lievergezond

Well-known member
Uit nieuwe cijfers van de Wereldgezondheidsorganisatie blijkt dat de coronasterfte in Zweden lager was dan in de meeste andere landen in Europa. Dat terwijl het land in tegenstelling tot veel andere Europese landen weigerde om strenge lockdowns in te voeren.

In 2020 en 2021 bedroeg de gemiddelde oversterfte in Zweden 56 per 100.000, in Groot-Brittannië 109, 111 in Spanje, 116 in Duitsland en 133 in Italië, meldt de Daily Telegraph.

We weten natuurlijk al enige tijd dat er genoeg bewijs is om vraagtekens te zetten bij de effectiviteit van lockdowns, schrijft Zero Hedge.

Grote gevolgen​

In februari bracht de Johns Hopkins-universiteit een studie naar buiten die concludeerde dat lockdowns de samenleving vooral schade toebrengen. De onderzoekers zeggen dat ze niet moeten worden ingezet bij pandemiebestrijding.

Deze meta-analyse concludeert dat lockdowns grote economische en sociale gevolgen hebben op plekken waar ze worden ingesteld, aldus de onderzoekers.

Zo goed als voorbij​

Enkele maanden geleden kondigde Zweden aan dat de coronapandemie zo goed als voorbij is. Het Scandinavische land voerde geen strenge mondkapplicht in. De architect van de Zweedse corona-aanpak, Anders Tegnell, zei dat mondkapjes ‘gevaarlijk’ zijn omdat ze mensen een gevoel van schijnveiligheid geven.

In oktober 2020 weigerde Zweden opnieuw om een lockdown af te kondigen. De autoriteiten zeiden dat mensen genoeg hadden geleden.

[Summit News]
 

Medusa

Well-known member
Het debat in de Tweede Kamer, waar het ging om het al dan niet rigoureus inperken van de vrijheden van de Nederlandse bevolking, was niet meer dan een toneelspel, blijkt uit onderzoek van data-analisten Daniël van der Tuin en Cees van den Bos.


Het aannemen van de Tijdelijke wet maatregelen COVID-19, zoals de spoedwet officieel heet, was voor het debat al met de oppositie ‘via handjeklap’ geregeld in de ‘achterkamertjes’.
 

Forum statistieken

Onderwerpen
4.348
Berichten
390.903
Leden
8.419
Nieuwste lid
JanSR
Word vaste donateur van dit forum
Bovenaan