Smoren in boter.

Siga

Well-known member
Toch zijn een aantal dingen me niet helemaal duidelijk:

Is het beter om groenten te smoren in veel boter dan groenten te stoomen of stoven en op je bord een flinke hoeveelheid vet?

Als je vb snijbiet tot snot stooft, dan blijft het oxaalzuur toch aanwezig?
Als je het stoomt, dan verdwijnt het in het water, is stomen dan niet beter?

Hoe zit dat met appels? Rauw bij vb yoghurt of gesmoord in boter?
Of kan dat beiden?
 
Oxaalzuur verdwijnt noch door stoven, noch door smoren. Idem met de neurotoxines in nachtschades en vele andere plantaardige antinutrienten. Je doet er verstandig aan om zo veel mogelijk nachtschade- en oxaalzuurvrij te eten, dat zijn de twee hoofdboosdoeners.

Mike
 
Tnx Mike,

Nachtschades eet ik al jaren niet meer..en sinds kort ook minder oxaalzuur.
Af en toe een rode biet of wat snijbiet.

Beter helemaal te schrappen dus?

En gewoon veel vet overhet eten heen?

Geeft het bakken van appels dan niet meer suikers dan rauw?
 
Laatst bewerkt:
Oxaalzuur verdwijnt noch door stoven, noch door smoren. Idem met de neurotoxines in nachtschades en vele andere plantaardige antinutrienten. Je doet er verstandig aan om zo veel mogelijk nachtschade- en oxaalzuurvrij te eten, dat zijn de twee hoofdboosdoeners.

Mike
Oxaalzuurvrij is vrijwel onmogelijk omdat het bijna overal inzit.
 

Forum statistieken

Onderwerpen
4.499
Berichten
516.426
Leden
8.649
Nieuwste lid
Richardson Zackery
Word vaste donateur van dit forum
Terug
Bovenaan