Oké, ik heb een behoorlijk rare vraag en mocht je heel gevoelig zijn voor het overnemen van associaties, kun je dit misschien beter niet lezen (maar ongetwijfeld is niet iedereen zo gek als ik).
Aangezien ik eindelijk een adres voor rauwe melk heb gevonden, wil ik het dinsdag gaan halen. Nu heb ik eens eerder ergens een liter weten te bemachtigen en ik vond het niet vies (niet lekker ook, maar dat geeft niet).
Het probleem is alleen, dat ik een hele lastige associatie met rauwe melk heb: ik realiseer me bij het drinken automatisch weer even heel goed waar die melk precies vandaan komt en daar heb ik een beetje moeite mee. In mijn hoofd zijn de uiers van die koe allang 10x door de mest, modder en andere rotzooi geweest. En ik drink iets wat daar rechtstreeks vandaan komt, en dus ook door de mest, modder en andere rotzooi is geweest. Of nog erger, ik heb het gevoel dat ik net zo goed rechtstreeks uit de koe kan drinken. Schoon of niet, van dat idee krijg ik echt de rillingen.
Het meeste eten kun je wassen of steriliseren op één of andere manier, maar dat kan natuurlijk met rauwe melk allemaal niet.
In ieder geval maakt het dat ik eigenlijk gewoon gruwel van het idee van rauwe melk. Ik weet dat ik mezelf daar wel overheen kan zetten en het toch doen, maar dat idee blijft in mijn hoofd zitten en in mijn melk "denk" ik ook allemaal mest, modder en andere rotzooi.
Er (bewust) niet mee bezig zijn, is geen oplossing (witte beren-effect). Nu zijn associaties ook niet zo makkelijk uit te doven en zul je ze moeten vervangen door iets anders... maar wat? Ik krijg niets verzonnen dat sterk genoeg is.
Het gaat me niet om bacteriën, ziek worden of wat dan ook, dus het heeft helemaal geen zin om me te realiseren dat er niets misgaat als ik het drink: dat idee heb ik ook niet. Ik heb vooral het idee dat ik ongewenste rotzooi (en dan echt in de zin van viezigheid) in mijn lijf krijg.
Alle voordelen van rauwe melk er tegenover zetten, kan ik doen, maar het verdringt mijn (gekke) gedachten simpelweg niet. Dan staat het simpelweg naast elkaar: voedingsstoffen verpakt in een laag smurrie.
Ben ik de enige die hier over nadenkt? Of heeft iemand toevallig ook met dit bijltje gehakt er al een oplossing ervoor gevonden?
Overigens: verklaar me rustig voor gek of wat dan ook. Heb ik allemaal geen problemen mee
Aangezien ik eindelijk een adres voor rauwe melk heb gevonden, wil ik het dinsdag gaan halen. Nu heb ik eens eerder ergens een liter weten te bemachtigen en ik vond het niet vies (niet lekker ook, maar dat geeft niet).
Het probleem is alleen, dat ik een hele lastige associatie met rauwe melk heb: ik realiseer me bij het drinken automatisch weer even heel goed waar die melk precies vandaan komt en daar heb ik een beetje moeite mee. In mijn hoofd zijn de uiers van die koe allang 10x door de mest, modder en andere rotzooi geweest. En ik drink iets wat daar rechtstreeks vandaan komt, en dus ook door de mest, modder en andere rotzooi is geweest. Of nog erger, ik heb het gevoel dat ik net zo goed rechtstreeks uit de koe kan drinken. Schoon of niet, van dat idee krijg ik echt de rillingen.
Het meeste eten kun je wassen of steriliseren op één of andere manier, maar dat kan natuurlijk met rauwe melk allemaal niet.
In ieder geval maakt het dat ik eigenlijk gewoon gruwel van het idee van rauwe melk. Ik weet dat ik mezelf daar wel overheen kan zetten en het toch doen, maar dat idee blijft in mijn hoofd zitten en in mijn melk "denk" ik ook allemaal mest, modder en andere rotzooi.
Er (bewust) niet mee bezig zijn, is geen oplossing (witte beren-effect). Nu zijn associaties ook niet zo makkelijk uit te doven en zul je ze moeten vervangen door iets anders... maar wat? Ik krijg niets verzonnen dat sterk genoeg is.
Het gaat me niet om bacteriën, ziek worden of wat dan ook, dus het heeft helemaal geen zin om me te realiseren dat er niets misgaat als ik het drink: dat idee heb ik ook niet. Ik heb vooral het idee dat ik ongewenste rotzooi (en dan echt in de zin van viezigheid) in mijn lijf krijg.
Alle voordelen van rauwe melk er tegenover zetten, kan ik doen, maar het verdringt mijn (gekke) gedachten simpelweg niet. Dan staat het simpelweg naast elkaar: voedingsstoffen verpakt in een laag smurrie.
Ben ik de enige die hier over nadenkt? Of heeft iemand toevallig ook met dit bijltje gehakt er al een oplossing ervoor gevonden?
Overigens: verklaar me rustig voor gek of wat dan ook. Heb ik allemaal geen problemen mee