Olleke2 stelt zich voor :) Zieke vriend, dexamethason ramp

Olleke2

New member
Hallo Allemaal,

Supergaaf deze website, ik had al eens eerder op dit forum zitten lezen, maar nu heb ik mij aangemeld, zodat ik ook af en toe wat kan vragen hier.
Ik ben hier nu voornamelijk aan het zoeken voor een heel zieke vriend van mij.
Hij heeft iets in zijn hersenstam (begin 2018 geconstateerd) waarvan de artsen niet precies weten wat het is, het kan één of ander tumor zijn, of een bacterie of virus, inflammation met vocht....
Het is te gevaarlijk om een biopsie te nemen, zeggen de artsen.
Mijn vriend wilt geen chemo en geen bestraling omdat ze niet eens weten wat het is,
de artsen stelden dat wel voor (natuurlijk pfff) maar ik geef mijn vriend groot gelijk, als ze niet weten wat het is, op wat voor een basis ga je dan iemand chemo geven of bestralen? Dus de artsen die hij had gingen toen achterover zitten, omdat hij niet hun op niks gebaseerde protocollen wilde volgen. Nu doen ze dus niks meer voor hem.
Hij had vorig voorjaar 2018 al wel zijn linker been en arm die het niet goed meer deden. Hij liep toen met een stok en had nog veel zelfstandigheid. Toen in de zomer werd de uitval iets erger en toen heeft de huisarts mijn vriend overgehaald om dexamethason te nemen om vocht te verdrijven in zijn hersenstam. Hij was toen wel bezorgd over de bijwerkingen en ik ook, maar dat wuifde de huisarts weg, alsof je een paracetamolletje neemt. Hij had nog gevraagd voor alternatieven, maar dat werkte volgens de huisarts niet goed genoeg. Stom stom stom...wisten wij veel dat dit zo erg was! Als we dat geweten hadden, man man man..dan had hij dit natuurlijk nooit genomen, maar helaas te laat het kwaad was al geschied! Hij is in 1 week zo ziek geworden, dat hij nu dus al maanden op bed ligt en niet meer zelfstandig is (een enorme spierzwakte en andere ellende van dit rot medicijn), zijn vrouw en thuishulp moeten hem met alles helpen. Nu heb ik de taak op mij genomen om hem te helpen om zoveel mogelijk gezonde dingen te binnen te krijgen.
Met groente, kruiden en sommige fruit sappen (zelfgemaakt) met aangevulde vitamines zoals b.v. acai, maqui, acerola, aroniabessen, rozenbottel, moringa, rhodiola, allerlei kruiden zoals brandnetel, kamille, paardebloem, cistus enz. en adaptogenen enz. enz.
Bottenbouillon, sommige tincturen, mineraalzout, Aov 1013 Adrenacomplex voor zijn bijnieren..
We proberen verschillende dingen uit, hij heeft in de afgelopen maanden wat meer kracht terug gekregen in zijn linker arm waar hij helemaal niks meer mee kon. En hij bemoeit zich weer meer met de dagelijkse dingen, dat was een paar maanden geleden wel anders, hij heeft nu toch weer wat hoop en de rest van ons ook.
Ik heb ook onderzocht waarom hij in 1 week tijd zoveel spierzwakte heeft gekregen. Ik kwam erachter dat dexamethason eigenlijk crimineel gif is, wat je in een paar dagen tijd een complete extreme bijnieruitputting kan geven. Het is misschien achteraf gezien nog wel erger dan chemo pfff.

hier een link naar 1 van de vele rapporten over dexamethason en wat het kan veroorzaken

Niet iedereen reageert zo heftig op dit medicijn, maar mijn vriend helaas wel!
De huisarts heeft hem vanaf de zomer vorig jaar maar 1 keer bezocht en toen heeft ze niet eens zijn bloed onderzocht op tekorten e.d.
Toen kwam ik erachter dat hij beter een haaranalyse kon laten doen dan een bloedonderzoek, omdat je daar schijnbaar veel beter kan zien wat je tekorten zijn aan vitamines en mineralen.
Dat hebben we inmiddels gedaan, kost vet duur! En nou troffen we helaas alweer een zeer ongeïnteresseerd persoon, die amper toelichting heeft gegeven op de haaranalyse. Geld verdienen met consulten was meer zijn hobby! En zijn eigen weg te gaan met (vind ik nu) kwakzalverijen, tot mijn grote ergernis!! Ik ben nu inmiddels wel erg verdrietig dat we alles maar zelf moeten uitzoeken en dus geen gepaste hulp kunnen vinden. Hopelijk is er hier iemand die misschien mee kan kijken naar zijn waardes. Want ik vind het maar erg moeilijk allemaal, alles is nieuw voor mij en soms overweldigend.
Het is nu al laat en ik zal een dezer dagen, zijn uitslag van de haaranalyse hier graag willen posten (zonder namen etc.) zodat er hopelijk iemand hier mij tips kan geven. Want mijn vriend is te moe om het uit te zoeken, zijn vrouw is te druk met hun kinderen en het verzorgen van haar man, dus daarom zoek ik het voor hun uit, maar zoals ik al liet weten, sta ik daar alleen voor, en het is best veel in je eentje...
Alvast bedankt voor het lezen van dit lange verslag :)
Ik kijk al uit naar een reactie :)
 
Olleke wat een verhaal, ik ben er zeker van dat je vriend beter zal worden, maar misschien niet meer voor 100% . Dat betekent dat niets doen geen optie is.
Het is jammer dat er wel iets gevonden is in de hersenstam maar dat ze verder daarover niets kunnen zeggen. Hoe is dat onderzoek gebeurd?
Ik vertrouw die diagnose niet.
De lever is het ontgiftings-orgaan bij uitstek.
Dat zou kunnen gebeuren door het leverdrankje: 2 eigeel, 2 lepels goede olijfolie en grapefruitsap.
Ik zelf gebruik het inmiddels al een tijd en drink het omdat het zo lekker is met sinasappelsap 250 ml. Sap koop ik bij Coop of AH of Fomar rechtstreeks en vers uit de sapmachine.
De lever gaat door olie en zuur extra gal aanmaken. Ik heb laatst bloedonderzoek laten doen en alles is oke. dat was het voordien niet.
Ik doe ook veel op "gevoel/intuitie". Maar wel nadat ik eerst gelezen heb over een bepaald onderwerp. Extra Enzymen bv was een schot in de roos.Leverdrankje ook trouwens.
Zo min mogelijk gifstoffen binnenkrijgen is ook belangrijk. De huid neemt ook gifstoffen opshampo en zeep cremes enz.
 
Beste Romagi,

Dankjewel voor je snelle reactie!

Ik vertrouw de diagnoses ook niet en vind ook dat ze totaal geen moeite ervoor doen om te zoeken naar wat het wel is...
De onderzoeken gingen elke keer weer zo dat ze zeiden het zal hoogstwaarschijnlijk wel een soort van tumor zijn, dus je gaat met ons de mallemolen van chemo bestraling etc. in of je doet het niet, maar dan weten wij het ook niet. Dat is wat er grof gezegd gebeurd is. Mijn vriend stelde lastige vragen, en daar hadden ze geen zin in, klinkt absurd, maar zo ging het helaas wel.
Dat leverdrankje van jou ken ik nog niet, dat ga ik zeker uitzoeken!
Hoelang duurde dat bij jou voordat je goede resultaten van dit drankje kreeg?
Wat is de dosering voor dit drankje? 1 keer per dag of vaker?
En drink jij dat voor of na het eten of tijdens het eten?
Ik hoor het graag van je :)
 
1e vraag aan jou om mee te beginnen.
Staat je vriend open voor alles wat je doet en zoekt en zoekt hij ook zelf?
2. Mijn eigen verhaal staat op Poliepen - voorstellen Romagi.

Ik antwoord in gedeeltes, mijn computer heeft de neiging om alles opeens weg te gooien.Zit ik voor niets alles te typen.

Er bestaat een boek "De ongelooflijke Lever- en Galblaaszuivering"(Andreas Moritz)
Toen ik jonger was had ik zeer veel moeite om op gewicht te blijven en deed vasten-reinigingskuren. Achteraf blijkbaar een trage schildklier.
Ik was altijd al min of meer met gezondheid bezig, ook omdat ik tot mijn 50e last had van puistjes en bleek later een koemelk-allergie te zijn terwijl ik werd behandeld door een huidarts.
Rond die tijd ben ik definitief afgestapt van reguliere behandeling.
Helaas kreeg heb ik een operatie in 2008/2009 en heb ik me voordien niet voldoende verdiept/geinformeerd of het ook allemaal anders kon.
Ze hadden me daarna niets te bieden behalve extra vezels eten.
Af en toe nog wel een specialist bezocht maar heeft alleen maar geld gekost.

 
Er zijn vele manieren om je lever te zuiveren, er zijn ook kruiden.
Dit speciale drankje heb ik hier op dit forum ergens opgepikt. In het boek wordt ook de lever gereinigd maar dan met bitterzout en olie. Velen hier op dit forum hebben het al eens gedaan. En ik dus ook tijdens het kuren, maar dan wordt er ook afgebouwd met eten en daarna weer langzaam opgebouwd. Lijkt me voor jouw vriend ook een goed idee.
Gewoon het hele lichaam reinigen. De allereerste keer dat ik dit deed was een weekend onder begeleiding en was zeeer goed bevallen.
De laatste keer was kort na mijn operatie (ook onder begeleiding). Bovendien worden er overal in Nederland in het voorjaar en najaar kuren georganiseerd, ook in het buitenland. Meteen een soort vakantie.
Mijn eigen arts Kleipool organiseert het ook.


 
In mijn geval met een slechte stoelgang en een slechte vertering merk ik niet direct iets van wat ik doe.


Het leverdrankje zorgde heel vaak (niet altijd) dat ik vanzelf naar het toilet kan, dat betekent dat ik thuis moet zijn.
Ik experimenteerde dus regelmatig.
En ben langzamerhand steeds meer gaan gebruiken.

Nu neem ik het bij voorkeur laat in de middag. Dan is er een periode dat ik geen honger heb en ook niet eet. Gisteren pas om 18.00 uur genomen en wacht dan met eten.
Maar dit zal voor de meeste mensen niet prettig zijn. Rond 16.00 is eigenlijk een betere tijd. Dan kun je rond 18.00 eten.
Ik voel het drankje vaak werken. Pijn? nee hoor.
Als voorbeeld gisteren avond voelde ik na het eten (laat gegeten rond 20.30) mijn darmen werken en heb uiteindelijk mijn darmen nog laat gespoeld met matig resultaat. Niettemin vanmorgen weer gespoeld met een zeer goed resultaat.
Ik merk ook een goed resultaat met de spoelingen van dit drankje.
Vandaag neem ik geen drankje, misschien morgen of zondag. Iedere dag lijkt me iets te veel.

Ik laat ieder jaar een ontlasting-onderzoek doen en bloedonderzoek.
Ik had iets gelezen over gal en bij het onderzoek waren mijn galwaardes veel te hoog.
Toen ben ik extra gaan drinken en waren de galwaardes zeer veel verbeterd.

Bovendien voelde ik altijd als ik diaree had een soort prikkel rechts die aangaf dat ik moest rennen. Aanvankelijk voelde ik van dit drankje zo,n zelfde prikkel. Ik weet dus nu zeker dat mijn diaree te maken had met de lever en gal.
Zoals gezegd, gewoon geexperimenteerd. Er is geen enkele arts die mij kan vertellen wat ik moet doen en laten. Hoogstens meedenken en adviseren.
Er is 1 ding wat je goed moet beseffen. Mijn reactie op dit drankje is zeer persoonlijk.
Niettemin durf ik dit drankje iedereen te adviseren.
Mike heeft het ook in het verleden genomen.
Momenteel hoor ik er niemand over, terwijl ik wel erg nieuwsgierig ben hoe anderen erop reageren.

dus 2 eigeel (biologisch) 2 eetlepels olijfolie en 250 ml grapefruitsap of sinasappelsap.

Verdiep je nog maar eens in lever- en galblaaszuiveringen.

 
https://beterkliniek.nl/trillende-invloed-van-acetylcholine-op-het-lichaam/

Dit kreeg ik zojuist binnen en verdiep me in dit onderwerp. Aangezien de zoon van mijn zus aan het dementeren is en ik zelf ook klachten heb in mijn hoofd en duizelig ben en niet weet waar dat vandaan komt interesseert alles wat met hersens te maken heeft zeer.

Wat zijn de klachten van die vriend waardoor hij naar de arts ging en hoe was het verder met zijn gezondheid voordat hij dat gif (wat een medicijn had moeten zijn) had ingenomen?
 
Via dopamine kom ik terecht bij L-thyrosine en dat zat ooit in een produkt dat ik slikte voor de schildklier.
Ik zie dat ik een produkt in huis heb van NOW met enkel L-thyrosine. Tot nu toe heb ik daar weinig mee gedaan, is niettemin interessant omdat ik sinds 2008/9 aan een trage schildklier werk. Aanvankelijk had ik geen hoofd/nek/ klachten en ook niet duizelig maar nu al een hele tijd iedere dag.
 
Hallo Romagi,

Dankjewel voor al je reacties en tijd die je er in stopt!

Ik heb net jou verhaal gelezen, sjonge jonge wat een verhaal zeg!
Wat goed dat u zelf zoveel onderzoek al hebt gedaan!
Dat ze u ook bestraald hebben zeg...pffff...heel erg hoor dat de artsen dit zomaar doen, terwijl er geen kankercellen waren gevonden!

Om op uw vragen terug te komen:

Mijn vriend staat heel erg open voor wat ik doe en hij denkt natuurlijk zelf ook mee.
Hij leest zelf ook veel, maar hij is ook vaak te moe, dus vind hij het fijn dat ik momenteel veel research doe.
Hij heeft vorig jaar al heel vaak zijn lichaam gereinigd, na de reiniging voelde hij zich vaak wel wat beter. Maar door de dexamethason heeft hij zo'n enorme klap gehad, dat het nu een weg zoeken is, om hier weer uit te komen!
Hij kan zelf namelijk niet meer van het bed afkomen doordat hij zo'n enorme spierzwakte heeft gekregen van de dexamethason. Voor de dexa kon hij nog met een stok lopen en zich enigszins verplaatsen, dat kan hij nu niet meer.

De kruiden die hij o.a. nu ook gebruikt zijn de Zweedse bitterkruiden, die zijn ook goed voor de lever en gal.
Dit las ik er o.a. over:
Zweeds kruidenbitter is een ontgiftings- middel,tonicum, het is sterk bloedzuiverend.
Het ruimt afvalstoffen op die in het lichaam zijn opgeslagen. Dit door het activeren van de
grote uitscheidingsorganen lever, nieren en darmen. Het werkt vooral goed bij verzuring van het lichaam dat de volgende klachten met zich mee kan brengen reumatische pijnen, vermoeidheid, uitputting en lusteloosheid, darmklachten en eczeem, (zie zuurbasis dieet).
Hierbij is het verstandig om het een ongeveer 3 à 6 weken als kuur te gebruiken.
Misschien goed samen met een zuur-basis dieet.

Ik zal dat boek van Andreas Moritz over de “grote gal- en leverzuivering” ook een keer gaan lezen, lijkt me zeer interessant!

Thanks voor de tips.
En u ook heel veel sterkte en beterschap!
Het is fijn dat dit forum er is, zodat we kunnen lezen en kennis kunnen op doen, voor tips en een betere gezondheid.

 
Hallo allemaal,

Hieronder de uitslag van de haaranalyse van mijn vriend.
Wie heeft hier verstand van? Ik vind het maar moeilijk te lezen allemaal, ik bedoel ik zie natuurlijk wel wat er staat, maar ik vind het moeilijk, omdat ik wel cijfertjes zie van wat te laag of te hoog is (vooral te laag als ik het goed zie), maar ik weet niet precies wat dit betekent en wat er moet gebeuren om deze ratio's van de stofwisseling weer normaal te krijgen...
Dus mijn vraag is vooral: Heel graag zou ik willen weten van iemand die hier verstand van heeft, welke vitamines en mineralen heeft hij acuut nodig, het liefst via voeding en supplementen en zo.
Hij krijgt nu ook al extra aanvullingen (zie mijn eerste bericht in dit topic) maar dat kan vast verbeterd worden.

Ik heb grote gedeeltes van de tekst weggelaten die minder van belang zijn om dit bericht wat in te korten (sorry het is een lang verhaal). Onder aan dit bericht staat de link naar mijn Canva profiel, waar de plaatjes/grafieken te zien zijn van zijn waardes.

Samenvatting van de uitslag van de haaranalyse.

Oxidatiesnelheid

De term ‘oxidatie snelheid’ refereert aan de verbranding van voedsel in het lichaam of aan hoe
het lichaam voedsel omzet in energie. Er zijn 3 types van oxidatie snelheid die we
onderscheiden; het trage oxidatie type, het snelle oxidatie type en het gemengde oxidatie
type. Er zijn wisselende gradaties van oxidatie snelheid en ideaal gesproken zou het beter zijn om
één van beiden in een lichte mate te zijn.

Snelle Oxidatie snelheid:
Dit is de uitslag van mijn vriend: Er is sprake van een matig ‘Snelle oxidatie’ type.
Een ‘Snelle oxidatie’ type is iemand die voedsel sneller verwerkt dan ideaal gesproken nodig is
voor de productie van een optimale hoeveelheid energie die nodig is om de basale
lichaamsfuncties op een adequaat niveau uit te voeren. Heel dit resulteert in een hogere
energie productie, is deze energie tijdelijk en wordt snel verbruikt. Het kan een onderdeel zijn
van een zogenaamde “overlevingsmodus” van het lichaam. Snelle oxidatie is als regel
gekenmerkt door verhoogde activiteit van de bijnieren en de schildklier. Snelle oxidatie types
ervaren vaak in een bepaalde mate klachten als ongerustheid, angst, geïrriteerdheid,
verhoogde bloedsuiker waarden, hoge bloeddruk, vette huid en een neiging tot frequente
productie van ontlasting.

Stress
Dit is de uitslag van mijn vriend : Er is sprake van een ‘Uitputtingsfase’.
De uitputtingsfase van het stress systeem treedt op wanneer het lichaam z’n energie reserves
heeft uitgeput in een poging om te ontkomen aan (chronische) stress. In dit stadium heeft het
lichaam niet meer de beschikking over de benodigde energie reserves om stress het hoofd te
kunnen blijven bieden en ontstaat er een soort ‘verkrampt’ beeld om verder afglijden van de
gezondheid te voorkomen. Symptomen die daarmee samenhangen kunnen zijn, vermoeidheid,
depressie, apathie, gevoelens van wanhoop, constipatie, droge huid en haar, bijnieruitputting
en verminderde functie van de schildklierstofwisseling. Dit is de meest voorkomende stress
toestand bij volwassenen tegenwoordig.
De term voor deze fase kan makkelijk tot verwarring leiden, alsof er altijd sprake is van een
vorm van vermoeidheid of zelfs dat het stress systeem niet meer tot een adequate stress
respons in staat zou zijn. Dat is pas in een laat stadium het geval, daarvoor betekent het
vooral dat de prijs die het lichaam betaalt voor de stress respons te hoog is en dat dit leidt tot
schade en op den duur tot ziekte.

Speciale Stofwisselingspatronen
Omgekeerde Lage Natrium/Kalium verhouding:
Dit is de uitslag van mijn vriend : Er is sprake van een omgekeerde Lage Natrium/Kalium verhouding.
Een omkering van de Natrium/Kalium verhouding is de op één na meest belangrijke onbalans
in de mineralen analyse op basis van het haar. Dit is een indicatie voor een verminderde
vitaliteit en een afname van de elektrische balans in de cellen. Natrium is een extracellulair
(vnl. aanwezig buiten de cellen) element terwijl kalium vooral ín de cellen hoort voor te
komen. Een afname van deze verhouding is een indicatie voor verlies van kalium waardoor de
cellen beschadigd raken!
Deze lage verhouding wordt vaak in verband gebracht met bijnieruitputting, infecties en een
afname van de suiker- en koolhydraatstofwisseling. Het lichaam is niet meer in staat om
glucose goed te verbranden om energie te produceren en daardoor begint het lichaamseigen
eiwitten af te breken. Dit is niet alleen een inefficiënte manier van energie productie maar het
draagt ook bij aan allerlei schadelijke processen in het lichaam.

“Four High” elektrolyten:
We spreken van dit profiel als alle 4 de macro-mineralen hoger zijn dan de ideale waarden. Dit
mineralen profiel staat voor een ‘secundaire alarm reactie’. Dit is een tijdelijke toestand die het
gevolg is van stress in welke vorm dan ook, waardoor het lichaam gedwongen wordt in de
alarm fase te reageren. De stress is vaak nutritioneel (=door serieuze tekorten van
voedingsstoffen) of door de aanwezigheid van toxische metalen in het lichaam, maar kan ook
het gevolg zijn van factoren in de voeding of de levensstijl.

Koper Onbalans
Dit is de uitslag van mijn vriend : Er is sprake van een ‘koper onbalans’.
Dit verschijnsel komt zeer algemeen voor en heeft belangrijke gezondheidsconsequenties. Veel
van de stofwisselingsproblemen van onze tijd zijn op de één of andere manier gekoppeld aan
deze onbalans. Deze onbalans houdt in dat er een tekort is aan biologisch bruikbaar koper en
een teveel (=stapeling) van biologisch onbruikbaar koper. Een koper onbalans wordt doorgaans
in verband gebracht met vermoeidheid, emotionele overgevoeligheid, depressie,
stemmingswisselingen, angsten, slaapstoornissen, huidproblemen, schimmelinfecties en vele
andere aandoeningen.
In dit geval spreken we van een een zgn. „verborgen koperstapeling”
omdat het alleen indirect uit het profiel afgeleid kan worden.

Voedingspatronen: Dit is de uitslag bij mijn vriend:
-Deze haaranalyse geeft indicaties voor een nadrukkelijk verslechterde glucose- en koolhydraatstofwisseling
-Deze haaranalyse geeft indicaties voor een verslechterde eiwitsynthese
-Deze haaranalyse geeft indicaties voor een verslechterde spijsvertering

Orgaan- en Systeem patronen - Immuunsysteem activiteit:
Deze haaranalyse van mijn vriend suggereert een verminderde immuunfunctie wat de mogelijkheden van het lichaam om gezond te blijven beperkt. Dit kan mede aanleiding zijn voor vermoeidheid, acute-, chronische- of weerkerende virale, bacteriële of schimmel infectie.

Lever- en Nier stress
Deze haaranalyse van mijn vriend geeft indicaties voor een tendens van lever- en nier stress. Dat betekent dat beide organen overbelast zijn en het kan leiden tot verminderde uitscheiding van toxines, verminderde immuunfunctie, overgevoeligheid voor koolhydraten, verstoringen in de vochtbalans en andere omstandigheden die de lever- en/of nierfunctie kunnen aantasten.

Ontstekingen
Er zijn bepaalde indicatoren in de haarmineralen analyse van mijn vriend die veelal op ontstekingen en/of ontstekingsreacties in het lichaam duiden:
-Een verhoogde natrium/kalium ratio, zoals dat zichtbaar wordt in de HTMA analyse, is een uitstekende indicator voor het overheersen van de ontsteking bevorderende hormonen (gerelateerd aan de natrium concentratie in het haar) t.o.v. de anti-ontsteking hormonen (kalium concentratie in het haar).
-Een lage natrium/kalium ratio, zoals dat zichtbaar wordt in de HTMA analyse, is een uitstekende indicator voor overmatige eiwit afbraak (katabolisme), wat weer vaak in verband gebracht wordt met ontstekingsprocessen zoals artritis. Degeneratie van de gewrichten veroorzaakt ontstekingen en pijn.
-Een magnesiumtekort ten opzichte van een hoog natrium niveau (hoge natrium/magnesium balans), in het HTMA analyse, wordt vaak in verband gebracht met ontstekingsprocessen.
-Magnesium is nodig voor het vasthouden van calcium in de weefsel. Een onbalans in de calcium/magnesium balans in de HTMA analyse is daarom ook een indicator voor een verhoogde kans op ontstekingen in de gewrichten.
-Een laag kalium niveau is een aanduiding voor een inadequate glucocorticosteoïde (anti-ontsteking) activiteit, wat vaak weer bijdraagt aan het ontstaan van een tendens richting ontstekingen.
-Een overmaat aan koper, kan tot gevolg hebben dat de anti-ontsteking hormonen worden onderdrukt. Een tekort aan anti-ontsteking hormonen is verantwoordelijk voor ontstekingsprocessen.
-Een overmaat aan ijzer wordt veelal afgezet in de gewrichten, wat weer tot ontstekingen in de gewrichten leidt.
De huidige haarmineralen analyse van mijn vriend geeft indicatoren aan voor het bestaan van een tendens tot ontstekingen, zoals:
-Laag kalium gehalte in het haar.
-Acute stress profiel
-Celwandpermeabiliteit
Celwandpermeabiliteit staat voor het vermogen van de cel om stoffen op te nemen dan wel uit
te scheiden, waarbij ze de celwand moeten passeren. De celwand is het belangrijkste
communicatie/transportsysteem tussen de cel en z’n buitenwereld.

-Deze haaranalyse geeft indicaties voor een extreem verhoogde celwandpermeabiliteit.

Als lichaamsvreemde eiwitten de cellen te gemakkelijk kunnen binnendringen, kunnen er acute
allergieën ontstaan. Hormonen en glucose kunnen zo ook te gemakkelijk de cel binnenkomen
wat weer aanleiding geeft tot een snelle oxidatie en mogelijk een reactieve hypoglycemie

Fosfor concentratie in het haar:
De uitslag van mijn vriend: De Fosfor concentratie in het haar is verhoogd. In de regel is dit en indicatie voor een bepaalde mate van extreme weefselafbraak (katabolisme) of eiwitafbraak. Dit kan o.a. optreden wanneer toxische stoffen actief worden uitgescheiden.

Zware metalen en toxische elementen
Aluminium:
Dit is de uitslag van mijn vriend: De aluminiumwaarde in de haaranalyse is verhoogd.
Bronnen van aluminium zijn voedsel en dranken verpakt in aluminium (blikjes bv.), voedsel dat verpakt wordt in aluminiumfolie, of het gebruik van aluminiumpannen, deodorant, maagzuurremmers, tafelzout, etc. Aluminiumvergiftiging kan een aanleiding geven tot symptomen van geheugenverlies, dementie, vermoeidheid, gedragsproblemen en eczeem.

Kwik:
Dit is de uitslag van mijn vriend: De concentratie kwik in het haar is verhoogd. Kwik intoxicatie kan aanleiding zijn tot klachten als nervositeit, geïrriteerdheid, verstoringen van het immuunsysteem, verstoringen in de schildklierfunctie, tremoren, autisme, ADHD, hyperactiviteit en andere gedragsstoornissen.

Arseen:
Dit is de uitslag van mijn vriend: De arseenwaarde in het haar is verhoogd. Dit kan leiden vermoeidheid, hoofdpijn, verlies van eetlust, zwakte, lever dysfunctie, neuritis, nieraandoeningen etc

Hier is de link naar mijn profiel op Canva, hier heb ik de plaatjes geupload met de ratio's van zijn mineralen e.d. in grafieken, om nog beter te kunnen zien hoe het ervoor staat...

https://www.canva.com/ollekewinnen2

Er staan 5 plaatjes in, als je op de plaatjes klikt dan worden ze groter en is het makkelijker te lezen :)

Bedankt voor het lezen!
 
Hallo Olleke,
Ik zie dat er ook een onderwerp was gestart over zweedse kruiden.
Wat ik zelf altijd doe als ik naar een supplement zoek - kost wel tijd - is stuk voor stuk de ingrediënten bekijken voordat ik besluit dat het me "wel aanstaat". Er zit senna in en rabarberwortel dat werkt sterk op de darmen en senna maakt de darmen lui.
Zou in mijn geval absoluut niet in aanmerking komen.
Ik neem aan dat je zoekt op hersenklachten = bv hersenstichting. In de tekst kom je dan hopelijk aanwijzingen tegen om verder te zoeken naar een specifiek onderdeel.
Heeft je vriend bv veel kwikvullingen in zijn mond? Er is hier een onderwerp Kwikontgifting.
Ergens moet er een aanknopingspunt te vinden zijn (hopelijk), bv gewerkt met giftige stoffen?
Hoe zijn de klachten begonnen? Wat zijn de specifieke klachten?
Ooit veel op vakantie geweest en vaak ingeent?
Verder als voorbeeld: een gezin van 4 personen krijgt griep. 1 wordt niet ziek, 1 een beetje, 1 een beetje meer en 1 heeeel erg. Gewoon omdat de conditie van iedereen anders is. 1 op 1 vergelijkingen maken is dus erg moeilijk.
Bij mij is het zeker dat ik een trage schildklier heb en daar hangt een lijst van aandoeningen aan o.a. ook een vorm van duizeligheid.
Maar ik heb ook een ruggeprik gehad en ik heb zenuwschade - er hoort een seintje naar de hersens te gaan om te ontlasten en dat seintje is er niet - en mijn klachten beginnen achter in min nek. Maar geen mens kan me zeggen of dat van invloed is op mijn hersens. Ik denk zelf van wel.
Momenteel gebruik ik Cerewell = ayurvedisch en ben gewoon maar aan het experimenteren.
Ook zijn er klachten verdwenen maar andere ervoor in de plaats gekomen.
Gelukkig voel ik me verder heel redelijk goed, d.w.z. aan de buitenkant zie je niets maar er is nog veel niet in orde. Slechte vertering, candida, Hashimoto, schildklier.

In zijn geval zou ik in ieder geval een uitgebreid bloedonderzoek doen. Misschien al gebeurd?
Bijna dagelijks lees ik dat er een verband is tussen de darmen en de hersenen. Eigenlijk niet vreemd, je kunt geen enkel onderdeel van het lichaam los zien van het andere.
In principe kunnen zijn klachten dus ook uit een ander deel van het lichaam komen.
Op de duitse NDR zender dinsdags om 20.15 laten ze vaak gevallen zien van mensen die jaar in jaar uit naar het ziekenhuis gaan met ernstige klachten en ze niets kunnen vinden, totdat er een arts komt met een helder idee en ze eindelijk weer beter worden.

Ik doe zelf regelmatig acupunctuur met veel naalden in mijn hoofd. Mensen zijn sceptisch over acupunctuur maar er zijn energiebanen door het hele lichaam en die worden geactiveerd. Pijnbestrijding bij operaties wordt ook gedaan met acupunctuur.

 
https://newslettercollector.nl/.../twee-handen-en-een-voet-in-emmers-met-zout-water/
De uitvinding van Willem Einthoven is de brug tussen Ayurveda en reguliere ... Willem Einthoven, Nobelprijswinnaar voor geneeskunde in 1924 vanwege ...
 
Welkom op dit forum. Er is een hoop informatie beschikbaar.
Niet alleen op dit forum maar ook op de pas vernieuwde website http://www.voedingisgezondheid.nl

Bedenk dat voor de hersenen cholestrol erg belangrijk is. Dus veel dierlijke vetten eten. Denk ook aan vitamine C en kokosolie naast rauwmelkse producten zoals yoghurt, kefir, en rauwe melk. Ook kun je jezelf verdiepen in gaps.

 
Hoi Romagi en Binc,

Dankjewel voor alle goede en interessante tips, wauw er valt nog veel te lezen voor mij zie ik al!

Romagi over je vraag of mijn vriend veel kwikvullingen in zijn mond heeft, volgens mij niet want hij is nog maar jong en hij heeft de periode dat ze bij iedereen de kiezen met amalgaam vulden net gemist geloof ik. Maar ik zal eens aan hem vragen, want hij had helaas in de haaranalyse een te hoge kwik uitslag.

Binc de voedingisgezond website tip ziet er goed uit, veel informatie ook zeg!
De gaps dieet kende ik niet zo bij naam, maar eigenlijk komt mijn dieet en mijn vriend zijn dieet
aardig overeen met wat wij al een jaar min of meer doen, zoals de kefir, yoghurt, de vitamine c en kokosolie, grappig dat het nu een naam heeft voor ons.

De bone broth/bottenbouillon tips had ik volgens mij een jaar geleden gezien in een video van Dr. Axe
 
Hallo allemaal,

Hieronder de uitslag van de haaranalyse van mijn vriend.
Wie heeft hier verstand van? Ik kan natuurlijk zien wat er staat wat betreft de cijfers (grafieken zie bijgevoegde link) van wat te laag of te hoog is (vooral te laag in mijn vriend zijn geval), maar ik weet niet precies wat dit betekent, hoe erg te laag het is en wat er moet gebeuren om deze ratio's van de stofwisseling weer normaal te krijgen...
Hier is de link naar mijn profiel op Canva, hier heb ik de plaatjes geupload met de ratio's van zijn mineralen e.d. in grafieken, om nog beter te kunnen zien hoe het ervoor staat...Er staan 5 plaatjes in, als je op de plaatjes klikt dan worden ze groter en is het makkelijker te lezen :)


Ik heb grote gedeeltes van de tekst weggelaten die minder van belang zijn om dit bericht wat in te korten.

Samenvatting van de uitslag van de haaranalyse.
-Oxidatiesnelheid
Snelle Oxidatie snelheid:
Dit is de uitslag van mijn vriend: Er is sprake van een matig ‘Snelle oxidatie’ type.

-Stress
Dit is de uitslag van mijn vriend : Er is sprake van een ‘Uitputtingsfase’.

-Speciale Stofwisselingspatronen
Omgekeerde Lage Natrium/Kalium verhouding:
Dit is de uitslag van mijn vriend : Er is sprake van een omgekeerde Lage Natrium/Kalium verhouding.

-“Four High” elektrolyten:
We spreken van dit profiel als alle 4 de macro-mineralen hoger zijn dan de ideale waarden. Dit
mineralen profiel staat voor een ‘secundaire alarm reactie’. Dit is een tijdelijke toestand die het
gevolg is van stress in welke vorm dan ook, waardoor het lichaam gedwongen wordt in de
alarm fase te reageren. De stress is vaak nutritioneel (=door serieuze tekorten van
voedingsstoffen) of door de aanwezigheid van toxische metalen in het lichaam, maar kan ook
het gevolg zijn van factoren in de voeding of de levensstijl.

-Koper Onbalans
Dit is de uitslag van mijn vriend : Er is sprake van een ‘koper onbalans’.
In dit geval spreken we van een een zgn. „verborgen koperstapeling”
omdat het alleen indirect uit het profiel afgeleid kan worden.

-Voedingspatronen: Dit is de uitslag bij mijn vriend:
1. Deze haaranalyse geeft indicaties voor een nadrukkelijk verslechterde glucose- en koolhydraatstofwisseling
2. Deze haaranalyse geeft indicaties voor een verslechterde eiwitsynthese
3. Deze haaranalyse geeft indicaties voor een verslechterde spijsvertering


-Orgaan- en Systeem patronen - Immuunsysteem activiteit:
Deze haaranalyse van mijn vriend suggereert een verminderde immuunfunctie wat de mogelijkheden van het lichaam om gezond te blijven beperkt. Dit kan mede aanleiding zijn voor vermoeidheid, acute-, chronische- of weerkerende virale, bacteriële of schimmel infectie.

-Lever- en Nier stress
Deze haaranalyse van mijn vriend geeft indicaties voor een tendens van lever- en nier stress. Dat betekent dat beide organen overbelast zijn en het kan leiden tot verminderde uitscheiding van toxines, verminderde immuunfunctie, overgevoeligheid voor koolhydraten, verstoringen in de vochtbalans en andere omstandigheden die de lever- en/of nierfunctie kunnen aantasten.

-Ontstekingen
Er zijn bepaalde indicatoren in de haarmineralen analyse van mijn vriend die veelal op ontstekingen en/of ontstekingsreacties in het lichaam duiden:
1. Een verhoogde natrium/kalium ratio, zoals dat zichtbaar wordt in de HTMA analyse, is een uitstekende indicator voor het overheersen van de ontsteking bevorderende hormonen (gerelateerd aan de natrium concentratie in het haar) t.o.v. de anti-ontsteking hormonen (kalium concentratie in het haar).
2. Een lage natrium/kalium ratio, zoals dat zichtbaar wordt in de HTMA analyse, is een uitstekende indicator voor overmatige eiwit afbraak (katabolisme), wat weer vaak in verband gebracht wordt met ontstekingsprocessen zoals artritis. Degeneratie van de gewrichten veroorzaakt ontstekingen en pijn.
3. Een magnesiumtekort ten opzichte van een hoog natrium niveau (hoge natrium/magnesium balans), in het HTMA analyse, wordt vaak in verband gebracht met ontstekingsprocessen.
4. Magnesium is nodig voor het vasthouden van calcium in de weefsel. Een onbalans in de calcium/magnesium balans in de HTMA analyse is daarom ook een indicator voor een verhoogde kans op ontstekingen in de gewrichten.
5. Een laag kalium niveau is een aanduiding voor een inadequate glucocorticosteoïde (anti-ontsteking) activiteit, wat vaak weer bijdraagt aan het ontstaan van een tendens richting ontstekingen.
6. Een overmaat aan koper, kan tot gevolg hebben dat de anti-ontsteking hormonen worden onderdrukt. Een tekort aan anti-ontsteking hormonen is verantwoordelijk voor ontstekingsprocessen.
7. Een overmaat aan ijzer wordt veelal afgezet in de gewrichten, wat weer tot ontstekingen in de gewrichten leidt.
De huidige haarmineralen analyse van mijn vriend geeft indicatoren aan voor het bestaan van een tendens tot ontstekingen, zoals:
-Laag kalium gehalte in het haar.
-Acute stress profiel
-Celwandpermeabiliteit

Celwandpermeabiliteit staat voor het vermogen van de cel om stoffen op te nemen dan wel uit
te scheiden, waarbij ze de celwand moeten passeren. De celwand is het belangrijkste
communicatie/transportsysteem tussen de cel en z’n buitenwereld.
*Deze haaranalyse geeft indicaties voor een extreem verhoogde celwandpermeabiliteit.
Als lichaamsvreemde eiwitten de cellen te gemakkelijk kunnen binnendringen, kunnen er acute
allergieën ontstaan. Hormonen en glucose kunnen zo ook te gemakkelijk de cel binnenkomen
wat weer aanleiding geeft tot een snelle oxidatie en mogelijk een reactieve hypoglycemie

-Fosfor concentratie in het haar:
De uitslag van mijn vriend: De Fosfor concentratie in het haar is verhoogd. In de regel is dit en indicatie voor een bepaalde mate van extreme weefselafbraak (katabolisme) of eiwitafbraak. Dit kan o.a. optreden wanneer toxische stoffen actief worden uitgescheiden.

-Zware metalen en toxische elementen
1. Aluminium:
Dit is de uitslag van mijn vriend: De aluminiumwaarde in de haaranalyse is verhoogd.
2. Kwik:
Dit is de uitslag van mijn vriend: De concentratie kwik in het haar is verhoogd.
3. Arseen:
Dit is de uitslag van mijn vriend: De arseenwaarde in het haar is verhoogd.
 
Hallo allemaal,

Hieronder de uitslag van de haaranalyse van mijn vriend.
Wie heeft hier verstand van? Ik kan natuurlijk zien wat er staat wat betreft de cijfers (grafieken zie bijgevoegde link) van wat te laag of te hoog is (vooral te laag in mijn vriend zijn geval), maar ik weet niet precies wat dit betekent, hoe erg te laag het is en wat er moet gebeuren om deze ratio's van de stofwisseling weer normaal te krijgen.

Hier is de link naar mijn profiel op Canva, hier heb ik de plaatjes geupload met de ratio's van zijn mineralen e.d. in grafieken, om nog beter te kunnen zien hoe het ervoor staat. Er staan 5 plaatjes in, als je op de plaatjes klikt dan worden ze groter en is het makkelijker te lezen :)


Ik heb grote gedeeltes van de tekst weggelaten die minder van belang zijn om dit bericht wat in te korten.

Samenvatting van de uitslag van de haaranalyse.
-Oxidatiesnelheid
Snelle Oxidatie snelheid:
Dit is de uitslag van mijn vriend: Er is sprake van een matig ‘Snelle oxidatie’ type.

-Stress
Dit is de uitslag van mijn vriend : Er is sprake van een ‘Uitputtingsfase’.

-Speciale Stofwisselingspatronen
Omgekeerde Lage Natrium/Kalium verhouding:
Dit is de uitslag van mijn vriend : Er is sprake van een omgekeerde Lage Natrium/Kalium verhouding.

-“Four High” elektrolyten:
We spreken van dit profiel als alle 4 de macro-mineralen hoger zijn dan de ideale waarden. Dit
mineralen profiel staat voor een ‘secundaire alarm reactie’. Dit is een tijdelijke toestand die het
gevolg is van stress in welke vorm dan ook, waardoor het lichaam gedwongen wordt in de
alarm fase te reageren. De stress is vaak nutritioneel (=door serieuze tekorten van
voedingsstoffen) of door de aanwezigheid van toxische metalen in het lichaam, maar kan ook
het gevolg zijn van factoren in de voeding of de levensstijl.

-Koper Onbalans
Dit is de uitslag van mijn vriend : Er is sprake van een ‘koper onbalans’.
In dit geval spreken we van een een zgn. „verborgen koperstapeling”
omdat het alleen indirect uit het profiel afgeleid kan worden.

-Voedingspatronen: Dit is de uitslag bij mijn vriend:
1. Deze haaranalyse geeft indicaties voor een nadrukkelijk verslechterde glucose- en koolhydraatstofwisseling
2. Deze haaranalyse geeft indicaties voor een verslechterde eiwitsynthese
3. Deze haaranalyse geeft indicaties voor een verslechterde spijsvertering


-Orgaan- en Systeem patronen - Immuunsysteem activiteit:
Deze haaranalyse van mijn vriend suggereert een verminderde immuunfunctie wat de mogelijkheden van het lichaam om gezond te blijven beperkt. Dit kan mede aanleiding zijn voor vermoeidheid, acute-, chronische- of weerkerende virale, bacteriële of schimmel infectie.

-Lever- en Nier stress
Deze haaranalyse van mijn vriend geeft indicaties voor een tendens van lever- en nier stress. Dat betekent dat beide organen overbelast zijn en het kan leiden tot verminderde uitscheiding van toxines, verminderde immuunfunctie, overgevoeligheid voor koolhydraten, verstoringen in de vochtbalans en andere omstandigheden die de lever- en/of nierfunctie kunnen aantasten.

-Ontstekingen
Er zijn bepaalde indicatoren in de haarmineralen analyse van mijn vriend die veelal op ontstekingen en/of ontstekingsreacties in het lichaam duiden:
1. Een verhoogde natrium/kalium ratio, zoals dat zichtbaar wordt in de HTMA analyse, is een uitstekende indicator voor het overheersen van de ontsteking bevorderende hormonen (gerelateerd aan de natrium concentratie in het haar) t.o.v. de anti-ontsteking hormonen (kalium concentratie in het haar).
2. Een lage natrium/kalium ratio, zoals dat zichtbaar wordt in de HTMA analyse, is een uitstekende indicator voor overmatige eiwit afbraak (katabolisme), wat weer vaak in verband gebracht wordt met ontstekingsprocessen zoals artritis. Degeneratie van de gewrichten veroorzaakt ontstekingen en pijn.
3. Een magnesiumtekort ten opzichte van een hoog natrium niveau (hoge natrium/magnesium balans), in het HTMA analyse, wordt vaak in verband gebracht met ontstekingsprocessen.
4. Magnesium is nodig voor het vasthouden van calcium in de weefsel. Een onbalans in de calcium/magnesium balans in de HTMA analyse is daarom ook een indicator voor een verhoogde kans op ontstekingen in de gewrichten.
5. Een laag kalium niveau is een aanduiding voor een inadequate glucocorticosteoïde (anti-ontsteking) activiteit, wat vaak weer bijdraagt aan het ontstaan van een tendens richting ontstekingen.
6. Een overmaat aan koper, kan tot gevolg hebben dat de anti-ontsteking hormonen worden onderdrukt. Een tekort aan anti-ontsteking hormonen is verantwoordelijk voor ontstekingsprocessen.
7. Een overmaat aan ijzer wordt veelal afgezet in de gewrichten, wat weer tot ontstekingen in de gewrichten leidt.
De huidige haarmineralen analyse van mijn vriend geeft indicatoren aan voor het bestaan van een tendens tot ontstekingen, zoals:
-Laag kalium gehalte in het haar.
-Acute stress profiel
-Celwandpermeabiliteit

Celwandpermeabiliteit staat voor het vermogen van de cel om stoffen op te nemen dan wel uit
te scheiden, waarbij ze de celwand moeten passeren. De celwand is het belangrijkste
communicatie/transportsysteem tussen de cel en z’n buitenwereld.
*Deze haaranalyse geeft indicaties voor een extreem verhoogde celwandpermeabiliteit.
Als lichaamsvreemde eiwitten de cellen te gemakkelijk kunnen binnendringen, kunnen er acute
allergieën ontstaan. Hormonen en glucose kunnen zo ook te gemakkelijk de cel binnenkomen
wat weer aanleiding geeft tot een snelle oxidatie en mogelijk een reactieve hypoglycemie

-Fosfor concentratie in het haar:
De uitslag van mijn vriend: De Fosfor concentratie in het haar is verhoogd. In de regel is dit en indicatie voor een bepaalde mate van extreme weefselafbraak (katabolisme) of eiwitafbraak. Dit kan o.a. optreden wanneer toxische stoffen actief worden uitgescheiden.

-Zware metalen en toxische elementen
1. Aluminium:
Dit is de uitslag van mijn vriend: De aluminiumwaarde in de haaranalyse is verhoogd.
2. Kwik:
Dit is de uitslag van mijn vriend: De concentratie kwik in het haar is verhoogd.
3. Arseen:
Dit is de uitslag van mijn vriend: De arseenwaarde in het haar is verhoogd.
 
Hallo allemaal,

Hieronder de uitslag van de haaranalyse van mijn vriend.
Wie heeft hier verstand van? Ik kan natuurlijk zien wat er staat wat betreft de cijfers (grafieken zie bijgevoegde link) van wat te laag of te hoog is (vooral te laag in mijn vriend zijn geval), maar ik weet niet precies wat dit betekent, hoe erg te laag het is en wat er moet gebeuren om deze ratio's van de stofwisseling weer normaal te krijgen.
Hier is de link naar mijn profiel op Canva, hier heb ik de plaatjes geupload met de ratio's van zijn mineralen e.d. in grafieken, om nog beter te kunnen zien hoe het ervoor staat...
Er staan 5 plaatjes in, als je op de plaatjes klikt dan worden ze groter en is het makkelijker te lezen :)


Ik heb grote gedeeltes van de tekst weggelaten die minder van belang zijn om dit bericht wat in te korten.
Samenvatting van de uitslag van de haaranalyse.
-Oxidatiesnelheid
Snelle Oxidatie snelheid:
Dit is de uitslag van mijn vriend: Er is sprake van een matig ‘Snelle oxidatie’ type.

-Stress
Dit is de uitslag van mijn vriend : Er is sprake van een ‘Uitputtingsfase’.

-Speciale Stofwisselingspatronen
Omgekeerde Lage Natrium/Kalium verhouding:
Dit is de uitslag van mijn vriend : Er is sprake van een omgekeerde Lage Natrium/Kalium verhouding.

-“Four High” elektrolyten:
We spreken van dit profiel als alle 4 de macro-mineralen hoger zijn dan de ideale waarden. Dit
mineralen profiel staat voor een ‘secundaire alarm reactie’. Dit is een tijdelijke toestand die het
gevolg is van stress in welke vorm dan ook, waardoor het lichaam gedwongen wordt in de
alarm fase te reageren. De stress is vaak nutritioneel (door serieuze tekorten van
voedingsstoffen) of door de aanwezigheid van toxische metalen in het lichaam, maar kan ook
het gevolg zijn van factoren in de voeding of de levensstijl.

-Koper Onbalans
Dit is de uitslag van mijn vriend : Er is sprake van een ‘koper onbalans’.
In dit geval spreken we van een een zgn. „verborgen koperstapeling”
omdat het alleen indirect uit het profiel afgeleid kan worden.

-Voedingspatronen: Dit is de uitslag bij mijn vriend:
1. Deze haaranalyse geeft indicaties voor een nadrukkelijk verslechterde glucose en koolhydraatstofwisseling
2. Deze haaranalyse geeft indicaties voor een verslechterde eiwitsynthese
3. Deze haaranalyse geeft indicaties voor een verslechterde spijsvertering

-Orgaan en Systeem patronen - Immuunsysteem activiteit:
Deze haaranalyse van mijn vriend suggereert een verminderde immuunfunctie wat de mogelijkheden van het lichaam om gezond te blijven beperkt. Dit kan mede aanleiding zijn voor vermoeidheid, acute-, chronische- of weerkerende virale, bacteriële of schimmel infectie.

-Lever en Nier stress
Deze haaranalyse van mijn vriend geeft indicaties voor een tendens van lever- en nier stress. Dat betekent dat beide organen overbelast zijn en het kan leiden tot verminderde uitscheiding van toxines, verminderde immuunfunctie, overgevoeligheid voor koolhydraten, verstoringen in de vochtbalans en andere omstandigheden die de lever- en/of nierfunctie kunnen aantasten.

-Ontstekingen
Er zijn bepaalde indicatoren in de haarmineralen analyse van mijn vriend die veelal op ontstekingen en/of ontstekingsreacties in het lichaam duiden:
1. Een verhoogde natrium/kalium ratio, zoals dat zichtbaar wordt in de HTMA analyse, is een uitstekende indicator voor het overheersen van de ontsteking bevorderende hormonen (gerelateerd aan de natrium concentratie in het haar) t.o.v. de anti-ontsteking hormonen (kalium concentratie in het haar).
2. Een lage natrium/kalium ratio, zoals dat zichtbaar wordt in de HTMA analyse, is een uitstekende indicator voor overmatige eiwit afbraak (katabolisme), wat weer vaak in verband gebracht wordt met ontstekingsprocessen zoals artritis. Degeneratie van de gewrichten veroorzaakt ontstekingen en pijn.
3. Een magnesiumtekort ten opzichte van een hoog natrium niveau (hoge natrium/magnesium balans), in het HTMA analyse, wordt vaak in verband gebracht met ontstekingsprocessen.
4. Magnesium is nodig voor het vasthouden van calcium in de weefsel. Een onbalans in de calcium/magnesium balans in de HTMA analyse is daarom ook een indicator voor een verhoogde kans op ontstekingen in de gewrichten.
5. Een laag kalium niveau is een aanduiding voor een inadequate glucocorticosteoïde (anti-ontsteking) activiteit, wat vaak weer bijdraagt aan het ontstaan van een tendens richting ontstekingen.
6. Een overmaat aan koper, kan tot gevolg hebben dat de anti-ontsteking hormonen worden onderdrukt. Een tekort aan anti-ontsteking hormonen is verantwoordelijk voor ontstekingsprocessen.
7. Een overmaat aan ijzer wordt veelal afgezet in de gewrichten, wat weer tot ontstekingen in de gewrichten leidt.
De huidige haarmineralen analyse van mijn vriend geeft indicatoren aan voor het bestaan van een tendens tot ontstekingen, zoals:
-Laag kalium gehalte in het haar.
-Acute stress profiel
-Celwandpermeabiliteit
Celwandpermeabiliteit staat voor het vermogen van de cel om stoffen op te nemen dan wel uit
te scheiden, waarbij ze de celwand moeten passeren. De celwand is het belangrijkste
communicatie/transportsysteem tussen de cel en z’n buitenwereld.
*Deze haaranalyse geeft indicaties voor een extreem verhoogde celwandpermeabiliteit.
Als lichaamsvreemde eiwitten de cellen te gemakkelijk kunnen binnendringen, kunnen er acute
allergieën ontstaan. Hormonen en glucose kunnen zo ook te gemakkelijk de cel binnenkomen
wat weer aanleiding geeft tot een snelle oxidatie en mogelijk een reactieve hypoglycemie

-Fosfor concentratie in het haar:
De uitslag van mijn vriend: De Fosfor concentratie in het haar is verhoogd. In de regel is dit en indicatie voor een bepaalde mate van extreme weefselafbraak (katabolisme) of eiwitafbraak. Dit kan o.a. optreden wanneer toxische stoffen actief worden uitgescheiden.

-Zware metalen en toxische elementen
1. Aluminium:
Dit is de uitslag van mijn vriend: De aluminiumwaarde in de haaranalyse is verhoogd.
2. Kwik:
Dit is de uitslag van mijn vriend: De concentratie kwik in het haar is verhoogd.
3. Arseen:
Dit is de uitslag van mijn vriend: De arseenwaarde in het haar is verhoogd.

 
Dat is een behoorlijke lijst zeg.
Wat ik eruit haal is uitgeputte bijnieren. Kun je iets zeggen over zijn voedingspatroon? Eet ie volledig wapf? En heb je het boek over bijnieruitputting gelezen? Zie de link. Welke supplementen gebruikt hij en hoe vaak en hoeveel?
Drinkt hij ook sole? Gebruikt ie gewoon zout of alleen keltisch zeezout?


http://www.voedingisgezondheid.nl/e-book-bijnieruitputting
 
Hoi Binc en andere lezers,

Hij eet in grote lijn biologisch en gezond, geen geraffineerd en bewerkte voeding, wel puur eten en zelfgemaakte sap, aangevuld met vitamines zoals b.v. acai, maqui, acerola, aroniabessen, rozenbottel, moringa, rhodiola, allerlei kruiden zoals brandnetel, kamille, paardebloem, cistus enz. en adaptogenen enz. enz.
Bottenbouillon, sommige tincturen, mineraalzout, Aov 1013 Adrenacomplex voor zijn bijnieren..
Hij gebruikt of keltisch zeezout of Himalaya zout. Hij eet sinds kort ook kabeljauwlever voor vitamine D. Het klopt dat hij een bijnieruitputting heeft, dat is gekomen na één week aan de dexamethason, dexamethason is puur gif weten we nu uit ervaring, het sloopt je complete hormoonhuishouding.

Had jij ook de plaatjes nog bekeken van de link die ik erbij had gevoegd?
Zie hier :)

Kan jij of iemand mij vertellen wat het betekent dat zijn Calium/Magnesium en zijn Calcium/Kalium zo schrikbarend extreem laag zijn? Dat is toch helemaal niet goed?
De optimale CA/MG is 6.67, maar mijn vriend heeft een CA/MG van 1.76
De optimale CA/K is 4.00 en bij mijn vriend 0.62
Wat betekent dit?
Dan heeft hij toch een hypokaliemie ipv een hyperkaliemie?
En dan staat er: Er is schijnbaar sprake van een omgekeerde Lage Natrium/Kalium verhouding.
Is dit hetzelfde als CA/K ?

Als ik berichten lees op ziekenhuis nl kijk dan staat er b.v. dit:

Te lage Kalium-waarde ?

Mijn vriendin had een kalium waarde van 1.1 en is met spoed in het ziekenhuis opgenomen. Ik zag op uw site dat kalium een waarde moet hebben tussen de 3.5 minimum en 5. Ze weten totaal niet waar het vandaan komt of waardoor het veroorzaakt is. Alle andere waarden waren goed. Ook de scan van nier en bijnieren en ECG leverden niets op. Wat duid de waarde 1.1 in? Ze ik nu via infuus volledig herstellende en heeft nu een kaliumwaarde van 4.9. Wat doet kalium en wie maakt het aan en breekt het af? Wat kan het zijn hoe de waarde zo laag komt?

-----------------------
Dus diegene die dit bericht schrijft heeft het over dat zijn vriendin met spoed in het ziekenhuis is opgenomen?

Bij ons hebben de huisarts en de haaranalyse therapeut niks hierover gezegd, die doen schijnbaar niks met deze waardes...

Ik hoop dat jij of iemand die dit leest en hier verstand van heeft, mij kan zeggen wat te doen met deze lage waardes...

Thanks
 
Helaas kan ik niet zeggen waarom je vriend zijn mineralen te laag zijn. Ik ben geen arts.

Ik vraag mezelf af of je überhaupt iets zal bereiken met dit verhaal bij een reguliere arts. Onze ervaring is dat dat niet het geval is.

Wat ik wel zie is dat hij veel kruiden neemt voor de vitamines.
Maar het lijkt erop dat ie te vegetarisch eet.
Ik zie niet terug dat hij als hoofdbestanddeel van zijn voeding vetten voorop heeft staan. Om vitaminen op te nemen moet eerst je mineralen huishouding in orde zijn. Inname is immers nog geen opname. Denk ook aan rauwmelkse boter, rauwe melk en yoghurt etc.

Mijn advies is om goed de Website van voedingsgezondheid door te lezen. Je kunt onder categorieën de onderwerpen vinden. In Keltisch zeezout zitten ook veel mineralen. Deze kan je drinken als sole. Ook gefermenteerde levertraan van green pasture helpt met de opname van mineralen. Hier zit o.a vitamine D in welke calcium helpt op te nemen. Ook is magnesium belangrijk.

Hel lijkt erop dat ie een tekort heeft aan maagzuur en dan is opname van mineralen verstoort. Dit gaat vaak samen met bijnieruitputting en zou in geval van jou vriend een rol kunnen spelen.

Al deze informatie kun je terug vinden op de Website. Ik weet niet welke vitamine C hij neemt en hoeveel. Maar deze is wel belangrijk voor de bijnieren.


http://www.voedingisgezondheid.nl/maag

http://www.voedingisgezondheid.nl/ontstekingsziekte

http://www.voedingisgezondheid.nl/levertraan

http://www.voedingisgezondheid.nl/over-genetisch

http://www.voedingisgezondheid.nl/magnesium


https://m.orthokennis.nl/artikelen/calcium-en-synergisten-essentieel-voor-de-botgezondheid
 

Forum statistieken

Onderwerpen
4.498
Berichten
516.420
Leden
8.647
Nieuwste lid
Adams Daisy
Word vaste donateur van dit forum
Terug
Bovenaan