Kijk uit voor ecofascisme!

Lievergezond

Well-known member

“De tekorten komen door het afbouwen van betrouwbare fossiele brandstoffen en kernenergie en de toename van de investeringen in onbetrouwbare zonne- en windenergie,” stelt het Europarlementslid. Die tekorten ontstonden ver voor de oorlog in Oekraïne.

“Prijzen van energie waren de afgelopen jaren ook al fors gestegen. Want zonne- en windenergie zijn niet goedkoop als alle kosten eerlijk worden meegerekend. Dat gebeurt alleen niet,” legt Roos uit.

“Haalbaar en betaalbaar is een leugen geweest. Energieprijzen stijgen en daarmee stijgen alle kosten, want energie is de voeding van machines. Het werkt in alle productieprocessen door. Niet alleen de energierekening zal stijgen, maar werkelijk alles. Het leven wordt onbetaalbaar,” waarschuwt hij.

Brussel heeft zichzelf in de voet geschoten​

Dat terwijl politici als Rutte, Hoekstra, Jetten, Segers en Klaver wel duizend keer hebben gezegd dat de energietransitie ‘haalbaar en betaalbaar’ zou zijn.

De sancties tegen Rusland maken alles alleen maar erger. In het zesde sanctiepakket heeft de EU besloten om vrijwel geen olie meer te importeren. De sancties raken de EU-burgers harder dan Poetin, benadrukt Roos. “Brussel heeft zichzelf in de voet geschoten. Burgers betalen de prijs.”

Wat moeten we dan wel doen?​

De EU gaat ondertussen vrolijk op dezelfde voet verder. In plaats van 40 procent hernieuwbare energie in 2030 willen ze 45 procent. Maar zonne- en windenergie brachten ons juist in de problemen, zegt Roos.

Wat moeten we volgens hem dan wel doen? “Op korte termijn onze kolencentrales heropenen en ons Gronings gas gebruiken. En voor de lange termijn: nu investeren in nieuwe, schone kerncentrales. Die kunnen wel betaalbare energie garanderen.”
 

Pa Triot

Well-known member
Follow the money? Onderzoek wie van het Koningshuis, (hoge) ambtenaren e.d. in één of meerdere clubjes zitten zoals Bilderberg, 'Committee of 300', Rockefeller Trilaterale Commissie, European Council of Foreign Relations ("Die wijf van die Lange..."?), SMOM Order of Malta, Club of Rome, Supreme Council33, Skull & Bones, Mont Pelerin, Ditchley Foundation, Bohemian Club, e.v.a. en waar die (geheime) clubjes voor staan: anti-democratisch, anti-Christelijk. Wie hebben zij 'boven' zich? Vatican Corporation, Black Jesuit Order, Grey Jesuit Council, IHS, Satan. (interessante boeken van Robin de Ruiter)
 

Medusa

Well-known member

Wybren van Haga roept op: zeg je lidmaatschap van natuur- en milieuorganisaties op​

Nog meer doorgeslagen Natura 2000-waanzin​


Het Kamerlid is ook absoluut niet te spreken over een plan van Staatsbosbeheer om 96 hectare dennenbos te kappen in het Schoorlse bos onder het mom van ‘herstelwerkzaamheden’. Onder ‘herstel’ verstaat men in dit geval: alle aanwezige natuur vernietigen en het zand dat overblijft vrij spel geven.


Er is al een deel van het bos gekapt en vervangen door zandverstuivingsgebied. Daar wil Staatsbosbeheer nog eens 200 voetbalvelden met zand aan toevoegen. Initiatiefnemers van een petitie, die bijna 40.000 keer is ondertekend, luiden de noodklok.


“Nog meer doorgeslagen Natura 2000-waanzin,” reageert Van Haga.
 

Medusa

Well-known member

Wat leren we hier uit?​


Ten eerste, dat het niet steeds droger wordt in Nederland, althans niet doordat het minder regent en dat dat al helemaal niet door ‘het klimaat’ komt. Integendeel: het wordt gemiddeld steeds natter in Nederland door de regen en dat kan in ieder geval deels worden toegeschreven aan de gemiddeld stijgende temperaturen. Een warmere Noordzee zorgt voor meer regen in Nederland, daar komt het in het kort op neer.
1660113102643.png
 

Forum statistieken

Onderwerpen
4.416
Berichten
435.682
Leden
8.554
Nieuwste lid
PeeJee
Word vaste donateur van dit forum
Bovenaan