Kennen jullie dat , weleens walgen van jezelf ?

lboivin

New member
Beste westonprice forum mensen.

Vanochtend werd ik wakker en ik walgde echt van mezelf.

Ik heb dit ook gehoord van een toenmalige ""vriend"""

Hij gaf het ieder geval wel toe.

In het boek van de verslaving voorbij word gezegd volgens zijn zeggen dat je door de schaamte/walging van jezelf weer gaat gebruiken.

Echter zo kort door de bocht werkt het niet in mijn optiek.

Om niet te vaag te zijn en af te dwalen.

Wanneer walgen jullie weleens van jezelf ?

Mike walg jij weleens van jezelf?

En van dat drugsgebruik walg ik eigenlijk ook volop maar als je wat op heb dan geeft de drugs het gevoel dat het goud is, ook in het verleden.

Het is zwaar noodzakelijk dat ik toch naar de AA ga,

ben al gegaan maar in dat clubje klikte het totaal niet ,

Ik gaf in mijn vorige post aan dat ik wel een goede vriend zou willen.

Die heb ik.

Ken hem 20 jaar, heeft een vrouw en dochtertje van 7 maar is ook alcoholist. (70/80 halve liters bier per week) plus blowen en heel af en toe cocaine

En de rest van de goede vrienden die ik heb gekend die vallen allemaal op me omdat ze bi zijn.

Tussen het drinken door heb ik intensies om wat te bereiken.

Wil graag het 1 en ander gaan promoten.

Benieuwd hoe ik er uitziet?

http://bestpaleodieet.com/

 
Hoi Lievergezond.

Misschien niet relevant echter vind het wel de moeite om te zeggen.

Ik heb een partijtje text gelezen.

Respect dat je zoveel moeite doet om te healen.

Ik had al zo'n berg kunnen healen zonder die addiction.

Morgen ga ik voor de 100ste keer weer proberen om het vol te houden zonder de drank.

Heb nu vanavond al geen drank meer op.

Schizandra daar ben ik pas echt addicted aan. dat effect is zo vet van dat spul niet normaal. heb nou inmiddels 3 kilo weggewerkt afgelopen 1,5 jaar.

Het is een goede vraag van je.

Al die walging komt van gedrag door die alcohol.

Afgelopen 3 jaar ben ik bijna 1 jaar nuchter geweest en toen walgde ik eigenlijk nergens van. Alleen die saaiheid gaat zo opbreken dat je die discipline zo zat ben en dat je de werkelijkheid weer wil ontvluchten

Leon

 
Vooral dat ik zo wijs ben en dat het kennelijk maar niet mag lukken.

Daar word ik het meest misselijk/ ziek van.

Nicotine, XTC, Cocaine heb ik al onder de knie, echter die laatste is zwaar recreatief geworden maar moet tot 0 gereduceerd worden.

Waar ik verder van walg, komt ook weer door de drank dat ik m,n capaciteiten niet benut !

Groet Leon

 
Saaiheid. Ik snap dat je het zo ziet, maar ik vind het leven zonder drank niet saai. Als je aan de gang gaat met wat je goed kunt.. en dat kan van alles zijn.. dan is het niet saai. Vind ik dan.

Dan kan van alles zijn: een relatie, voor een poes zorgen, een hobby, dingen uitzoeken voor jezelf, nieuwe plekken ontdekken, dingen lezen, dingen maken. Iedereen heeft wel iets wat hij ontzettend goed kan. Mijn buurman maakt kunst en verkoopt het op straat. En is daarnaast een vriendelijke alcoholist, maar als ie aan de slag gaat dan vergeet hij de drank gewoon.

Snap je?

Het lullige van alcohol is dat je je eigen talent ook kapotmaakt, dat doet hij gelukkig net niet. Dus de kunst is zoeken waar je goed in bent. Waar je beter in bent dan anderen. Denk ik.

 
Dus je balanceert (o.a.?) tussen saaiheid en walging?

Lastige zaak.

Balen voor je dat het leven er zo saai voor je uitziet als je geen drugs hebt.

Dan zou voor mij de verleiding ook groot blijven om drugs te blijven nemen.

Ik herinner me van mezelf ook (lange) periodes in mijn leven dat ik misschien iets vergelijkbaars voelde: gevoelens van vlakheid of zo of van in een film leven.

Er waren toen nog te veel dingen voor mij die ik liever niet wilde voelen.

Wist ik veel dat ik mezelf daarmee tegelijk ook tekort deed en dan nog: dat is geen bewuste beslissing geweest om dingen niet te voelen destijds.

Trouwens Leon, ik moet soms wel erg om je lachen:)

Ik weet niet of je bewust of onbewust de draak met dingen steekt, maar volgens mij heb je veel wijsheid in je.

 
Hoi lievergezond,

Ik geniet met vole teugen als ik lekker bezig ben zonder drank en ik verveel me geen moment. Alleen ik ben gewent altijd om een "crash" altijd op te vangen met drank,drugs >>> bijnieruitputting, over je eigen grensen heen geen.

Als ik morgen geen alcohol meer neem dan over 4 dagen dan ga ik 8:30 naar bed, 6:00 eruit en bijna continu constructief bezig met echt behoorlijk energie.

Het is o.a volgens mij een gebrek aan discipline, als ik me ff minder voel, moe dan wil ik dat opvangen. Die Maltose in bier heeft een GI van 155 !!, daar ga je echt hard van als ff op 50 gram carbs draai een aantal dagen wat ik dan ook genoeg vind.

De issue van wel of niet genoeg carbs die hoeft met mij niet gevoerd te worden ik heb me daar al heel erg in verdiept.

Ik vind juist die drank een berg saaiheid en niet andersom thijs ! eerst zag ik dat niet zo hoor.

 
Waarom kun je dan een crash geen crash laten zijn zondder drugs Leon?

M.a.w. wat gebeurt er dan als je "gewoon" crasht zonder drugs?

Misschien heb ik wel met koolhydraten wat jij lijkt te hebben met drugs.

Als ik heel moe ben, dan krijg ik ook honger (naar koolhydraten vooral) die snel gestild lijkt te moeten worden.

Zit in alcohol ook veel koolhydraten?

Ik vermoed van wel.

 
Alcoholisme is ook zeer nauw verbonden met bloedsuiker problemen.

 
Ik krijg een 1 keer een giga glimlach op m,n gezicht

Trouwens Leon, ik moet soms wel erg om je lachen:)

Ik weet niet of je bewust of onbewust de draak met dingen steekt.

Had hem ff over het hoofd gezien.

Ik zeg het niet omdat me zelf zo knap vind maar als je een foto ziet van mensen dan heb je vaak een betere indruk van mensen.

Ik kan geen antwoord geven of ik de draak steek met dingen, terwijl ik normaliter altijd m,n antwoord klaar heb.

1 ding kan ik wel zeggen. Mensen hebben heel vaak mij een compliment gegeven dat ze gek met me zijn (juist als ik nuchter ben) aangeschoten gaat ook nog wel maar dan ga ik over de top. Ik ben een hele aparte assertieve excentrieke jongeman dat durf ik wel over mezelf te zeggen. Verder beide benen op de grond, lekker aarde met de zapper die ik in huisheb om arrogantie te voorkomen :)

Ik vind het vooral leuk om mezelf te zijn en met zulke mensen ben ik ook helemaal gek mee. geen huichelaars.

Jij lijkt me ook een bijzondere vrouw lievergezond met al die wijsheid die je inmiddels hebt vergaard.

Pike die bloedsuiker issue heb ik allang soldaat gemaakt met mijn kennis.

7 dagen max is het helemaal gefixt. appeltje eitje met die suikerspiegel

Heb verder 10.000 euro supplementen gekocht,voorraad plus PERFECTE voeding dat is het niet. 40 boeken gekocht plus vele uren op internet.

Groet Leon

 
Iedereen heeft wel iets wat hij ontzettend goed kan. Dan is niks saai. Dan ga je bijvoorbeeld werken om maar weer tijd vrij te hebben voor je hobby.

Ik herken het bij mezelf zo'n 10 jaar terug toen ik veel aan het zoeken was. Een kater die de hele dag aan bleef houden. De ochtend accepteerde ik nog, maar dat bleef dan aanhouden de middag en de avond. Dan had ik de hele dag weggegooid.

Ik weet nog dat er één maand was dat ik helemaal geen kater kreeg. Ik kreeg dan een soort stalen gevoel. In die maand kon ik een hele fles port drinken en de dag daarna geen hoofdpijn. Maar helder was ik niet. Ik ging fouten maken. En probeerde overal mee weg te komen door gemaakte vlotheid. Gespeeld. En mensen trapten erin, maar niet de mensen die je goed kent. Ik vond het walgelijk hoe ik dan ging toneelspelen. Dus dat wel.

Maar er is zo ontzettend veel als je je eigen talent maar weet. Het leven is zeker niet saai. Net als mijn buurman die gaat knutselen en daar wat geld mee verdient. Ik had leuk werk en mensen die me wilden waarderen, en ik had verder ook muziek. Iedereen heeft wel wat.

Alcoholisme heeft niets te maken met honger, het heeft te maken met pijn.

 
Inderdaad thijs verschrikkelijk dat je heel je dag naar de klote is door zo'n kater.

Mijn vader vind dat ook verschrikkelijk. Ik sleur hem ook mee als het zwaar op een pimpelen zet. Hij is nu zover dat hij zegt van niet meer als 8 flesjes bier per dag en niet meer (nog steeds te veel volgens velen maar dat is zijn goedrecht en hij heeft de rescspectabele leeftijd van 64 bereikt) Ik zeg respectabel vanwege hoe hij heeft geleefd en en er nog aan toe is.

Drank is gewoon geen optie meer voor mij

Welterusten iedereen

 
Hey Leon goed je weer zien zeg. Leon je zoekt ook bevestiging in jezelf, ik zou nu zeggen, je bent al flink op de goede weg zeg sinds je eerste aanmelding als lboivin.

Trouwens walgen van jezelf is vaak ook dat je boos bent op jezelf dat je niet ergens overheen stapt of overheen kunt stappen.

Geniet ervan als mensen je te gek vinden vooral als je nuchter bent. Het lijkt me wat voor jou om een soort wegbereider te worden, gezien alles wat je meegemaakt hebt. Zoek je kracht in aanwezig te zijn, te weten waar je het voor doet.

Leer mensen te raken, dan raakt het jou ook. En die raak je door jezelf te zijn.

Once the stillness comes into your life, then the mind also becomes absolutely still. When your mind becomes still, your intelligence explodes. When your happiness is dependent upon what is happening outside of you, constantly you live as a slave to the external situation. You, yourself, as much as anybody in the entire universe, deserve your love and affection.

 
Ik walg niet van mezelf..nooit gedaan ook..als ik iets naars tegenkom van mezelf dan probeer ik dat te veranderen en op een positieve manier te sturen.Maar ik heb mischien makkelijk praten want ik heb geen verslaving..

lboivin:als ik in jouw schoenen stond dan zoek ik op zoek naar de reden van je verslaving..waar komt de behoefte aan alcohol vandaan? wat doet het voor je? en waarom heb je het nodig? de meeste mensen die ik ken{de} die verslaafd zijn/waren hadden het spul nodig om zichzelf te verdoven zodat ze niet hoefden te "voelen". Dus zou mijn vraag zijn..voor welke gevoelens loop je weg?

 
Amancay hartelijk dank, heel lief van je, mijn pa zo dit te soft vinden maar ik prefereer dit.

Ik heb heel erg lang mezelf afgevraagd waarom met die alcohol dat wil je niet weten.

Het is ironisch dat ik zeg dat ik leuk vind dat mensen hun zelf zijn terwijl je dat niet ben als je drinkt !

De eerste keer toen gedroeg ik me echt als een varken omdat ik echt te veel m,n neus had gepoederd en dan ben je echt pas niet jezelf.

Ik heb me daar erg over geschaamd.

Van de laatste 4 vrienden is het giga fout gegaan.

1. verkrachting en verliefd op mij , 2 een dief, 3 verliefd op mij die is in het nieuws geweest en 4 een super loser die geen huis meer had heb ik ook mee gekapt.

Menigeen is hier open op het forum geweest en mike gooit je er zeker niet zomaar vanaf.

tenzij je een fruitetarien ben :)

Eigenlijk werkt het zo in mijn optiek:

Bepaalde gevoeldens die je moet verwerken kan/ga je nog gedeeltelijk verwerken.

Ga je elke dag pimpelen dan ben je continu verdoofd leer je dat niet meer te verwerken.

Daar bovenop komt dat ook nog brokken aanricht waardoor je nog meer te verwerken heb wat je niet kan verwerken.

Plus een partijtje walging omdat je een puinhoop van je leven maakt waardoor je weer wilt drinken.

Ik krijg het niet meer voor elkaar om ontwenningsverschijnselen te krijgen.

Alleen giga prikkelbaarheid een paar dagen en trillen door histamine en een centraal zenuwstelsen wat zware klappen krijgt.

Leon

 
De reden van walgen van je zelf komt door vervuiling. Vandaag de dag kun je stoppen en een omkeer maken en je zelf gaan schoonmaken. Hoe langer dat je vervuilt bent hoe langer het duurt om vrij en schoon te worden.

Je lichaam wilt altijd healen en dat is dus ook mogelijk. Als je dus walgt van je zelf dan denk je gewoon dat je zo niet geboren bent en zult het slechte laten staan.

Meditatie help maar ik zie ook dat mensen die zich aansluiten bij een geloof er ook eerder uit kunnen komen en zich zelf healen. Ze krijgen meer vertrouwen door het geloof en dat geeft innerlijke rust in het lichaam en mentale rust doordat je houvast hebt aan iets.

Ben je moe neem dan rust. Ga gewoon liggen en sluit je ogen en denk niet aan de verlangens. Op een gegeven moment zijn de verlangs weg en ben je wakker geworden en er heeft een stukje genezing plaats gevonden in je lichaam en geest.

Als je een tijdje van je verslaving af kunt blijven en je denk toe te zijn aan een beloning, beloon je zelf dan met een wandeling. Ik zie vaak dat mensen zich belonen met slechte gewoontes en daardoor komen de verlangens alleen maar terug. Een wandeling waar je je vrij voelt is pas echt een beloning alleen dat merk je pas als de wandeling voorbij is.

En ik weet wat het is dat walgen van je zelf. Je staat s'ochtends op en eigenlijk voel je je niet goed. Dit is ook een goed moment om je gezondheid te testen. In de nacht verwerk je veel en er heeft een stukje opruiming plaats gevonden. Hoe meer er wordt opgeruimd hoe meer je zult walgen van je zelf. Denk eens terug aan toen je kind was. Waarschijnlijk stond je toen met veel plezier op. Een kind is vaak meer in balans.

Als je opstaat is het goed om rustig de dag te beginnen. Je moet nog bijkomen van de zware nacht. Halfuurtje niks doen is heel goed. En begin de dag met wat water zodat je lichaam de afval stoffen kwijd kan die nog in je lichaam zitten.

Om van het walgen af te komen en dus te genezen heb je ook een gezonde omgeving nodig. Misschien kan je eens vrienden zoeken die niet verslaaft zijn. Ik merk dat ik eigenlijk nooit steun heb gehad aan al die mensen die slechte gewoonte hadden, omdat ze zich zelf niet eens konden helpen gaven ze mij alleen maar slechte adviezen. Soms komt de waarheid hard over maar door er naar te luisteren kom je eerder op het juiste pad.

 
Hoi Leon,

Ik ben gewend overal op en aan merkingen op te krijgen op wat ik allemaal wel niet verkeerd deed. Als ik het dan probeerde te doen ze als diegene zeiden dan moest ik het weer op een andere manier doen het was kortom nooit goed. Dat is niet goed voor je eigenwaarde. Zeker als ook goede vrienden dat doen en als ze als je allebei klaar bent met je studie en gaat verhuizen ineens geen contact meer met je willen en over duidelijk blij zijn dat ze van je af zijn. Ik ben door dit soort dingen ook heel veel kritiek op me zelf gaan krijgen om eens een keer geen opmerking te krijgen wat natuurlijk nooit lukt. Je krijgt dan van zelf ook een soort walging van je zelf dat kan niet anders.

Wat mij hierbij heeft geholpen is tegen mij regelmatig zelf zeggen dat ik perfect ben en dat ik het beste weet hoe ik mijn problemen moet aanpakken. Ondertussen ben ik natuurlijk wel blijven doorzoeken naar nog betere oplossingen. Ook heeft EFT en dan vooral faster EFT mij heel erg geholpen met mijn emoties hierbij los te laten. Ik heb hier een filmpje over verslavingen en EFT. In andere filmpjes staat hij op betere locaties maar het is nog wel goed te volgen. Er zijn vast nog wel meer filmpjes hierover van hem te vinden ik kom dezelfde dingen wel vaker ergens anders bij hem weer tegen.

http://www.blinkx.com/?id=173531323...YxWGFSQ0xWQTJmT1FfZFhLcTdReWFReFYxWGFSQ0xWQTJ

Verder merk ik ook dat ik mij een beetje algemeen down en deprie blijf voelen zonder reden (ik snap het zelf ook niet en vind het op dat moment ook helemaal niet nodig) om dat ik een laag serotenine niveau heb. Ik heb verschillende dingen hiermee uitgeprobeerd en die werken er goed tegen, dus dat is het wel. Als je verder helemaal niet walgt van je zelf maar alleen omdat je weer aan de drank zit. Zou je misschien kunnen kijken of je een crash kan op vangen met stukjes kaas en worst. Daar maakt je dan serotonine van aan en ga je je weer meer happy van voelen. Ik weet natuurlijk ook wel dat dat in werkelijkheid niet zo makkelijk gaat ook al ben ik nooit verslaaft geweest. Maar misschien kan je een minder erge crash daarmee op vangen, al is het maar één crash van een heleboel het is in iedergeval een keer minder alcohol. En ik zou zeker naar de onderliggende emotie kijken met EFT.

 

Forum statistieken

Onderwerpen
4.477
Berichten
504.721
Leden
8.636
Nieuwste lid
Jerosteo
Word vaste donateur van dit forum
Terug
Bovenaan