Kaliumchloride

Toch nog maar even een post eraan wijden.
De tip van de kaliumchloride kreeg ik van Ben in post #180318

Het is ook een vrij onderberlicht iets op het forum, al las ik gisteren al wel een paar berichten van mensen die zeiden dat hier mogelijk een te kort aan ontstaat als je op de Weston Price manier eet.

Ben zei aan het einde van zijn post


Ook extra kaliumchloride en magnesiumchloride kan wonderen doen.

Ik merk dat ik me erg slapjes voel en totaal gebrek aan eetlust, erg dizzy. Erg vervelend.


Dus mogelijk heeft hij hier gelijk in. Ik heb een paar vragen. Ik heb best veel gezocht al en gevraagd in de natuurwinkels.
- Zijn er nog meer mensen die ervaring hebben met het nemen van kaliumchloride?
- Hoe neem ik dit? Paar korrels onder de tong oid?
- Waar haal ik dit?
 
Mijn persoonlijke voorkeur om extra kalium binnen te krijgen is met gerstegras sap poeder. Dit vanwege een goede balans in mineralen en ook de aanwezige chlorofyl.

Kocht dit voorheen zelf altijd via Iherb, maar in Nederland is er volgens mij ook een goed product te verkrijgen van het merk Biotona. O.a te koop bij:

https://www.hollandandbarrett.nl/shop/product/biotona-barley-grass-poeder-bio-60009336

Momenteel zelfs met 50% korting op 2e artikel

Ook kokosnootwater bevat van nature veel kalium. Een goed product (rauw) is er ook van biotona, maar wel prijzig in verhouding tot de gerstegras sap poeder vind ik.

https://www.hollandandbarrett.nl/shop/product/biotona-coconut-water-poeder-bio-60009333

Puur kaliumchloride (foodgrade) of kaliumcitraat is o.a. te verkrijgen bij labstuff.nl (is hier het goedkoopst).

http://www.labstuff.nl/contents/nl/d102.html#p3935
 
Ik begreep dat kalium ook nodig is voor voldoende maagzuur, misschien is dat de connectie die werd bedoeld met de bijnieren ?
uit het filmpje van mark begreep ik wel dat je beter niet alleen kalium in kan nemen, maar alles beter in balans met elkaar kunt houden door niet maar 1 mineraal of electrolyde te slikken. Volgens mij b.v. dan door gerstesap idd.

Ben, de gerstesap die jij slikt, is dat voor extra kalium ? En merk je verschil ?
 
Zonne, ik gebruik de gerstesap poeder niet specifiek voor de extra kalium alleen, er zit veel meer in dan alleen kalium. Het kan uiteraard wel goed helpen om je kalium inname te verhogen. Bij een hogere inname van kalium heb ik wel het idee meer energie te hebben. Ik drink ook regelmatig kokosnoot water, vooral in de zomer. In 1 liter kokosnoot water schijnt zo'n 1600 mg kalium te zitten.

Ik heb ook het filmpje van Eric Berg bekeken en hij heeft het over een minimale inname van 4700 mg per dag. Ook is dit nog eens afhankelijk van o.a. stress, een suikerrijk of keto voedingspatroon. Bij o.a. een keto dieet moet je er minstens nog eens 1000 mg per dag bij rekenen en zal je dus op zo'n 6000 mg moeten zitten.

Het product dat Eric Berg aanbied is tarwegrassap poeder. Persoonlijk geef ik de voorkeur aan gerstegrassap poeder.

http://www.naturesbeststuff.com/barley-grass-vs-wheat-grass-which-one-is-better/

Hoeveel tarwe of gerstegrassap poeder je moet innemen om zo rond de 4000 mg kalium te zitten weet ik niet direct, maar ik denk wel meerdere theelepels.

Ook verkoop Eric Berg een 'eletrolyte powder' dat 1000 mg kalium citraat per dosering bevat. Hij adviseert hiervan 4 doseringen per dag te nemen (dus in totaal 4000 mg) Hij zegt ook dat kalium citraat erg veilig is voor het lichaam.
Ook wanneer er sprake is van onvoldoende maagzuur productie wordt kaliumcitraat goed opgenomen. Zie onderstaand artikel.

https://www.aov.nl/562-kalium-citraat-200-mg.html

Het gebruik van Kalium gluconaat als supplement wordt afgeraden.

Nog meer info over kalium:

https://www.leefbewust.com/2017/nieuws/kalium.html

http://www.zoelho.com/ZoelhoNL/Publish/Basiselementen/Voedingsstoffen/Mineralen/Kalium.htm
 
Ik denk dat dit niet goed zal gaan als er idd echt sprake is van een lekkende darm naast maagzuur tekort.
 
Ook verkoop Eric Berg een ‘eletrolyte powder’ dat 1000 mg kalium citraat per dosering bevat. Hij adviseert hiervan 4 doseringen per dag te nemen (dus in totaal 4000 mg) Hij zegt ook dat kalium citraat erg veilig is voor het lichaam.
Ook wanneer er sprake is van onvoldoende maagzuur productie wordt kaliumcitraat goed opgenomen. Zie onderstaand artikel.

Maar moet ik nu kaliumcitraat nemen of kaliumchloride of gerstesap..

In principe ging het om de kaliumchloride toch... de zouten... Maargoed die kaliumcitraat en de gerstesap zijn blijkbaar ook belangrijk........
 
Het is echt niet zo moeilijk om aan kaliumchloride te komen.

In elke supermarkt is er LoSalt te koop dat voor minimaal uit 66% kaliumchloride bestaat.

http://www.losalt.com/nl/het-product/kennismaking-met-losalt/

Dan heb je ook nog A.Vogel Herbamare Natriumarm, dat 97.3.7% Natriumchloride en 0.2% Magnesiumchloride bevat en nog een scale aan groenten en kruiden. Is ook in veel natuur winkels of drogisterijen te koop.

https://www.hollandandbarrett.nl/shop/product/a-vogel-herbamare-natriumarm-60027619?skuid=027619

https://www.koopjesdrogisterij.nl/p/a-vogel-herbamare-natriumarm-125g-787049.html

Zonder groenten en kruiden heb je eventueel ook nog natriumarm morga zout.

https://www.koopjesdrogisterij.nl/p/morga-zout-natriumarm-100g-863777.html

100% kaliumchloride (foodgrade) is zoals ik al eerder aangaf voordelig te koop bij labstuff. Ook hebben ze hier o.a. alle vormen van magnesium.

http://www.labstuff.nl/contents/nl/d102.html#p3935
 
Zoals al in het filmpje werd verteld is kalium aanvullen soms heel belangrijk. Maar als je zoveel kalium gaat aanvullen moet je ook de andere mineralen aanvullen omdat je anders onbalans krijgt tussen de mineralen onderling. Vandaar het gerste of tarwesap, daarin zit kalium maar ook de andere mineralen.

Schussler celzouten zijn er ook zonder lactose trouwens !
 
Drinken jullie überhaupt wel sole...??? Ik lees hier niks over. Erg belangrijk. Ook voor je maagzuur. Gerstegras, chloerella en dat soort dingen hebben ook een ontgiftende werking. Of dat handig is met lekkende darm vraag ik me af. Hoewel gerstegras en spirulina milder zijn dan chlorella bv.
 
Ik denk dat dit niet goed zal gaan als er idd echt sprake is van een lekkende darm naast maagzuur tekort.
Dat denk ik ook!
 
ps Ik heb wel al de gerstegraspoeder in huis.... maar wil dus nog de kaliumchloride OF kaliumcitraat gaan bestellen, ter vervangen van de Schuzzler celzouten waarin lactose zit.
 
ahh Zonne, ik snap het helemaal nu


Maar als je zoveel kalium gaat aanvullen moet je ook de andere mineralen aanvullen omdat je anders onbalans krijgt tussen de mineralen onderling. Vandaar het gerste of tarwesap, daarin zit kalium maar ook de andere mineralen.


wellicht moet ik de kaliumchloride dan maar niet gaan bestellen.
En dan gewoon het houden bij de gerstegraspoeder...

iemand anders inmiddels hier andere ideeën over?
Blijft lastig, dit punt.
 
Ik loop hier zelf ook een beetje aan hoor. Niet zozeer mbt kalium, maar voor andere mineralen en vitaminen geldt dat natuurlijk ook.
Ik wil liever niet teveel supplementen innnemen maar ....b.v. vitamine D moet je nooit innemen zonder aanvulling van vitamine A ook, en eigenlijk moet er ook dan nog vitamine K bij en magnesium. En goed, Vit A en D zitten in 1 supplement, maar dan moet er nog K en magn bij.
 

Forum statistieken

Onderwerpen
4.498
Berichten
516.422
Leden
8.649
Nieuwste lid
Richardson Zackery
Word vaste donateur van dit forum
Terug
Bovenaan