Hoge Hartslag

Chiller

New member
Goedemiddag,

Mijn Oma is 84 en heeft begin dit jaar een hartinfarct gehad.
Hierna leek ze redelijk te herstellen, maar sinds 2 a 3 weken heeft ze een verhoogde hartslag.
In ruststand rond de 100, dit was normaal rond de 60 bij haar.
Bij inspanning (lees praten) gaat de hartslag over de 100.

Inmiddels ligt ze nu bijna een week in het ziekenhuis op de hartbewakingsafdeling.
In het ziekenhuis heeft ze 3 schokken gehad, maar helaas zonder resultaat.
Verder zijn er verschillenden middelen/medicijnen geprobeerd, helaas ook zonder resultaat.

De Cardioloog heeft inmiddels aangegeven dat ze het niet meer weten en er verder niets aan kunnen doen.
Aanstaande dinsdag hebben ze een eindgesprek en moet ze dus naar huis.

Bij deze wil ik dus vragen of iemand hier ervaring mee heeft of tips om hier toch zo goed als mogelijk uit te komen.

Alle advies is welkom!

Alvast bedankt.

Mvg,
Sjoerd
 
Krijgt ze voldoende vocht en neemt ze dat ook op? Hoe is het met natrium en kaliumgehaltes? Vaak is het standaard zoutarm en krijg je ellende.
Zout aanvullen: Keltisch zeezout.
 
@Gerard
Ze heeft weinig zin in drinken, we proberen haar wel 2 a 3 glazen water te laten drinken per dag, dit lukt meestal. Ik weet niet of ze dit opneemt, ze plast weinig.
Is dit te controleren?

Ik denk dat de het natrium en kalium gehalte wel redelijk is, we geven haar iedere dag een glas bottenbouillon (Deze maak ik met Keltisch Zeezout natuurlijk) en een glas Sole.

@Cholesteroliscool
Bij mijn Oma is het allemaal wel begonnen met hartritmestoornissen, misschien toch maar opletten dat ze geen sulfiet binnen krijgt.

Mochten er nog meer mensen advies hebben, graag!

 
Hoi Tanja, genoemd meidoorn moedermaceraat zou ik wel willen gebruiken. Echter staat erbij een snelle schildklier werking en ik heb een trage schildklierwerking.
Het lijkt mij zelf geen bezwaar om het dan toch te nemen. Wat vind je daarvan?
Het zou kunnen dat mijn schildklier wel is verbeterd, de laatste bloeduitslagen waren goed. en voorlopig wil ik geen nieuw bloedonderzoek doen. Ik ben met andere dingen bezig.
 
@Tanja
Bedankt, ga ik nog even verder onderzoeken en bestellen, had al het een en ander gelezen over de meidoorn.
Heb je nog bewust voor dit merk gekozen?
 
Vraag eens aan de artsen hoe het zit met haar natrium en kalium gehaltes. Dis is niet ongbelangrijk bij genoemde klachten. Verder kan je een indruk krijgen van eventueel vochttekort door de huid op de rug van de hand tussen duim en wijsvinger te nemen, even vasthouden en dan loslaten: blijft er even een plooi staan, dan heeft ze beslist vochttekort.
Verder komen de medicamenten die ze wellicht sinds haar hartinfarct gekregen heeft als verdachtern in aanmerking: bloedverdunners, cholesterolverlagers, enz. Dat zijn beslist geen middelen zonder bijwerking, dus allemaal nazien op bijwerkingen, zie:
https://www.farmacotherapeutischkompas.nl/
Daar kan je gericht zoeken op het middel en je krijgt dan ook een opgave van alle bijwerkingen.
 
Chiller, ja dit merk werk ik zelf mee. Gemmo wordt gemaakt van de knoppen, soort stamcellen van de plant. En dit is een moedermaceraat, dus niet verdunt en daarom uiteindelijk gunstiger.

Liesje, waarvoor wil jij het gebruiken?
 
Tanja waarom ik geinteresseerd ben in de Meidoorn. zie mijn post subluxation Scan.
Via deze meting is mijn hartslag balans niet in orde. Ik meen te begrijpen dat die te laag is. Was eerst 87 daarna 96. = verandert door fysiotherapie/behandeling van de ruggegraat.
Kan Meidoorn dan ook?
 
Je spreekt over 3 schokken, ik neem aan dat je cardioversie bedoelt wat gebruikt wordt bij abnormaal hartritme (onregelmatig bijvoorbeeld).

Er zijn een aantal voedingssupplement die goed helpen bij hartritmestoornissen:

- magnesium (glycinate / magnetein)
- l-taurine
- l-arginine
- l-carnitine
- coQ10

Als je engels kunt, zoek dan eens op afib

 
En zou magnesium ook invloed kunnen hebben misschien ? Het hart is immers een spier en magnesium is belangrijk voor de ontspanning van spieren.
 
ik heb geen idee Chiller. Het enige wat ik weet dat stress (ivm stress op de bijnieren)bij uitstek een hartklachten veroorzaker is. En ook een lever die onderdruk staat kan een verzwakkende werking op het hart hebben.
Als je de indruk hebt dat het niet direct bij de voeding of medicijnen vandaan komt, zou je met haar een acupuncturist kunnen bezoeken. Bij vrouwen (en mindere mate mannen) kunnen blokkades in het energiesysteem ook voor hartklachten zorgen. Maar dat is een vraag voor de specialist op dat gebied.
 
Hooi,
Ik, 63 inmiddels, heb ook een verhoogde hartslag, een hartritmestoornis met een rpm van 240 tot 30.
Een Pacemaker, 3 ablaties en 31 cardioversies en een onbehoorlijke berg pillen later heb ik nog steeds het zelfde als toen ik begon nu 7 jaar terug.

Daarna ben ik naar een hypnotiseur gegaan die mij , tot twee maal toe, 10 dagen lang een volledig normale hart/slag bezorgde. Toen dacht ik: Mijn hart is dik oké, ik moet wat anders.

Nu ben ik al een jaar of twee bij een homeopaat, SuSanna Oldersma, die ook met bloedzuigers werkt: Eindelijk resultaat!
hartslag is nu redelijk stabiel op een 125 rpm en vaak lager, met dit verschil dat ik nu weer redelijk gewoon van alles kan doen en voel mij steeds beter worden.

Een magnetiseur ga ik ook nog proberen, maar dat gewoon uit nieuwsgierigheid en...wellicht werkt dat ook. Beter iets doen dan niets doen, jammer van al de kosten, maar uiteindelijk veel goed koper dan de verplichte zorgverzekering die met 0,0 % resultaat totaal ( ik spreek voor mij zelf) nutteloos blijkt in mijn geval.

Wellicht mankeert uw oma niets aan haar hart (mankementen, stuk, verstopping of zo) maar zou het stress kunnen zijn of...wat ook :
https://www.behandeling-bloedzuigers.nl/
 
Schildklierproblemen en vitB12 lijkt ook een verband te hebben met hartklachten.
Is er ooit gekeken naar deze waardes voordat je een pacemaker kreeg.

 
Ik neem aan dat u het tegen mij hebt...?

Ik ben, volgens de bloed testen, volkomen gezond.
Ik eet 'gezond' voor zover ik het goed doe. ( men doet altijd wel wat fout)
Rook niet, drink matig: alat 28/ asat 26. TSH, T3 T4: Toppie. B12 puik. Nooit griep, verkouden of wat, alleen die verdomde hartkloppingen.
Kan van stress zijn natuurlijk. Moeilijke slopende scheiding gehad, stiefzoontje en eigen zoontje thuis, volle dagen werken enz.

In mijn familie worden 'ze' oud Al v/a 1565 zijn de leeftijden respectabel te noemen. Mijn vader is momenteel 93 en gezond.

Er houd zoveel verband met hart klachten. Ieder moet zich zelf 'uitpluizen' om een zoek richting te vinden.
 
Maarten, mooi dat je verder zo gezond bent.
Maar toch heb je een pacemaker?
Heb je voordat de pacemaker geplaatst werd gezocht naar een natuurlijke oplossing? Want regulier zijn ze nogal snel met snijden en pillen enz.
Ik weet er alles van!
 

Forum statistieken

Onderwerpen
4.498
Berichten
516.417
Leden
8.647
Nieuwste lid
Adams Daisy
Word vaste donateur van dit forum
Terug
Bovenaan