• Beste forumleden, we maken nu gebruik van nieuw forum software. Je oude wachtwoord werkt hier niet meer. Klik op aanmelden en dan op de link "wachtwoord vergeten". Je kunt dan je wachtwoord opnieuw instellen.

Debunkers gezocht :P, zuivel onder vuur bij Gezond en wel

G

Guest

Guest
http://www.argusoog.org/gezond-en-wel-14-oktober-2012/#comment-84007

Na de intro (In het begin hoorde ik ook al zoiets belachelijks als "te veel verzadigd vet" (uit zuivel en vlees):/) en vooral rond de 30e minuut een hoop negatieve claims over zuivel (welke zuivel hebben we het hier dan over natuurlijk).

Weet iemand hier nog goeie tegenargumenten voor claims als o.a.; zuivel veroorzaakt slijmvorming in de darm, botontkalking(vanwege de calcium-magnesium verhouding in zuivel), compatibiliteit met zuigelingenvoeding voor mensen (hormonen in melk bijv.) en dergelijke uit de uitzending of andere vaak gemaakte uitingen over de gezondheid van zuivelconsumptie? A2 type caseïne die als opiaatachtige stof werkt bijvoorbeeld.

Vervolgens staat het vertaalde boek van Price wel vermeld bij de achtergrondinformatie van de uitzending xD

Peace

 

Webmaster

New member
Daar gaan we weer. Birgit de Heij is orthomoleculair 'voedingsdeskundige'. Helaas moet ik maar al te vaak constateren dat er in de orthomoleculaire hoek veelvuldig onwaarheden en halve waarheden worden verkondigd die, net als in de reguliere hoek, van generatie op generatie klakkeloos worden overgenomen en doorgegeven. Ik zou zo graag zelfstandige orthomoleculaire denkers willen zien! Wat betreft het doorprikken en ontmantelen van deze mythes, hierover is al meer dan genoeg te vinden op dit forum.

Mike

 

Forum statistieken

Onderwerpen
4.163
Berichten
313.987
Leden
7.575
Nieuwste lid
Jeroen Blokzijl
Word vaste donateur van dit forum
Bovenaan