• Beste forumleden, we maken nu gebruik van nieuw forum software. Je oude wachtwoord werkt hier niet meer. Klik op aanmelden en dan op de link "wachtwoord vergeten". Je kunt dan je wachtwoord opnieuw instellen.

couperose

G

Guest

Guest
Toen ik ca. 40 jaar was onstond bij mij couperose.

Verwijde bloedvaatjes in het gezicht.

Ik weet het toen aan de vele chemische pillen die ik toendertijd slikte tegen migraine.

Ja, als ik toen had geweten wat ik nu weet had ik die troep natuurlijk niet geslikt.

Inmiddels vele jaren verder wordt de couperose steeds erger.

Wat is hier de oorzaak van en is er iets aan te doen?

De dermatoloog wilde ze weglaseren, maar ik heb dat niet gedaan, daar ik begreep dat ze op een andere plek terugkomen.

Wie weet hier meer van?

 

Webmaster

New member
Ik zie dat dit hetzelfde is als acnea rosacea. Dit is maagzuur dat helemaal omhoogkomt naar het gezicht. De oorzaak is te weinig maagzuur en een slechte eiwitvertering, waardoor er anaerobe fermentatieprocessen plaatsvinden die gasvorming veroorzaken en het maagzuur omhoogstuwen. Bij te weinig maagzuur blijft de maagpoort (middenrif) open staan, waardoor het maagzuur omhoog kan komen en in sommige gevallen zelfs het gezicht kan bereiken. Oorzaak van te weinig maagzuur is verzwakte bijnieren, veroorzaakt door systematische lichamelijke, geestelijke, emotionele en/of chemische overbelasting. Zie ook de recente posts over stress in de topics die over stress gaan en over artrose.

Mike

 
G

Guest

Guest
Mike, dankjewel.

En wouw, wat een boeiende uitleg over cortisol en ont-stressen las ik net.

Heel langzaam (door alsmaar lezen) begin ik te begrijpen waar mijn vele ziektes uit het verleden vandaan kwamen en hoe ontzettend verkeerd alles behandeld is door artsen.

En ik toen niet beter wist.

En waarom ik nog steeds, elke dag, alsmaar ziek ben en heel veel pijnen heb.

De eerste stap is gezet via Adrenanorm.

 

fatsnotbad

Administrator
Forumleiding
Heel veel succes Joy, ik ben al meer dan een jaar geleden op Mike gestuit, en leer nog iedere dag en heb nog een heel erg lange weg te gaan. Geef je lichaam de tijd.

 
G

Guest

Guest
Heel herkenbaar allemaal en inderdaad ongelooflijk boeiend. Ik heb ook last van couperose Joy. Het al regelmatig laten behandelen met laser. Had me nooit kunnen bedenken dat dit de oorzaak zou zijn. Ik heb nog een lange weg te gaan. Wel een interessante weg.

 
G

Guest

Guest
Dankje Dirtsa en Boschje.

Het is ook voor mij een uitdaging geworden om me hier meer en meer in te gaan verdiepen.

En ooit te kunnen schrijven...........ik voel me beter.

 

Alexandra

New member
Dank je voor het naar boven halen van dit onderwerp via een link in een ander topic Mike. Ik had t nog niet eerder gezien.

Ik heb al jaren last van couperose en rosacea. "Gezonde kleur" kreeg ik regelmatig te horen, ik wist wel beter.... Naar huisarts ging ik er niet mee, geen hormoonzalf voor mij. Dus me erbij neergelegd en geaccepteerd dat het bij mij hoort. En nu, ik ben bleek rond mijn neus aan het worden, dit keer gezond bleek en vanaf de buitenkant is de roodheid ook aan het wegtrekken. Hier lees ik dat het te maken heeft met te weinig maagzuur. Mag ik op basis van het wegtrekkende rood de conclusie trekken dat mijn maagzuur meer in balans aan het komen is?

 

Webmaster

New member
Ja, die conclusie mag je trekken. Dit zul je ook merken aan een minder opgeblazen gevoel, minder brandend maagzuur en minder gasvorming (boeren en winden).

Mike

 

Alexandra

New member
Wow, en dat na een kleine twee weken Adrenal gebruiken en een week of vier rauwe melk, veel vetten, eiwitten, weinig kh enalles biologisch. En dan ben ik ook nog zoekende naar een goede balans in alles. Ben een beetje verbaast over het snelle resultaat. Maar er erg blij mee!

Heb af en toe nog last van brandend maagzuur, dus vandaar mijn voorzichtigheid. Maar ben op de goede weg :lol:

 

Alexandra

New member
Vanavond had ik cursus, zegt de "juf":" Hoe gaat het met je en het eten?" voordat ik kan antwoorden zegt ze: " zo, je hebt witte stukken in je gezicht, het rode trekt weg. Gaat goed zeker!" het is wel het thema van de dag :wink:

 
G

Guest

Guest
Alexandra, had jij enkel roodheid in het gezicht of ook nog op andere plaatsen?

Ik sta al altijd super rood in mijn gezicht als ik gesport heb (vooral joggen wat ik nu wel niet meer doe), maar heel mijn lichaam kan daardoor rood staan, ik denk omdat door de beweging het bloed eindelijk begint te stromen, maar tegelijk is het een teken dat het bloed doorgaans niet goed circuleert. Ik heb wat spataders en cellulitus. Denk dat het bij mij niet in de eerste plaats met maagzuur te maken heeft..

 
G

Guest

Guest
Wat een leuke juf! Mag ik die ook?

Tegen mij zeggen 'ze' vaak: 'ik zie nog vlekjes, het schiet niet erg op.' Stelletje gladiolen.. :evil:

 

Alexandra

New member
Hahahahaha, sorry hoor. Maar je mag haar wel een dagje lenen hoor! Ze is erg betrokken bij haar cursisten, maar zal niets zeggen wat ze niet meent. Ik hoop dat ik ook in de fase kom, ziet er goed uit, maar er zit nog wel een klein beetje. Dan weet ik namelijk dat dat kleine beetje ook echt nog gaat verdwijnen!

Gaat helemaal goedkomen met ons Corneliahz!

 

Vicky

New member
Hoi Joy,

Ik heb zelf ook erge last van couperose gehad. Daarbij heb ik vanalles geprobeerd: microdermabrasie behandelingen bij de schoonheidsspecialiste, hele dure creme's en na jaren zag ik nog geen voldoende resultaat. Tot ik de Dermawand ontdekte. Ik las dat het weefsel onder de huid opwarmt, waardoor de huid nieuwe collageen aanmaakt en de cellen langzaam herstellen. Ik dacht: 'het zal wel weer zo'n tell sell reclame onzin zijn maar na honderden euro's te hebben vergooid aan creme's en behandelingen, kon die 50 euro ook nog wel.'

2 Weken lang heb ik het volgende ritme gevolgd:

's ochtends 5 minuten het gezicht wassen en stomen.

Dermawand gebruiken op stand 9 (ook al geeft de gebruiksaanwijzing aan dat men op stand 1 moet beginnen).

En ik meen 't ... Na 2 weken was de couperose volledig verdwenen!!!!!

 

Poekie

Administrator
@Vicky,

Het is mooi dat zo'n apparaat jou verder helpt maar in feite moet je het probleem aanpakken bij de basis.

Couperose komt door te weinig maagzuur, dus misschien is het ook handig om dat aan te pakken.

Lees hier meer en ook hier.

Lia

 

gaia36

New member
Ik heb geen last van brandend maagzuur, wel in het verleden gehad en toch blijven de adertjes komen.

Hoe komt dit?

 

vitalinda

New member
Dat is een goede vraag, ik heb ook couperose, op mijn wangen, maar geen zuurbranden..... Eigenlijk nooit gehad ook.....

Misschien kun je ook te weinig maagzuur hebben zonder branden, maar ja het verhaal dat het zuur omhoogkomt en roodheid in je gezicht geeft klopt dan ook niet helemaal meer toch? Heb er al eens eerder over nagedacht, maar ben er toen ook niet uitgekomen,

 

Peti

New member
Ik heb gelezen (weer van Adelle Davis)dat enzymen die vitamine B2 bevatten, zich met zuurstof binden, maar als er niet genoeg van deze vitamine aanwezig is, is het lichaam ertoe gedwongen kleine bloedvaten te vormen, die aan deze weefsels zuurstof leveren.

Nadat deze adertjes eenmaal gevormd zijn, blijven zij altijd bestaan, maar als er voldoende toevoer van vitamine B2 is, kunnen ze leeglopen en worden niet meer gebruikt totdat er een nieuwe gebrek ontstaat

Iets dergelijks vindt ook in de huid van de wangen plaats. In de buitenste laag van de huid vormen zich kleine bloedvaatjes, daar waar anders geen bloedvaten zijn.

Van dichtbij kan men deze bloedvaten met het blote oog waarnemen, vanuit de verte lijken de wangen erg rood. In ernstige gevallen vormen zich bloedvaatjes in de huid op de neus en zelfs over het hele gezicht.

Zodra men de voeding verbetert, kunnen deze symptomen verdwijnen. De tijd die hiervoor nodig is, hangt af van de ernst van het gebrek, van de hoeveelheid vitaminen die je krijgt en van de geschiktheid deze vitaminen te absorberen.

Vitamine B2 vind je het meest in lever en daarna gist, maar ook rauwe melk/kefir is een goede optie. Verder vind je deze vitamine in bladgroenten, maar alleen gekookte bladgroenten.

Deze vitamine kan niet uit sla-bladeren worden opgenomen.

Een van de eerste symptomen van een gebrek aan vit.B2 is dat de ogen heel gevoelig worden voor licht, donkerrode tong, bepaalde veranderingen in de lippen, zoals scheurtjes of een velletje eraf kunnen trekken, maar ook dat de bovenlip steeds smaller wordt....wat je vaak ziet bij oudere mensen.

Toch ben ik blij dat ik aan de kefir zit, je krijgt allemaal gratis schoonheidsbehandelingen erbij :)

Groetjes Peti

 

Forum statistieken

Onderwerpen
4.163
Berichten
314.146
Leden
7.575
Nieuwste lid
Jeroen Blokzijl
Word vaste donateur van dit forum
Bovenaan