Ammoniakgeur ontlasting

StormenRegen

New member
Weet iemand wat er fout gaat, als je ontlasting naar ammoniak ruikt?

Ik las iets over eiwitvertering die dan niet optimaal werkt? Of heeft het juist te maken met het eten van te weinig koolhydraten (te weinig glucose), waardoor eiwitten verbrand worden (in de lever)?

Het maakt me onrustig, en vooral omdat ik ook voortdurend steken heb onder mijn ribben, rechts in mijn nek, in mijn zij en in mijn (rechts)onderbuik...

 
Dat duidt op een slechte zwavelvertering, waarbij de zwavel wordt omgezet in ammoniak. Doordat je de dierlijke component in je voeding hebt verhoogd, eet je meer zwavel (zit in dierlijke producten), maar ook bijv. alles in de ui- en koolfamilie bevat veel zwavel. Een slechte zwavelvertering heeft met de lever te maken, vandaar dat je rechts onder je ribben ook last hebt. Een reeks van lever- en galzuiveringen is op z'n plaats!

Mike

 
Dankje Mike, verhelderend!

Heeft het hier ook niet te maken met rouleauxvorming?

En heeft de link die ik leg met glucose (te weinig) ook nog waarheid? Omdat ik volgens mij (te snel) over ben gegaan op minimale hoeveelheid koolhydraten..

 
Quote:
Heeft het hier ook niet te maken met rouleauxvorming?


Ik moest even opzoeken wat het is. Ik kan hier niets zinnigs over zeggen, mij ontbreekt de kennis hierover.

Quote:
En heeft de link die ik leg met glucose (te weinig) ook nog waarheid? Omdat ik volgens mij (te snel) over ben gegaan op minimale hoeveelheid koolhydraten..


Het kan, maar ook hierover kan ik niets met zekerheid zeggen. Wellicht dat andere forumleden hier hun licht op kunnen laten schijnen?

Mike

 
Ik zou het op slechte eiwitvertering gooien.

-Daardoor gaan bacteriën in de darmen eiwitten verteren en maken daarbij ammoniak aan.

-De lever krijgt veel te verwerken.

http://nl.wikipedia.org/wiki/Ammoniak

Naast wat Mike zegt, je maagzuur versterken voor een betere start van de eiwitvertering en een probiotica nemen in de vorm van kefir.

Rouleauxvorming moest ik ook opzoeken, maar het past wel in het plaatje van de onverteerbare eiwitten. (ik zocht het achteraf op en heb niet veel verder gekeken)

http://www.natuurpraktijkevanderneut.nl/#!bloedanalyse/cmh3

http://www.natuurpraktijkevanderneut.nl/#!bloedanalyse/cmh3 (deze link gaat wel meteen naar de goeie pagina)

 

Forum statistieken

Onderwerpen
4.499
Berichten
518.387
Leden
8.647
Nieuwste lid
Marco777
Word vaste donateur van dit forum
Terug
Bovenaan