alvleesklier en emotie

Ja, in de vorm van rauwe eierdooiers :lol:

Christiane Beerlandt schrijft in haar naslagwerk "De Sleutel tot Zelf-Bevrijding" woorden van dezelfde strekking. De pscyhologische overeenkomst met de pancreas symboliseert

Quote:
het zoete, liefdevolle aanwezig-zijn in jezelf.


Vrij vertaald uit een hele lap tekst: Het gaat het om het verwerven van het diepste vertrouwen dat jij jezelf vanuit je scheppingskracht altijd kunt geven wat je nodig hebt, durven geven en vooral durven ontvangen en durven genieten van al het mooie in het leven!

Ik lees hier nu trouwens ook dat er ook in de alvleesklier zich stenen kunnen verzamelen. Ik lees verder op internet dat deze stenen de afvoergang van de alvleesklier kunnen afsluiten met alle nare gevolgen van dien.

De psychologische overeenkomst van stenen symboliseert:

Quote:
emotionele lasten, schuldgevoelens, zelfveroordeling, schaamte, agressie, kwaadheid


Ergens eerder op dit forum las ik dat Mike al de fysieke link tussen de galblaas en de alvleesklier had gevonden. Het lijkt dus voor de hand te liggen dat als je je "gal niet spuwt" c.q. als het je onvoldoende lukt om je eigen waarheid en mening te uiten en dit gevoelens van wrok en woede oplevert dit dus niet alleen je lever en galblaas belast, maar ook je alvleesklier.

 
Emoties hebben zeker invloed op al onze organen, het ene orgaan wat meer als de ander…het is net waar jouw gevoelige plek ligt. Met alleen gezond eten kom je er niet, we moeten ook onze emoties ‘koken en verteren’.

Lichaamstaal is een goede hulp hierin, en je leert ook nog je lichaam kennen. Ik heb wat over de alvleesklier geschreven (hobby van mij), misschien helpt het je eigen weg hierin te vinden.

Eerst moet je het orgaan goed leren kennen, het liefst met beelden. De alvleesklier is een langwerpig orgaan en ongeveer 20 cm. lang en ligt links in de buikholte. En zij is heel belangrijk voor ons lichaam.

De alvleesklier heeft een dubbele functie:

Ten eerste scheidt zij enzymen af die suikers en vetten verteren, die helpen bij het omzetten en transporteren van eiwitten.

Heel onze spijsvertering symboliseert onze verwerking van de ervaringen die we opdoen in deze wereld. Eiwitten zijn onze bouwstenen, we bouwen dus zelf ons leven, de zin van het leven zit in ons.

Ten tweede produceert de alvleesklier twee hormonen, nl. glucagon en insuline

Glucagon verhoogt de suikerspiegel

Insuline verlaagt deze.

Men denkt hier aan balans, het evenwicht in ons leven.

Wat is bloedsuikerspiegel? Nou, dat is makkelijk, het woord zegt het al: het is de hoeveelheid suiker (glucose) in ons bloed. Nu is het zo wanneer de bloedsuikerspiegel daalt, dan daalt gelijk ons humeur mee.

Suiker staat voor vervanging van liefde. De alvleesklier (pancreas) symboliseert dus ook het zoete en liefdevolle Zelf.

Glucagon is een hormoon dat de lever aanzet glycogeen af te breken en de zo vrijgekomen glucose aan het bloed af te geven. Dit symboliseert energie.

Het zou ideaal zijn als we in een vreedzaam gemeenschap zouden leven, waar iedereen in harmonie met elkaar en samen met de natuur zou leven. Relaties zouden vruchtbaar moeten zijn, zonder kwetsende woorden of wrijvingen. Dit beeld is ideaal voor lichaam en geest

Maar helaas, de werkelijkheid is anders. In het leven komen we in aanraking met situaties die moeilijk te aanvaarden zijn, zoals woede, geweld, verdriet, kwetsbaarheid, etc.

Zulke situaties kunnen lichamelijke reacties oproepen bij ons dat zich uit in bijv. overgeven, diarree, beven of trillen.

Maar het kan ook onze organen raken, die krijgen als het ware een opdonder en onze alvleesklier is een gevoelig orgaan, zij pikt alles op en verandert dan in een tijdbom dat zich weer uit in herhaalde infecties of een slechte bloedsuikerspiegel.

Gelukkig worden de meeste onder ons redelijk liefdevol opgevoed maar er zijn altijd situaties die een enorme impact achterlaten in ons lichaam: angst, pesten, mishandeling, afwijzing, etc.

Dit los je niet op door zoeter te gaan eten, hoe zoeter des te meer insuline.

Alles hangt af van hoe sterk de emoties wordt ervaren, hoe zwaarder, hoe meer hulp je nodig hebt

Een lichte vorm van stress/emoties kan je aanpassen door sombere gedachten uit je hoofd te zetten en daarvoor in de plaats aan het goede van het leven te denken.

Ten eerste: HOU VAN JEZELF, hou dit beeld altijd vast. Het is jouw sleutel tot genezing

Het maakt niet uit of je nu mager, dik, dun of vet bent, op dit moment past het bij jou.

Al iemand jou onderuit haalt, zet jezelf dan op een voetstuk

Zet positief in tegen negatief

Je naaste familie en beste vrienden – waardeer deze mensen

Leer NEE te zeggen en ga zoveel mogelijk om met positieve mensen.

Eet natuurlijk voedsel, geef je lichaam waar het recht op heeft

En het allerbelangrijkste – leer je emoties op te vangen, verwerk deze en laat dan gaan

Net als onze spijsvertering……deze neemt het ‘voedsel’ op en laat de ballast gaan

Leer van je emoties, ontleed ze, ervaar ze en laat dan los.

Je alvleesklier zal je dankbaar zijn.

 
Mooie woorden. Goed om ook te koken naar de emotionele, geestelijke en spirituele component. Ter aanvulling: de alvleesklier bevindt zich op de zonnevlecht (solar plexis, 3e chakra). Zoals inmiddels bekend heb ik een gal- en alvleesklierprobleem dat ik nu nagenoeg onder de knie heb. Uit een energetische meting is enkele jaren geleden gekomen dat ik een verzwakte zonnevlechtenergie had. Dat klopt dus precies! Hier een zeer interessante pagina die ook de link legt tussen de zonnevlecht en de alvleesklier en galblaas:

http://www.stamcel.org/html/chakra3.htm

Mike

 
Het is boekenwijsheid hoor.....maar zoals altijd met boekenwijsheid..... het is zo ingewikkeld vandaar dat ik uitlicht op mijn manier. Meestal schrijf ik zulke verhalen om het mijzelf duidelijk te maken waar het over gaat anders vergeet ik zo weer en met beeldspraak (verhaaltje) onthoud ik het beter.

De alvleesklier ligt ten hoogte van de zonnevlecht, daarom schreef ik ook uit gevoel dat de alvleesklier alles oppikt. We trekken ons teveel van anderen aan, je kunt beter op je eigen gevoel (zonnevlecht) vertrouwen en vandaar uit handelen en dan komt de zonnevlechtenergie ook op gang.

Gr. Petra

 
Eidooiers heb ik de laatste tijd verslonden , tot ik dit weekend in een zwaar conflict eindigde met mijn man, die dit allemaal niet meer ziet zitten en me onderuit haalt... Hij vindt WAPF allemaal overdreven en speciaal en wil zijn vrouw van vroeger terug. Hij vindt dat ik ruik naar kippesoep en een buikje begin te krijgen ( ben eindelijk in gewicht aangekomen) Ik voel me koppiger en krachtiger dan ooit, maar heb dit nu echt niet nodig, ik heb zijn steun nodig en eidooiers. Net waar het conflict allemaal om begon...

t'is niet altijd makkelijk....

 
Je kunt in conflict komen met familie, vrienden en partners, die eigenlijk niet willen dat je verandert. Verandering, ontwikkeling, groei, evolutie, dat is nu juist waar het leven om draait, ALLE leven op deze planeet en niet alleen ons mensen! Wie zichzelf belemmert in zijn/haar verandering/groei/ontwikkeling/evolutie zal nooit zijn/haar volledige menselijke potentieel ontwikkelen en is meer bezig te OVERleven dan te leven!

Mike

 
ja dat gevoel ken ik: OVERleven ipv leven. En hoe dichter ik bij mezelf kom, hoe verder ik me van hem verwijder...

 
Ik heb nooit de steun van mijn man gehad wat betreft mijn natuurlijk ideeën over voedsel en gezondheid, hij is de man van de pil en ik ben de alternatieve weg ingeslagen.

Ik sta ook bekend in de familie als degene die alles anders doet :wink:

Maar hij laat mij mijn eigen gang hierin gaan, dat waardeer ik ten zeerste.Ik wil mezelf ontwikkelen met of zonder zijn steun….

Een ieder heeft recht op zijn eigen manier van leven, we zijn tenslotte volwassen. Als het voor jou goed voelt…gewoon doen. En wie weet (net zoals mijn man nu ook gaat inzien) volgen ze heel langzaamaan jouw voorbeeld want hij zit nu aan allerlei pillen en ik ben nog steeds pil-loos.

 
Wat interessant! Ik weet nu zeker dat ik ook problemen heb met mijn alvleesklier. Ik hou niet van ei, maar eet sinds kort wel boerenomeletten. Maar rauw eigeel? Hoe krijg ik dat naar binnen als je er niet van houdt? Tips? En anders toch maar dat amino complex nemen?

 
Mike, ik las hier bij de sinusitis dat je ook aan je alvleesklier gewerkt hebt. Buiten ei en yoghurtsmoothies, en algemeen wapf nog iets?? Is er een link met bijnier?

 
@Keizertje, jij bent echt niet de enige, ik denk dat dit voor de meeste mensen in een relatie geldt. Behalve voor Poekie dan, elke keer als ik weer lees "wij vinden", "wij ervaren", valt me dat gewoon weer op omdat ik geen enkele ander stel ken die elkaar hierin inspireren en aanmoedigen.

Maar heb er vertrouwen in dat als jij je weg blijft volgen en jezelf de rust en de tijd geeft om te helen je man vanzelf eruit gaat oppakken wat hem kan helen.

Mijn zus gebruikt ook altijd als excuus dat ze niet kan "veranderen" (terwijl ze het zo nodig heeft) omdat haar man er niet achter staat. Ondertussen heb ik hier wel, op haar verzoek, kokos-olie en keltisch zeezout klaar staan :lol:. Ze heeft het nog niet opgehaald, maar dat komt vanzelf. Neem je eigen ruimte in en geef jezelf de tijd.

 
Eens met het verhaal van peki.

Ik merk het zelf een beetje in de praktijk. Minder energiedips en minder wrokheid. Ik kan steeds meer koolydraten aan zonder duizelingen.

 
Bianca,

Je kunt ook een eidooier door je melk doen ,eerst het eigeel ff goed losklopppen,melk,slagroom en kaneel erbij,heerlijk

 

Forum statistieken

Onderwerpen
4.468
Berichten
496.901
Leden
8.630
Nieuwste lid
Rene Collaer
Word vaste donateur van dit forum
Terug
Bovenaan