Ik ben bezig om per essentiële voedingsstof:
Alle vitamines, Calcium, Magnesium, Kalium, Fosfor, Natrium, Chloride, IJzer, Zink, Chroom, Koper, Jodium, Mangaan, Selenium, Molybdeen, Linolzuur, Alfa-linoleenzuur, Fenylalanine, Isoleucine, Leucine, Lysine, Methionine, Threonine, Tryptofaan en Valine.
te kunnen bepalen, uit welk natuurlijk onbewerkt product, ik dat het beste zou kunnen halen en voorlopig wil ik daarbij de ADH als richtlijn nemen.
Eigenlijk wil ik aan de hand van de essentiële voedingsstoffen bepalen, wat ik dus moet (wil) gaan eten. Of aan de hand van wat ik eet, uit kunnen rekenen of ik wel voldoende binnenkrijg.
Nu weet ik natuurlijk, dat niet de volle 100% van alles wat er in een product zit, wordt opgenomen door je lichaam, en dat niet elke conversie optimaal verloopt, te denken aan bv. lijnzaadolie (ALA) en de omzetting naar EPA en DHA.
Zijn er meerdere mensen die hetzelfde willen doen ? Ik wil gewoon een voedingspatroon hebben, waarbij ik vrij zeker weet, dat ik geen tekorten heb. Of is dit onbegonnen werk ?
Welk boek, is echt een aanrader, om precies te kunnen begrijpen tot op moleculair niveau, hoe de omzettingen en met welke efficiëntie voedingsstoffen worden omgezet en gebruikt in het menselijk lichaam ?
Antwoorden zoals, eet gewoon zo gevarieerd mogelijk, zo natuurlijk en onbewerkt mogelijk en je zit dan altijd goed, of luister gewoon naar je lichaam, zit ik eigenlijk niet zo op te wachten. Ik wil gewoon alles graag kunnen beredeneren.
In ieder geval, alvast bedankt voor jullie antwoorden. Overigens ben ik geen vegetarier.
Mvg,
Ed Bijman
Alle vitamines, Calcium, Magnesium, Kalium, Fosfor, Natrium, Chloride, IJzer, Zink, Chroom, Koper, Jodium, Mangaan, Selenium, Molybdeen, Linolzuur, Alfa-linoleenzuur, Fenylalanine, Isoleucine, Leucine, Lysine, Methionine, Threonine, Tryptofaan en Valine.
te kunnen bepalen, uit welk natuurlijk onbewerkt product, ik dat het beste zou kunnen halen en voorlopig wil ik daarbij de ADH als richtlijn nemen.
Eigenlijk wil ik aan de hand van de essentiële voedingsstoffen bepalen, wat ik dus moet (wil) gaan eten. Of aan de hand van wat ik eet, uit kunnen rekenen of ik wel voldoende binnenkrijg.
Nu weet ik natuurlijk, dat niet de volle 100% van alles wat er in een product zit, wordt opgenomen door je lichaam, en dat niet elke conversie optimaal verloopt, te denken aan bv. lijnzaadolie (ALA) en de omzetting naar EPA en DHA.
Zijn er meerdere mensen die hetzelfde willen doen ? Ik wil gewoon een voedingspatroon hebben, waarbij ik vrij zeker weet, dat ik geen tekorten heb. Of is dit onbegonnen werk ?
Welk boek, is echt een aanrader, om precies te kunnen begrijpen tot op moleculair niveau, hoe de omzettingen en met welke efficiëntie voedingsstoffen worden omgezet en gebruikt in het menselijk lichaam ?
Antwoorden zoals, eet gewoon zo gevarieerd mogelijk, zo natuurlijk en onbewerkt mogelijk en je zit dan altijd goed, of luister gewoon naar je lichaam, zit ik eigenlijk niet zo op te wachten. Ik wil gewoon alles graag kunnen beredeneren.
In ieder geval, alvast bedankt voor jullie antwoorden. Overigens ben ik geen vegetarier.
Mvg,
Ed Bijman