Sociaal Krediet Systeem

Mijn man zei hierop: ja WK afleiding en ondertussen drukken ze er van alles doorheen. Een tactiek die ze al jarenlang gebruiken. Geef het volk brood en spelen, alhoewel dat ‘brood’ wordt al minder..
ze hebben het zo voor elkaar gekregen dat de normie dit gewoon zal accepteren. Ik denk dat hij gelijk heeft met wat ik om mij heen hoor😕

Even vertaald voor je in het kort

 

ECB-baas Christine Lagarde doet opmerkelijke bekentenis over digitale euro​


Twee Russische komedianten doen zich voor als hoge types en slaagden erin om ECB-baas Christine Lagarde aan de lijn te krijgen. Ze dacht dat president Zelenski aan de andere kant van de lijn zat.


Vovan en Lexus ontlokten haar opvallende uitspraken: de CBDC gaat wel degelijk over controle. Lagarde geeft toe dat deze digitale euro in staat zal zijn om controle uit te oefenen op wat we uitgeven. Een controlestaat dus.


Lagarde deed nog een opmerkelijke uitspraak. Ze zei dat Nederlanders enthousiast zijn over de digitale euro.

 
Ik vind dit op de een of andere manier hier wel passen.

En welke idioot heeft bedacht dat een crimineel geld kan verdienen of witwassen als hij iets gratis weg geeft.
 
Laatst bewerkt:
‼️Central Bank Digital Currency mislukt? Wereldwijd verzet tegen centrale banken wint aan kracht

Nigeria is door sommigen gebruikt als een voorbeeld van wat er naar de VS kan komen als het gaat om het uitrollen van een CBDC.

Maar nu, een jaar later, is de eNaira een totale mislukking geworden, aangezien hun Hooggerechtshof heeft geoordeeld dat het "ongrondwettelijk" is, en er wordt opgeroepen tot arrestatie van het hoofd van de Centrale Bank in Nigeria.

In de afgelopen 30 dagen hebben verschillende Amerikaanse politici zich ook publiekelijk uitgesproken tegen CBDC's.

 
Het Planbureau meldt expliciet niet het idee van een CO2-budget te willen overnemen, zoals bijvoorbeeld vorig jaar voorgesteld door toenmalig Rabobank-directeur Barbara Baarsma. Een CO2-beprijzing zou volgens het Planbureau namelijk een te grote tweedeling in de samenleving veroorzaken, met een groeiende kloof tussen arm en rijk.
In plaats daarvan wil het Planbureau een 'planeetpuntensysteem'. Vanaf 2026 moet hiervoor openlijk een advies worden uitgebracht aan het kabinet, genaamd 'Radicaal anders betalen voor CO2'. Dit nieuwe systeem zal volgens het Planbureau leiden tot minder overconsumptie, wat 'de overschakeling naar de huidige, duurzame, circulaire economie een flinke boost' zal geven.

 

Forum statistieken

Onderwerpen
4.470
Berichten
499.103
Leden
8.630
Nieuwste lid
Rene Collaer
Word vaste donateur van dit forum
Terug
Bovenaan