Stop de Lockdown

Misschien is er een verschil tussen jongeren in de stad of op het platteland. Ik ben opgegroeid in Noord Brabant en later naar Den Haag verhuisd. Ik heb al eerder gemerkt dat je in de stad meer mensen met verschillende ideeën hebt. Neem bijvoorbeeld mensen met een migratie-achtergrond, daarvan is een groot deel wakker. Deze mensen hebben ook invloed op de autochtone bevolking.
 
Uit de aanpassingsexperimenten van Solomon Asch blijkt de verdeling als volgt: 30 procent past zich zonder meer aan, 40 procent zweeft en 30 procent past zich niet aan. Die 40 procent is onze hoop. Mattias Desmet zegt: het is belangrijk dat wij openlijk onze waarheid uit blijven spreken bij anderen en dat we als niet-aanpassers een goed leven blijven leiden / opbouwen buiten de aanpassers om.

Ik doe moeite om het er met collega's over te hebben als zij er aanleiding toe geven. Ook via omwegen. Ik had het er met een collega over dat grote Amerikaanse bedrijven in Brussel moeite deden om het voorzorgsprincipe uit EU-beleid gelobbied te krijgen. Het voorzorgsprincipe (''precautionary principle'') is erop gericht dat mensen niet als proefdier gebruikt worden met onvoldoende geteste produkten.

Ik haalde het voorbeeld van de asbest aan dat jarenlang geproduceerd werd ondanks dat men via de wetenschap al wist dat het werken ermee slecht is voor de gezondheid van mensen. Mijn collega zei dat men het heel lang niet wist van die schadelijkheid van asbest. Maar ze gaf toe dat men toch lang ermee door is blijven werken ondanks dat men wist dat het wel schadelijk was. Nou heb ik dat maar alvast bereikt.

Vroeger was het nog gemeengoed dat grote bedrijven het niet altijd goed of altijd niet goed voor hebben met de gezondheid van de gebruikers van de produkten / diensten. Dit gegeven lijkt wel helemaal uit het zicht verdwenen nu in het debat dat zich verengd heeft tot de angst voor een virus of de ongevaccineerden inmiddels.
 
Laatst bewerkt:

FCX3tDjWQAIuiEk.jpg

„We staan aan de vooravond van een pandemie onder mensen die niet tegen het virus beschermd zijn”, zei kanselier Alexander Schallenberg vrijdagavond na een crisisberaad van zijn regering.
 
 

Forum statistieken

Onderwerpen
4.463
Berichten
493.849
Leden
8.626
Nieuwste lid
RobertApank
Word vaste donateur van dit forum
Terug
Bovenaan