Van het gas af.......

Medusa

Well-known member
Eigenlijk vind ik dat dit topic een eigen plekje verdient.
Er komt, dankzij de groene graaiers, nogal wat op ons af de komende tijd!
We moeten allemaal aan de warmtepomp die voor veel mensen niet te betalen is.
Ik wil daarom beginnen met deze petitie weer even onder de aandacht te brengen en ik hoop
dat veel mensen hem doorsturen naar bekenden:

https://cultuurondervuur.nu/petitie-aardgasverbod/
 
Er is immers gas genoeg in de wereld, meer dan ooit. Gas is ook nog nooit zo populair geweest als nu, omdat het zoveel schoner is dan de alternatieven. Of het nou China is of vrijwel alle lidstaten van de Europese Unie: overal gaan ze aan het gas, behalve in Gasland Nederland, dat gaat van het gas af. Althans: hier dwingt de overheid om te beginnen zijn burgers van het gas af.

 
Medusa, ik heb noodgedwongen je link naar het Elsevier-artikel verwijderd, omdat deze een rare code heeft die dwars over de post van Elkedageenei kwam te staan.

Mike
 
Nou ja, dan moeten mensen zelf maar even googelen. Vond het wel een goed artikel.

Hebben jullie al nagedacht over hoe je dit gaat aanpakken in de toekomst?
Ik heb een houtkachel aangesloten op de c.v. Maar ik heb zo'n donkerbruin vermoeden dat tegen die tijd ook de houtkachels verboden gaan worden.
Geld voor een warmtepomp heb ik niet. Lening kan ik waarschijnlijk, gezien mijn inkomen, ook wel vergeten.
Koken is geen probleem, dat doe ik dan wel op het petroleumstel, maar warmte en warm water????
Misschien dan ook een petroleumkachel aanschaffen? Pfffff, we gaan weer het stenen tijdperk in!

Vond dit ook nog een leuk artikel:
https://www.groenerekenkamer.nl/6606/woning-gas-los-onzin-en-bedrog-feiten/
 
Ik heb bij de houtkachel rekening gehouden dat er een stoffilter tussen geplaatst kan worden in het rook kanaal en ... Mijn huis is dus al gasvrij met een warmtepomp en zonnepanelen. Hierdoor is het huis ook ineens een stuk duurder voor de verkoop. Staat nu al bijna een jaar te koop. De jeugd is vergeten te sparen en kunnen het niet meer lenen.
 
Het gasverbod is dwang
Bijdrage voor Het Grote Gasdebat, 25 juni 2018, De Balie Amsterdam
Door Syp Wynia

U denkt waarschijnlijk dat deze bijeenkomst gaat over gas. Maar in wezen gaat dit debat over democratie. Of, misschien beter gezegd: over hoe lobbycratie in de praktijk uitpakt.
De aanleiding voor deze bijeenkomst is immers het besluit van het kabinet Rutte Drie om met ingang van komend weekend het aansluiten van nieuwbouwhuizen en andere gebouwen op het gasnet te verbieden.
Nou nou, zal een enkeling van u zeggen, dat is geen verbod, want alleen de verplichting voor nutsbedrijven als Liander en Stedin om nieuwe huizen op het gasnet aan te sluiten vervalt. Maar de werkelijkheid, zo erkent het kabinet ook zelf, luidt dat het afschaffen van de verplichting feitelijk een verbod is.
Zelfs daar is al geen enkel serieus debat over gevoerd. Over het opheffen van een verplichting hoef je je misschien niet al te druk te maken.


http://www.sypwynia.nl/archief/het-gasverbod-is-dwang/
 
Ik ga dus verhuizen naar een woning zonder gas. Woning is voorzien van zonnepanelen en vloerverwarming. Helaas moet ik noodgedwongen dus wel elektrisch gaan koken. Dan zijn die zonnepanelen erg leuk maar volgens mij is electrisch koken stukken duurder dan gas.
 
Ik voorspel dat we voor de poorten van de groene hel worden weggesleept. Komende maand zal zeer bepalend zijn voor het wereldtoneel. Er zullen massale arrestaties plaatsvinden van hooggeplaatste figuren. Aanvankelijk zal dit uitsluitend in Amerika plaatsvinden, maar naarmate steeds meer landen en steeds meer bevolkingen zien wat daar gebeurt zullen ze op eigen bodem hetzelfde eisen.

Dit wordt het einde van Rutte, Pechtold, Ollongren en al die andere oligarchen die ons nu al veel te lang in gijzeling houden. In hun plaats zullen populisten komen die volledige rekenschap zullen moeten afleggen aan ons, het volk. De overheid werkt voor ONS, wij niet voor hen! De meerderheid van ons land wil helemaal niet dit soort 'groene energie' door de strot geduwd krijgen en we willen al helemaal niet dat onze democratie en onze normen en waarden worden uitgehold met allerlei cryptotyrannieke maatregelen.

Dit valt niet meer te stoppen. Amerika was altijd al het voorbeeldland, een lichtbaken tegenover de Europese duisternis die met de koningshuizen en het Vaticaan is ingezet. Daarom mocht het Amerikaanse zelfbeschikkingsexperiment ook niet slagen. En het was ze bijna nog gelukt ook! 8 jaar Hillary was de nagel in de doodskist geweest van de Amerikaanse Republiek.

Maar het spel is gespeeld en zij hebben verloren. Wij gaan niet van het gas af, zij gaan aan het gas! Juli 2018 wordt een beslissende maand in de wereldgeschiedenis. Zet je schrap voor wat er komen gaat en vang iedereen om je heen op die zijn/haar wereldbeeld volledig op zijn kop ziet gaan!

Mike
 
Juli is al snel! Je ziet het ook aan de propaganda die nog steeds toeneemt. Jinek (er kijken nog steeds mensen naar) die beweert dat het vertrouwen in de politiek toeneemt haha wie gelooft die onzin nog?
Nu gaat het bijv. steeds weer over vaccinaties. Nl. hoe gevaarlijk het is dat steeds meer mensen kiezen voor niet vaccineren. Je kan wachten op een wettelijke verplichting... mooi klusje voor D666.
En hoe rechtse politici worden gedemoniseerd. Hoe islam wordt voorgetrokken bij wetsovertredingen. Hoe minachtend Rutte het dividenddebat bijwoonde Alsof hij de koning vd onaantastbaarheid is.
Oh ja en Jinek vertelde doodleuk dat we maar geen sociale media moeten volgen want nepnieuws.
Ze raken in paniek.. maar dat is al een tijdje gaande. Van mij mag de hele elite kliek 1 juli ten onder gaan. Laat ze maar rekenschap afleggen!
Want de meeste mensen werken hard om hun hoofd boven water te houden en hebben niet de energie of drive om echt uit te vinden hoe het zit.
 
Trust the plan. Soms durf ik het haast niet te geloven, maar diep in mijn hart weet ik dat het allemaal goed gaat komen!
Misschien dat we dan ook wel dichterbij vrije energie gaan komen, dan staat niets of niemand meer in de weg.
 
Komende maand zal zeer bepalend zijn voor het wereldtoneel. ...

Ik hoop het van van de harte..en het moet ook wel heel hard binnenkomen want mensen hebben wel zo'n enorme dikke plaat voor hun kop dat je er met een sloophamer niet doorheen komt.
 
Ha, deze is ook leuk!:
https://www.nu.nl/240255/video/britse-uitvinder-maakt-machine-die-huis-met-afval-van-warmte-voorziet.html
 
“De klimaatagenda wordt gedomineerd door mensen die ideologisch gemotiveerd zijn, maar onvoldoende bekend zijn met de materie”, vindt Smeulders. “Op zich is overschakelen op duurzame elektriciteit natuurlijk de juiste richting, maar je moet niet meteen het onmogelijke willen. Dat werkt alleen maar averechts. De snelheid waarmee we willen elektrificeren ligt nu gewoon tien keer te hoog.” Laten we eerst zorgen dat we voldoende duurzame energie kunnen opwekken en opslaan, vindt hij, en dan pas het gas loslaten.

https://www.cursor.tue.nl/nieuws/2018/juli/week-1/energieprof-smeulders-laat-gas-nog-niet-los/
 
Jan Roos: Het is van God los om huizen van het gas los te maken



http://www.dagelijksestandaard.nl/2018/07/column-jan-roos-het-is-van-god-los-om-huizen-van-het-gas-los-te-maken/

Mike
 
mijn nummer 1 argument is dat het de gezondste manier (na de houtkachel die niet breed inpasbaar is) van koken is.
Bijzonder vind ik het dat de motie een tijdje terug van fvd over hoe het nu zit met de geheime gasdeal weggestemd is. Waarschijnlijk gaat er maar een klein deel van als het gas naar je gasfornuis, dus zelfs met alle kulargumenten van nu kunnen ze daar vanaf blijven. En de Groningers zullen nog tientallen jaren in de aardbevingen zitten al stoppen we morgen ( dit laatste vermoed ik, op basis van hoe de aardbevingen in limburg door de mijnen kwamen). Ondertussen verkopen we waarschijnlijk sloten vol gas voor een habbekrats aan het buitenland en is de industrie er ook kwistiger mee dan hoeft.
Wind en zonne energie vind ik zelfs wel mooi en de genoemde nadelen op pagina 1 zijn er denk ik om op te lossen en niet af te schieten.
 
heb ik trouwens onder een steen gezeten Mike, want van je voorspelling over juli is zelfs eind augustus mij nog niets bekend
 
Ondertussen verkopen we waarschijnlijk sloten vol gas voor een habbekrats aan het buitenland en is de industrie er ook kwistiger mee dan hoeft.

En Thierry zou er beter aan doen om dit schandaal bloot te leggen i.p.v. zichzelf. Ga het land redden, man, we worden elke dag VERRADEN!



Wind en zonne energie vind ik zelfs wel mooi en de genoemde nadelen op pagina 1 zijn er denk ik om op te lossen en niet af te schieten.

Dit maakt onderdeel uit van hetzelfde volksverraad. Agenda 21, klimaatakkoord van Parijs, het is allemaal bedoeld om onze hoogwaardige geindustrialiseerde beschaving af te breken en ons terug te storten in een technologisch minderwaardig tijdperk. Zie ook het plan van dit rattenkabinet om de gaskraan dicht te draaien en ons aan een peperdure warmtepomp te brengen, waarvoor menigeen een LENING zal moeten afsluiten.



heb ik trouwens onder een steen gezeten Mike, want van je voorspelling over juli is zelfs eind augustus mij nog niets bekend

Heeft dit betrekkimg op de discussie over gaswinning of doel je op de voorspelling van QAnon dat juli de maand was waarin de wereld de waarheid zou ontdekken? Eind juli is QAnon wereldwijd mainstream gegaan, hoewel nog steeds op relatief kleine schaal. Inmiddels zijn zo'n 350 miljoen (!) mensen over de hele wereld op de hoogte van het Q-fenomeen, dus de voorspelling is uitgekomen. De onthullingen waar jij ws op doelt worden in hapklare brokken vrijgegeven, met het oog op een maximaal effect voor de midterm-verkiezingen in november.

Mike
 

Forum statistieken

Onderwerpen
4.470
Berichten
499.845
Leden
8.630
Nieuwste lid
Rene Collaer
Word vaste donateur van dit forum
Terug
Bovenaan