Zwarte aanslag op tanden.

Forum Forums Vragen over voeding en gezondheid Zwarte aanslag op tanden.

Dit onderwerp bevat 22 reacties, heeft 13 stemmen, en is het laatst gewijzigd door  naief 3 jaren, 2 maanden geleden.

15 berichten aan het bekijken - 1 tot 15 (van in totaal 23)
 • Auteur
  Berichten
 • #2736

  Hi everybody,

  Ik had een vraagje en misschien kan iemand mij helpen. Ik ben moeder van een dochter van 18 maanden. We eten vrij gezond. Ze krijgt rauwe melk, rauwe boter,biologische eieren enz.

  Maar ze heeft last van zwarte aanslag op haar tandjes, zowel voor als achter haar tandjes. Een mooi gebit zegt veel over je gezondheid, en nu lijkt het net alsof ze iets te kort krijgt.

  Wie kan me helpen met wat dit is en hoe zou ik dit kunnen verwijderen?

  Alvast bedankt!

  #68663

  Anoniem

  Hallo Lilsunshine,

  Misschien Chromogene bacteriën ?

  Zie hier:

  http://www.gezondkindergebit.nl/gebitsproblemen/verkleuringen

  #68664

  Poekie
  Moderator

  Lilsunshine, welkom

  Jouw dochter krijgt al goede dingen maar wat eet jij zelf? Want daarvan krijgt ze via borstvoeding ook stoffen van binnen.

  Barst maar los over je voeding/drink gewoonten door de dag heen.

  Lia

  #68665

  Anoniem

  Waar staat dat ze borstvoeding krijgt?

  #68666

  Poekie
  Moderator

  Je hebt gelijk, ik ga er eigenlijk vanuit dat een kindje borstvoeding krijgt maar tegenwoordig is dat niet meer zo vanzelfsprekend geloof ik. Men geeft zo’n pasgeboren wezentje dan liever kunstvulling uit een flesje, opgewarmd in een plastic flesje in de magnetron.

  Ik hoop dat Lilshunshine beter weet/doet.

  Lia

  #68667

  Anoniem

  En wat zijn chromogene bacteriën?

  Heb er op gegoogled maar kan het niet vinden.

  #68668

  Anoniem

  Ik ga er ook vanuit dat iedere pasgeborene borstvoeding krijgt,ben dan ook iedere keer weer vol verbazing als ik moeders piepjonge baby’s zie flesvoeden.

  #68669

  Tanja
  Bijdrager

  Mijn hart breekt als ik dat zie, om te janken. Maar dit kindje is 18 maanden, dus kan het goed zijn dat het geen borstvoeding meer krijgt.

  #68670

  Anoniem

  Ja,ze is 18 maanden dus het zou kunnen dat ze geen borstvoeding meer krijgt.

  Rauwe melk drinkt ze al dus lijkt het me niet dat ze dan ook nog poederzooi drinkt.

  #68671

  Hoi,

  Nee, ze krijgt inderdaad geen borstvoeding. Mijn dochter had ik de eerste anderhalve week borstvoeding gegeven. Dat liep niet helemaal goed ivm vlakke tepels. Maar ze dronk wel en kwam ook goed aan.

  Toen ze ongeveer 6 dagen oud was, werd ze opgenomen ivm geelzucht. De verpleegster zei dat ze melk zou krijgen via een flesje en ik ging er tegenin omdat ik geen speenverwarring wilde.

  Toen vertelde ze me heel resoluut dat er niet iets bestond als ‘speenverwarring’ en dat het onderuit gehaald is. Ik zat nog vol emoties van de bevalling en het was ook een grote klap toen ze ineens opgenomen moest worden (ze was best klein bij geboorte, heel fragiel). Dit was/is mijn eerste kind, dus ik dacht; zij zal het wel weten (maar later kreeg ik te horen dat ze mij niet konden weigeren om borstvoeding te geven).

  Na 2 dagen ging het al veel beter met haar en mocht ze bij mij live drinken (ik kolfde zoveel mogelijk, zodat ze geen poeder zou krijgen). De eerste keer ging prima, maar daarna wilde ze niet meer. En ik heb het geprobeerd, maar ze was zo krachtig met het wegduwen van haar hoofdje. Telkens weer. En ze heeft ook een hele krachtige stem, dus dat ging door merg en been. Ik probeerde alles toch te kolven en aan de borst te krijgen. Maar het vrat me op. Alles vrat me op. Om het kort te houden. Door alles wat in zo een korte periode was gebeurd, waar alles uit mijn handen was gegleden, kon ik het niet meer mentaal en fysiek opbrengen. Ik stopte. Vervolgens kreeg ze poedermelk, omdat ik geen andere opties kende.

  Nu ken ik wel die homemade formula, maar dat is hier in Nederland denk ik niet allemaal verkrijgbaar?

  Maar goed, lang verhaal, dwaal een beetje af.

  Niemand weet dus hoe je dit weg kunt krijgen? Las ergens dat het makkelijk eraf te halen is, maar wil haar liever nog niet naar een tandarts sturen.

  #68672

  Myrthe
  Bijdrager

  Hallo allemaal,

  Ik zie dat er even niet op dit topic gereageerd is, maar dat is iets waar ik zelf en mijn kleintje van 1,5 ook mee zitten. Het gaat echt om zwarte aanslag, dus die bacterie kan het niet zijn. Het gangbare wat daarover steeds gezegd wordt is dat het door koffie, rode wijn, thee en dan zwarte, rooibos en groene thee komt. Voor mij valt daar nog iets voor te zeggen, maar voor die kleine niet. Die krijgt dat echt nog niet. Eet volgens WP; rauwe melk met of zonder rauw ei, dol op kokosolie, levertraan etc. En wat ik helemaal apart vind is dat ze het maar bij 1 tandje heeft. Wat ook apart is, is dat haar oudere broer het niet heeft. Rara… Wie helpt verder meedenken.

  #68673

  Vita
  Lid

  Hoi Lilsunshine,

  Bij deze link worden de meeste redenen voor verkleuringen benoemd, waaronder ook de chromogene bacterien. http://www.gezondkindergebit.nl/gebitsproblemen/verkleuringen

  Er is ook een kopje “Zuigflescaries”, misschien is dat interessant?

  @myrthe, mijn partner heeft behoorlijke tandproblemen gehad door een tekort aan Vit.D en Magnesium, krijg je dat genoeg binnen?

  #68674

  Myrthe
  Bijdrager

  Beste Vita,

  Dank je voor je reactie. Het toeval wil dat mij van de week aangeraden werd, mij te laten prikken op vitamine D. En te beginnen met magnesium bad of olie. 🙂

  Eerlijk gezegd geloof ik niet zo dat het dat stofje is waar de tandartsen het over hebben, maar dat het eerder met een vitamine of mineralen tekort te maken zou kunnen hebben. Fijn dat je hiermee komt. We gaan het zien en ik laat het jullie weten.

  #68675

  Vita
  Lid

  Wat een toeval! Wij poetsen tegenwoordig met een mengsel van olijfolie, keltisch zeezout en bicarbonaat, werkt voor ons in ieder geval als een malle, maar waarschijnlijk doe je dat al lang 😀 Nou, succes, en hou ons op de hoogte!

  #68676

  marike
  Lid

  Hoi Lilsunshine,

  mijn zoontje van bijna 3 heeft dit ook en volgens de tandarts komt het inderdaad door drinken uit de fles, wat ik eigenlijk best aannemelijk vond klinken, aangezien zijn kiezen niet zijn aangetast. Volgens de tandarts is er niets aan te doen en is het inderdaad caries en moet je wachten tot het kind gewisseld heeft….

15 berichten aan het bekijken - 1 tot 15 (van in totaal 23)

Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.