Zwanger en niks meer lekker vinden, wat nu?

Forum Forums Vragen over voeding en gezondheid Zwanger en niks meer lekker vinden, wat nu?

Dit onderwerp bevat 28 reacties, heeft 9 stemmen, en is het laatst gewijzigd door  Gerard 2 jaren, 5 maanden geleden.

15 berichten aan het bekijken - 1 tot 15 (van in totaal 29)
 • Auteur
  Berichten
 • #140732

  kleurig
  Bijdrager

  Hoi allemaal! Paar maanden geleden schreef ik al dat ik zwanger was. Dat is toen mis gegaan maar nu ben ik weer zwanger, jeej!! Nu 8,5e week.

  Nu had ik me voorgenomen om ontzettend gezond (wapf/full gaps) te eten. Wat ik alleen niet verwacht had, is dat ik nu niks meer lekker vind. Alleen nog fruit, leverworst en kaas… Van bottenbouillon ga ik echt kokhalzen. Verder ben ik niet misselijk maar alles staat me tegen. En ik wil zo graag die bottenbouillon eten. Ik heb al geprobeerd het wat meer te verdunnen. Dikke gepureerde groentensoep ervan te maken, om toch ook wat groentes binnen te krijgen maar eigenlijk lust ik niets meer… :-(. Ik wil een gezond mooi wapf kindje maar hoe ga ik dit voor elkaar krijgen als ik niks meer weg krijg?? Iemand tips??

  #140737

  naief
  Bijdrager

  Stress staat een goede vertering in de weg.
  Een maagzuur tekort ook. Dus misschien vind je zure augurken lekker (die heb ik tot nu toe alleen bij de jumbo, huismerk gevonden). Water met sole en citroensap en rietje.
  Veel uitproberen wat je wel lekker vind, zacht gekookte eitjes, omeletten, soep met pompoen en creme fraiche vind ik zelf lekker.
  Leverworst en kaas is natuurlijk ook prima!
  Vlees met een lekker vetrandje. Extra dik roomboter smeren.
  Zelf yoghurt maken?
  Het kan inderdaad heel lastig zijn als je smaak ineens verandert.

  #140738

  Gerard
  Bijdrager

  Zure appels en augurken, dat is wat met kisten tegelijk door zwangere vrouwen verzwolgen wordt. Dat hebben ze niet uit een boekje, dat geeft het lichaam (2 in dit geval) aan. Zo ook bij jou, je eet wel fruit, dat is de zure afdeling, en verder leverworst wat een prima voedingsmiddel is, het is een natuurlijke multivitamine. Kaas is ook helemaal niet verkeerd. Dus wat is eigenlijk het probleem?
  Je krijgt waarschijnlijk een dochter, anders had je wel trek in augurken gehad in plaats van in appels (geintje).

  #140743

  Tanja
  Bijdrager

  Je kunt ook gelatine (great lakes bv) gebruiken in toetjes, sausjes, jus, panna cotta, korte Google actie levert genoeg inspiratie. Misschien gaat kippensoep wel goed? Ook eigeel kun je goed overal door roeren. In elk geval kun je ook zonder bottenbouillon voldoende voedingsstoffen binnen krijgen.

  #140746

  Poekie
  Moderator

  biologische zure augurken (ja zeker, zonder enige zoete toevoegingen):
  Bionova augurken zuur

  Erg lekker, en nee ik ben niet zwanger. πŸ˜‰

  verkrijgbaar/bestelbaar bij de natuurwinkel.

  Lia

  #140751

  Catharina
  Bijdrager

  Gefeliciteerd, kleurig!

  Je issue is zo herkenbaar! Toen ik net zwanger was, heb ik zoveel lever en bouillon gegeten, maar ik moet er nu echt niet aan denken. Vorige week heb ik nog een keer leverworst gemaakt, want ik vond dat ik het moest eten, maar ik kreeg het niet weg. Ook niet met veel jam… πŸ˜‰

  Wat mij helpt, is veel zure dingen eten. Ik krijg daardoor meer zin in andere soorten voeding. Ik eet nu veel rauwmelkse kefirhangop met zure bessen, smoothie met kefir, zuur fruit, acerolabespoeder en gelatine, zuurkool, augurken, desembrood, mosterd en gember. Dit zorgt ervoor dat ik ook andere, vette dingen wil eten. Misschien werkt het voor jou ook. πŸ™‚

  #140756

  kleurig
  Bijdrager

  DAnk jullie voor de tips… ik moet eerlijk zeggen dat ik even niet aan augurken moet denken. Maar ik ga eens een potje biologische kopen. Om te proberen. Goed idee. Maar zit daar uberhaupt wel iets van voedingsstoffen in? Verder kan ik ook Yoghurt (rauw power) kopen natuurlijk, ik denk dat ik dat wel lekker vind. En dan met fruit erin. Van zuurkool krijg ik echt de rillingen.. dus dat is het ook niet. Helaas Tanja, ik heb mijn kippenbouillon heel sterk verdund maar ik moet, alleen van de lucht al, van kokhalsen. Terwijl ik verder eigenlijk helemaal niet misselijk ben.
  Ik heb vanmiddag wel spelt boterhammen gegeten. Sinds lange tijd weer brood, dat ging er wel goed in. Ik heb het idee dat ik veel behoefte heb aan koolhydraten. Want ook mijn favoriete omelet met spek, courgette en tomaten ging er niet met veel plezier in. Ik maak eens in de zoveel tijd wel eens zelf frietjes van bio aardappelen en gebakken in ossewit, dat vind ik wel heel lekker. Misschien moet ik mezelf daar dan maar wat meer een plezier mee doen. Maar eigenlijk word ik al niet blij van etensluchtjes… Voel me echt een zeur! Maar had dit zo erg niet verwacht!

  @gerard, ik denk zelf ook dat het een meisje wordt. Jouw regel ken ik eigenlijk nog niet. Maar het bevestigd mijn theorie wel. Ik ben namelijk 10 dagen voor mijn eisprong bevrucht. Bijna onmogelijk. Maar het schijnt dat alleen meisjeszaadjes zo lang overleven. Jongenszaadjes zijn snel maar gaan snel dood en meisjes zaadjes zijn traag maar leven langer.

  @naief: last van stress heb ik niet hoor. Helemaal niet zelfs.. Ik ben vrij stress ongevoelig. Zelfs mijn bijnieren doen het weer fantastisch, die een jaar geleden nog niet zo goed waren.

  @tanja: ik heb inderdaad twee bussen great lakes (rood en groen) staan. Goed idee!

  Dank voor al jullie tips! Hier kan ik echt wat mee. En meer tips zijn natuurlijk van harte welkom!

  #140758

  kleurig
  Bijdrager

  @april; begrijp ik uit jouw berichtje nu goed dat je nu zelf ook zwanger bent?

  #140869

  Reiziger
  Bijdrager

  Komijn(poeder) werkt eetlustbevorderend. Veel hollandse mensen doen op een eitje, peper en (keltisch) zout, in Marokko is het gebruikelijk om Komijnpoeder (en zout) te gebruiken bij een gebakken/gekookt eitje, wellicht dat je hier eens mee kan beginnen.

  Succes!

  Met vriendelijke groet,

  Reiziger

  #143078

  Catharina
  Bijdrager

  Kleurig,

  Ja, ik ben ook zwanger. πŸ™‚ Hoe gaat het nu met je? Kun je alweer genieten van je eten? Ik wel! Heerlijk stoofvlees, bouillon en eieren. Genieten dus. πŸ™‚

  #143098

  Patra72
  Bijdrager

  Oh ik ben jalΓ³Γ©rs dat jullie tijdens je zwangerschap al weten van WAPF! Wat heerlijk voor jullie kind! Ik had dit mijn kind ook zo graag gegund. Wij (mijn dochter [negen] en ik) eten nu een paar jaar overwegend WAPF, bevalt enorm.

  Van harte gefeliciteerd met de zwangerschap!

  #143120

  Gerard
  Bijdrager

  Gewoon eten wat je wel lust. Als dat voedsel is met veel koolhydraten: het zij zo. Ja kan wel de betere koolhydraten kiezen: koudgeslingerde honing, zuurdesembrood van rogge en spelt, koolhydraten bevattende groenten enz. Ik denk dat je na een tijdje ook wel weer dingen gaat lusten die je nu even niet lust.
  Mooi hè, hoe de zwangerschap even je lichaam heel anders laat functioneren en vanzelf aangeeft wat nodig is.

  #143122

  fatsnotbad
  Sleutelbeheerder

  Ik wou dat het klopte war je zei, Gerard, maar ik kom helaas maar al te vaak tegen dat moderne zwangere vrouwen neigen naar voeding en dranken die niet goed zijn en afkerig zijn van voeding en dranken die wel goed zijn. Jij gaat uit van een zuiver lichaam dat zuivere signalen afgeeft, maar dat is allesbehalve vanzelfsprekend helaas.

  Mike

  #143132

  Catharina
  Bijdrager

  Dankje Patra! πŸ™‚ Toen ik zwanger was van onze eerste dochter had ik ook geen weet van Weston Price. Ik at (zo goed als) vegetarisch, helaas. Nu, voordat we besloten om weer zwanger te raken, hebben we een vruchtbaarheidsbevorderend eetpatroon gevolgd, zoals de natuurvolkeren deden. Na de zomer besloten we dat de tijd rijp was. Deze keer dus heel bewust voorbereid op de zwangerschap en dit doet niet alleen onze baby goed, maar ook mij. De vorige zwangerschap was geestelijk een hel, maar daar heb ik nu helemaal geen last van. Lichamelijk en geestelijk totaal geen klachten, wat ontzettend fijn is. Ha, ik ben blij en dat deel ik graag zoals je merkt. πŸ˜‰ Maar, terug naar jou: wees blij dat je Weston Price ontdekt hebt en je je dochter nu deze levenswijze kunt meegeven. Beter laat dan nooit, hΓ¨. πŸ˜€

  #143136

  Patra72
  Bijdrager

  Haha April, dat is helemaal waar!

15 berichten aan het bekijken - 1 tot 15 (van in totaal 29)

Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.