Zwak vlees

Dit onderwerp bevat 144 reacties, heeft 27 stemmen, en is het laatst gewijzigd door  cham 7 jaren geleden.

15 berichten aan het bekijken - 1 tot 15 (van in totaal 145)
 • Auteur
  Berichten
 • #461

  Webmaster
  Bijdrager

  Haha, grappig Mike. Je noemt mij de advocaat van duivel, maar opent hier een topic waarin we elkaar mogen aansteken met al onze verleidingen. Maar mooi dat we allemaal onze menselijke kant tonen en eerlijk onze zwaktes opbiechten.

  Ik kan me wel aansluiten bij Ikke. Het eten op zich is al een soort verslaving voor mij. Ik hou zo van koken en lekker eten. Bij de maaltijden overdag gaat het vaak wel goed, maar vooral in de avond vul ik mijn maag nog wel eens af met hapjes en nootjes.

  Ik ben ook erg suikerverslaafd geweest, vooral koekjes en chocola in de avonden. Hoewel ik die grotendeels uit mijn systeem heb kunnen werken, blijft het op de loer liggen. De laatste dagen ben ik weer in de ban van de chocola, goddelijk lekker. De melk van Vivani heeft een heerlijk romige smaak en de 85% puur van Green & Black’s is ook mijn favoriet. Ik probeer het vooral bij die pure te laten voor af en toe, maar nu waren alle soorten van Green & Black’s in de aanbieding bij de Ekoplaza. Mijn nieuwsgierige geest heeft zich laten verleiden tot bijna alle andere smaken. Dus met een stapel repen in huis gaat er gemakkelijk meer naar binnen natuurlijk.

  De Lovechock is voor zover ik weet gemaakt van rauwe cacao. Ik heb wel eens een filmpje over de gevaren van rauwe cacao gezien:

  http://rauwevoeding.blogspot.com/2009/06/rauwe-cacao-is-niet-gezond-en-geen.html

  Een andere verleiding is toch echt wel het roomijs. Wat dat betreft hou ik wel van zuivel!

  #25545

  Webmaster
  Bijdrager

  OK, tijd om onze ziel bloot te leggen. Welke voedingsmiddelen waarvan je weet dat ze slecht voor je zijn maken je vlees nog steeds erg zwak? Ik zal beginnen met het goede voorbeeld geven. Ik heb er nog maar twee: bier (vooral nu het bokbierseizoen is aangebroken!) en roomijs. Deze maken mijn vlees zwak, ik geef het eerlijk toe. Waarvoor bezwijken jullie, als je niet uitkijkt?

  Mike

  #25546

  ruud
  Bijdrager

  Chocola (zelfs al is het de meest pure vorm die ik kan krijgen, dan nog zit er rietsuiker in waar ik niet tegen kan).

  ik dacht bij het zien van het onderwerp dat je iets wilde zeggen over de kwaliteit van sommig vlees haha.

  #25547

  Webmaster
  Bijdrager

  Ik heb een goed alternatief voor je: Laura’s Love Choc Pure Nibs: http://www.lovechock.nl/verschillende-smaken/

  Nog niet zo lang geleden geproefd: zeer lekker! De suiker is gedroogde kokosbloesem en er zit niet veel van in.

  Mike

  #25548

  ruud
  Bijdrager

  dank je Mike, klinkt goed!

  wel erg veel geld voor maar 40 gram per reep.

  ik stop dat zo in mijn holle kies:-)

  het gaat me trouwens niet om de suiker maar om het vet en de cacao.

  zonder suiker zou ik hem ook zo nog eten.

  jammer dat er geen van die chocola is zonder suiker.

  #25549

  Dirtsa
  Bijdrager

  🙂 tja, ik zou erover willen meepraten maar door mijn An verleden heb ik helemaal geen dingen waar ik voor bezwijk…Ik ben heel sterk en gediciplineerd in het ‘gezond’ eten. Soms zeggen mensen dat ik dit echt wel wat meer mag loslaten,. als dat zou gaan..

  Natuurlijk niets mis mee, ik heb ook niet de drang naar een bepaald soort ‘verkeerd’ voedsel, kan heerlijk genieten van alles wat ik wel van mezelf mag eten!

  Wat ik nog weleens heb is dat ik ‘s avonds teveel eet (in mijn ogen teveel) het is dan zo lekker dat ik dooreet (steeds kleine beetjes) tot mijn buik niet fijn meer aanvoelt,

  dan weet ik: het was teveel voor mij

  #25550

  eeli
  Bijdrager

  mijn zwakheden;

  koffie, vooral op een vrije dag…..hmmm zo lekker

  bokbiertje ..hmmmm ook zo heerlijk, een beleving 😆

  #25551

  ruud
  Bijdrager

  Koffie, ja die was ik vergeten!, althans… ik neem cichorei, maar dat is ook niet zo goed dacht ik. Eentje per dag wordt me door mijn energetisch therapeute nog vergeven

  #25552

  Webmaster
  Bijdrager

  Albert, ik kan met je meevoelen over dat bokbiertje!

  Mike

  #25553

  eeli
  Bijdrager

  tot nu toe heb ik bijna niet gezondigd..toch denk ik dat het een enkele keer moet kunnen..het brengt je ook wat…..toch ?

  #25554

  Rapunzel
  Bijdrager

  Ik ben een beetje verbijsterd….. ik bezwijk namelijk nergens meer voor! Terwijl ik vroeger (voor mijn 30ste) in deze tijd van het jaar fanatiek aan de chocoladeletters zat. Tegen de tijd dat het sinterklaas was kon ik er goed al 25 op hebben!

  #25555

  eeli
  Bijdrager

  chocolade is ook wel een enorme lekkernij !!!

  #25556

  Webmaster
  Bijdrager

  Wie had dat gedacht, Rapunzel? Nog geen 4 jaar geleden bezweek je nog om de haverklap voor cappuccino, ijs en Bossche bollen!

  Mike

  #25557

  Webmaster
  Bijdrager
  Quote:
  tot nu toe heb ik bijna niet gezondigd..toch denk ik dat het een enkele keer moet kunnen..het brengt je ook wat…..toch ?

  In The Sunfood Diet Success System schrijft David Wolfe dat als je dan toch bier drinkt je het beste de donkere biertjes kunt drinken, omdat deze rijker zijn aan mineralen. Ik kijk elk jaar in oktober weer uit naar de komst van de nieuwe bokbieren en ik moet je zeggen: ik ben er al aan bezweken!

  Mike

  #25558

  eeli
  Bijdrager

  pfffffff goed nieuws, donker bier vind ik nl veel en veel lekkerder…ik ga zeker eens lekker bezwijken…met mate bezwijken 😀

15 berichten aan het bekijken - 1 tot 15 (van in totaal 145)

Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.