Zout/ sole

Dit onderwerp bevat 68 reacties, heeft 36 stemmen, en is het laatst gewijzigd door  Lievergezond 4 jaren, 2 maanden geleden.

15 berichten aan het bekijken - 16 tot 30 (van in totaal 69)
  • Auteur
    Berichten
  • #56810

    Ik heb een koffie molen van de Kijkshop merk Bestron ,weet de prijs niet meer precies maar was niet duur. Ik gebruik hem ook voor lijnzaad en noten.

    #56811

    Poekie
    Moderator

    Ik gebruik mijn koffiemolentje (€ 12,00 Blokker) om het Keltisch zeezout te malen.

    Lijnzaad gebruikten wij vroeger ook, om crackers te maken. Maar ik vertrouw het lijnzaad niet zo meer i.v.m. fytinezuur maar meer nog vanwege de oestrogenen. Zie dit topic: https://www.fatsforum.nl/topic/budwigpapje#post-1390

    Noten eten wij ook niet meer, zelfs na het weken, kiemen etc. lag het altijd zwaar op de maag.

    Lia

    #56812

    Anoniem

    Het lijkt mij dat die molentjes geen keramische onderdelen hebben maar van metaal. Dit gaat toch roesten door het vocht dat in het zout zit? Of zie ik het verkeerd?

    #56813

    Poekie
    Moderator

    Ik heb even gekeken maar het molentje roest niet hoor.

    Ik spoel het, na gebruik, altijd direct met water af.

    Lia

    #56814

    Anoniem

    Ik gebruik voor mijn keltisch zeezout een molentje van ikea.

    Ik heb daarvoor meerdere gebruikt maar alleen deze blijft het goed doen mits niet te vaak boven een hete pan (stoom) gehouden want dan loopt het mechaniekje na verloop van tijd vast.

    In dat geval kan je hem losmaken en schoonmaken.

    Deze hoef je dus ook niet elke keer na gebruik af te spoelen.

    Remco

    #56815

    Anoniem
    #56816

    Poekie
    Moderator

    Oh maar het afspoelen is super simpel hoor: water erin, even ronddraaien en weggooien.

    Theedoek er doorheen en klaar.

    Lia

    #56817

    Anoniem

    Ja dat kan ook 😀

    #56818

    Anoniem

    maar wat ook kan is gewoon iets sole in je eten doen of waar je het ook voor nodig hebt, dan is het al opgelost en hoeft het ook niet meer door de koffiemolen

    sheila

    #56819

    Poekie
    Moderator

    Maar als je het op een gekookt eitje doet vindt ik persoonlijk het zout te grof, heb het liever fijner.

    Lia

    #56820

    Anoniem

    Ik gebruik het gewoon in de oorspronkelijke vorm

    #56821

    Anoniem

    je kan ook een theelepeltje sole en daar je gekookte eitje in dippen

    #56822

    Oker
    Lid

    Ik heb een vraagje over zout… in België in de supermarkten wordt ‘sel Guerande’ verkocht, dat afkomstig is van zoutakkers in Bretagne. Dit lijkt mij Keltisch zeezout, toch? Het is heel grof, grijzig en vochtig, precies als Keltisch zeezout. 1 euro 50 voor een kilo.

    Mijn broertje met eczeem nam daar elke avond een bad in en is zo van zijn wonden genezen. Samen met een dieet rijk aan dierlijke vetten en arm in koolhydraten. Hij is nu volwassen en kan vrijwel alles eten (behalve pinda).

    Een andere vraag gaat over sole. In mijn glazen pot vormt zich een laagje dat lijkt op fijn zand. Elke keer als ik een theelepeltje sole pak, roer ik eerst alles goed door, zodat ik ook iets van dat ‘zand’ meepak. Is dit de bedoeling, of niet?

    #56823

    Hey Oker,

    Dat ‘zand’ dat je beschrijft is normaal, dat is een teken dat het water verzadigd is met het zout en niet meer kan opnemen.

    Je kan dit restje bij een volgende sole gewoon weer aanvullen.

    #56824

    @oker: Klopt, dat Sel Guerande is inderdaad keltisch zeezout, maar dan meer geschikt gemaakt als tafelzout. Fijn dat je broertje er zulke goede resultaten mee heeft behaald! Ik doe zelf ook altijd een schepje in het badje van mijn dochtertje voor de mineralen.

    Je hoeft de sole niet door te roeren als je het gebruikt, het water is al zo verzadigd door het zout dat je die extra korrels niet mee hoeft te pakken.

15 berichten aan het bekijken - 16 tot 30 (van in totaal 69)

Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.