Zon

Dit onderwerp bevat 139 reacties, heeft 51 stemmen, en is het laatst gewijzigd door  fatsnotbad 5 maanden geleden.

15 berichten aan het bekijken - 1 tot 15 (van in totaal 140)
 • Auteur
  Berichten
 • #2946

  kaasmeisje
  Bijdrager

  Hoe gaan jullie om met de zon?

  Afgelopen weekend was ik met mijn moeder in een gelegenheid aan het lunchen. Daar lagen was damesbladen. In elk blad werd benadrukt dat je uit de zon moet gaan om. De damesbladen benadrukken voornamelijk het cosmetische aspect maar ook de kans op huidkanker. Er wordt overal geschreven dat je 365 dagen per jaar een dagcreme met uv-factor moet gebruiken.

  Mijn dokter zegt dat ik een prima huid heb die tegen de zon kan en dat ik ondanks mijn moedervlekken weinig aanleg heb voor huidkanker. Van de zon word ik blij en je maakt vitamine d aan. Maar ik ben wel een kind van deze tijd en raak besmet met die anti-rimpel epidemie. Zijn rimpels nu lelijk. Wat is nu mooi? Ik zie weinig authentieke mensen in bladen, etc. Ik hou van authentiek. Gaan jullie in de zon? Beschermd of onbeschermd? Het lijkt mij zo raar om de zon te mijden. Zodra hier de zon schijnt staan de kippen mooi in het zonnetje en mijn planten groeien naar het licht. Moeten wij dan als mollen leven?

  #71936

  Micave
  Bijdrager

  Damesbladen? Niet serieus nemen die rommel. De belangen die daar spelen zijn niet jou gezondheid maar het voortbestaan van het blad en investeerdersbelangen zoals die van de bedrijven die reclame maken

  #71937

  kaasmeisje
  Bijdrager

  Wat je over damesbladen schrijft klopt. Maar het zijn niet alleen de damesbladen. Ook veel ‘wetenschappelijk onderzoek’ dat geplubiceerd wordt laat zich negatief uit over de zon. Ik geloof dat Andreas Moritz een boek heeft geschreven dat de positieve kanten benadrukt van de zon.

  #71938

  Tanja
  Bijdrager

  Ik ga de zon in, ook midden op de dag in de zomer, want ik hou van de zon… Ik ben blond en moet het opbouwen, dus ik sprint bij het eerste voorjaarszonnetje halfnaakt de tuin in. Ik gebruik kokosolie en aloë vera om me te beschermen.

  #71939

  autumn
  Bijdrager

  Adviezen vanuit de overheid, de (reguliere) wetenschap, het bedrijfsleven, de media….

  Ik onderzoek ze met een open maar zeer alerte houding en pik eruit op wat kloppend voelt of blijkt. Sommige dingen ga ik nader onderzoeken, maar even gemakkelijk laat ik het allemaal links liggen als het me niet aanstaat. Zoals Micave al aangeeft zijn er te veel commerciële belangen in het spel en is ieder (wetenschappelijke) conclusie niks meer dan een momentopname van bewustzijn.

  Quote:
  Moeten wij dan als mollen leven?

  Nee, we moeten als grootverbruikende consumenten leven. Maar om de link met dieren te leggen, het zou me niet verbazen als er komende zomer zonnebrillen voor honden op de markt komen. :mrgreen:

  Quote:
  Zijn rimpels nu lelijk. Wat is nu mooi?

  Een leuke vraag om het ook eens over te hebben. Ik ben me bewust geworden van een duidelijk onderscheid tussen natuurlijke en kunstmatige veroudering. Iemand die door de zon en het leven verouderd wordt mooi oud. Mensen die mooi oud worden krijgen mooie rimpels en stralen wijsheid uit. Denk aan plaatjes van oude Indianen of Tibetanen. Maar mensen die door alcohol, tabaksrook en slechte voeding verouderen worden lelijk oud. Ze krijgen een lelijke huid met lelijke rimpels en stralen slijtage uit. Een uitgesproken voorbeeld van kunstmatige veroudering zijn junkies die er als zombies uit zijn gaan zien. Ik kan er niks aan doen, maar ik vind ze er afschikwekkend uitzien.

  Ik schuw de zon zeker niet, maar ik probeer er enkel voor te zorgen dat ik niet verbrand. Dat voelt niet fijn en lijkt me niet gezond. Maar zonlicht voelt wel fijn en lijkt me wel gezond. De zon brengt leven op aarde, laten we dat niet vergeten!

  Andere topics over de zon:

  https://www.fatsforum.nl/topic/hoe-maak-je-zelf-zonnebrandcreme#post-18932

  https://www.fatsforum.nl/topic/zonnebank-ongezond

  https://www.fatsforum.nl/topic/zonnebril-wel-of-niet-op-doen

  https://www.fatsforum.nl/topic/zonneallergie

  https://www.fatsforum.nl/topic/sungazing-besproken-op-nlse-tv-video

  #71940

  Ik hield ook echt van de zon. Ik heb wel altijd moeten oppassen omdat ik blond ben en redelijk snel verbrand.

  Nu schuw ik de zon al een paar jaar, door die vervelende pigmentvlekken. Ik kijk dus niet uit naar de zomer 🙁

  #71941

  kaasmeisje
  Bijdrager

  Dennis, wat je schrijft over kunstmatig en natuurlijk oud werden herken ik. Een kennis van mij is in de vijftig en heeft een eigen kroeg. Het is niet bepaald een zonaanbidder. Heeft een zeer bleke, grauwe gezichtskleur. Heeft vele rimpels en groeven in het gezicht. Zijn broer leeft gezonder en een zonaanbidder en een hele vitale man om te zien. Toch hebben zij dezelfde ouders.

  Als ik in de supermarkt sta kan ik zonder te kijken in het winkelmandje al raden wat er in ligt. Het klopt eigenlijk altijd. Alleen bij jonge mensen is het moeilijk te zien.

  #71942

  autumn
  Bijdrager

  Ja, duidelijke voorbeelden zie ik vaak ook in achterstandswijken: mensen met gezichten die duiden op veel roken, veel alcohol of drugs. Inderdaad zie je het ook bij de stamgasten van café’s. Vanaf de 30 begin je hier vaak pas iets van te zien en na de 40 wordt dit duidelijker. Ik weet niet of suiker ook veel bijdraagt aan een kunstmatig verouderd uiterlijk. Bij sociaal hogere milieus heb ik het idee dat ze wat alcohol/drugs betreft gezonder leven, maar er wordt eveneens ook veel gesnoept. Toch denk ik dat ze ook wel gezonder leven qua voeding, althans meer groente en minder fastfood. Ik vind deze mensen er vaak niet zo kunstmatig verouderd uitzien.

  #71943

  Anoniem

  Op de eilanden in de Stille Zuidzee die Weston Price heeft bezocht, smeerden mensen altijd kokosolie op de huid. Dit bood bescherming tegen UV-straling, en was ook een voedingsbron voor de huid (vochtinbrengend).

  Het was daar trouwens vroeger ooit gebruikelijk om het lichaam grotendeels helemaal niet te bedekken. We kennen dit van de 18e eeuwse beschrijvingen, en ook van de fascinatie van de schilder Gauguin voor Tahiti.

  Weston Price beschrijft wel dat dit in de jaren ’30 bijna was verdwenen. Dus ja, wat Eskimo’s uit orgaanvlees en vis halen, halen tropische volkeren uit de zon; het is zeer zeker gezond. Zie trouwens ook dit topic: https://www.fatsforum.nl/topic/zonnebank-ongezond

  #71944

  mijnlijf
  Bijdrager

  De mens is gemaakt om in de zon te leven .

  Geniet van de zon en drink voldoende water dan vallen die rimpels reuze mee 😉

  #71945

  kaasmeisje
  Bijdrager

  Kokosolie gebruik ik sinds een jaar veel. Er staat standaard een pot in de badkamer. Ik wil het boek van Weston Price graag lezen. Helaas is het nog uitgeleend bij de bibliotheek.

  #71946

  Gerard
  Bijdrager

  Zonlicht is erg slecht voor de huid, als je de natuurlijke bescherming er afgewassen hebt. Zit er niet voor niets dat laagje. Wassen met zeep is tegennatuurlijk, dat levert bijpassende resultaten op. Daarnaast zal een organisme dat goed gevoed wordt zich beter kunnen voorzien van bescherming tegen invloeden van buitenaf dan een organisme dat aan tekorten lijdt. Ook geldt hier dat met behulp van zonlicht vitamine D aangemaakt wordt, een uitstekende vitamine om gezond te blijven.

  Wie toch graag huidkanker wil: maak gretig gebruik van allerlei smeersels vol chemicaliën, waarvan een deel kankerverwekkend is.De ingrediënten in zonnebrand producten verhogen het risico op huidkanker

  #71947

  kaasmeisje
  Bijdrager

  En als je de natuurlijke bescherming er afgewassen hebt kan de natuurlijke bescherming zich herstellen? Ik was mijn gezicht amper. SLS shampoo gebruik ik nog wel, ik heb een tijd no poo geprobeerd maar dat was het niet.

  #71948

  Gerard
  Bijdrager

  Die herstelt zich wel, maar dat kan even duren. Het vet komt redelijk snel terug, maar de juiste zuurgraad is ook belangrijk. Afhankeleijk van de soort zeep of cosmetica kan de verstoring groter of kleiner zijn.

  Je kan je haar ook wassen met warm water. Groene zeep werkt ook wel goed. Normale shampoo heeft een sterk ontvettende werking, het is agressiever dan vaatwasmiddel.

  #71949

  Anoniem

  De Tuinen heeft een lekkere shampoo zonder SLS, dat heet No Tomatoes.

  Was je dat laagje er ook af met gewoon water? Nee toch?

15 berichten aan het bekijken - 1 tot 15 (van in totaal 140)

Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.