Ziek van rauwe melk?

Forum Forums Vragen over voeding en gezondheid Ziek van rauwe melk?

Dit onderwerp bevat 20 reacties, heeft 11 stemmen, en is het laatst gewijzigd door  ruud 3 jaren, 8 maanden geleden.

15 berichten aan het bekijken - 1 tot 15 (van in totaal 21)
 • Auteur
  Berichten
 • #3863

  mappas
  Bijdrager

  Afgelopen zondagmiddag heb ik twee uur getuinierd, niks bijzonders, onkruid wieden, rozen snoeien etcetera. En ik had een spierpijn! Veel meer spierpijn dan je zou verwachten van tuinieren, ook al is het de eerste keer na de winter 🙁

  Toen koken en eten. Normaal eet ik altijd met smaak, maar halverwege m’n bord zat ik eigenlijk al vol. Wel opgegeten. Ik ging me steeds slechter voelen, en een beetje misselijk. Steeds misselijker zelfs 😳 Niet lang daarna kwam al m’n eten er weer uit. En ik voelde me hondsberoerd: warm en dan weer koud, trillerig, overal spierpijn, de haartjes op mijn huid deden pijn. Ik dacht een spontane griepaanval, hoewel ik nooit griep heb of ziek ben. Heel vreemd. De volgende dag ben ik voor de zekerheid maar met de bus naar m’n werk gegaan (in plaats van met de fiets), wel gewapend met plastic zak voor het geval dat. Ik heb behalve een smoothie niks gegeten en de gedachte aan eten maakte me misselijk, maar verder knapte ik heel langzaam een beetje op en gisteravond heb ik een stukje vlees en een beetje sla gegeten. Vandaag weer met de fiets naar het werk gegaan en de misselijkheid was over, alleen heb ik nog niet heel veel trek hoewel ik wel wat heb gegeten.

  Ik snapte er niks van, ik ben nooit ziek, en ook zelfs niet meer verkouden sinds ik WAPF eet.

  Maar opeens bedacht ik me dat ik vrijdag vijf liter rauwe melk heb gekocht, en daar al twee liter van op had. Ik had al een jaar geen rauwe melk meer gedronken. Zou dat kunnen zijn waar ik ziek van ben geworden? Ontgifting zal het niet zijn, want ik had geen diarree of zo. Ik had de rest van de rauwe melk ingevroren, maar die durf ik nu niet meer te drinken, stel dat hij niet goed was en dat ik daarom ziek ben geworden. Anderzijds….als het niét de melk was, maar toch toevallig een virusje of zo zou het ook weer zonde zijn om om die reden de rauwe melk af te zweren.

  Wat denken jullie?

  #83014

  ruud
  Bijdrager

  Hoi Enjoy, ik heb een tijdje kefir gemaakt van rauwe melk maar ik kreeg er flinke maagklachten van en mijn vriend kreeg het aan zijn darmen ervan. Ik durf er sindsdien niet meer zo goed aan.

  #83015

  Alexandra
  Bijdrager

  Ik zou het nog een keer drinken, want dan weet je t zeker. Nu is het gissen en maak je jezelf bang. Dat is sowieso niet goed voor je. Wel uitproberen als je niet hoeft te werken, voor het geval dat 😉

  #83016

  mappas
  Bijdrager

  Blijkbaar hebben er niet veel van jullie last van de rauwe melk.

  Ik ben er eigenlijk wel van overtuigd dat het de rauwe melk was, ik ben nooit ziek, geef nooit zomaar over en heb dan een week of langer geen eetlust 🙁

  Het is nu een week geleden dat ik de melk dronk, gisteravond heb ik voor het eerst weer een kaas/spek omelet gegeten die me niet vreselijk tegenstond. En die dagen ervoor met moeite twee roggebroodjes met boter en kaas en ‘s avonds wat vlees en groente. Meer kreeg ik er niet in en alles stond me tegen. Eigenlijk nog steeds, hoewel ik nu weer een heel klein beetje kan genieten van wat ik eet, als het maar niet teveel is, of te vet, want dan gaat het meteen weer tegenstaan. En dat is niks voor mij want ik ben normaal een behoorlijk flinke eter. Aan rauwe melk moet ik nog even niet denken! 👿 Wat ik nog in de diepvries heb liggen gooi ik weg, ik ben er zeker van dat deze niet goed is. Misschien dat ik nog een keer nieuwe bij ze ga te halen…….over een poos. Ik heb overwogen om de boerderij te bellen en te vertellen wat er gebeurd is. Maar toen herinnerde ik dat er bij de melk tap staat dat je de melk moet koken tot minimaal 72 graden. Ze zullen dus meteen vragen of ik dat wel gedaan heb. Als ik dan nee zeg kun je je voorstellen wat hun reactie zal zijn 🙄 . En misschien is het (gezondheids)risico ook wel te groot om rauwe melk te drinken 😳

  #83017

  Anoniem

  wat jammer dat jij denkt dat het de rauwe melk was, je had 2 liter gedronken zei je.

  Is dat niet een beetje veel voor de eerste keer?

  Wanneer je nu melk drinkt koppel je dat dan niet aan overgeven/ziek zijn?

  Kun je een glas vol opdrinken en dan zien wat er gebeurd, kan nooit zo erg zijn als met 2 liter opdrinken zou je denken…………

  Hopelijk krijg je het vertrouwen terug in de rauwe melk

  #83018

  Anoniem

  Ik zou de boerderij zeker bellen, grote kans dat ze de melk zelf ook rauw drinken. Dat van dat verhitten staat erbij, niet omdat ze dat zelf zo graag willen, maar omdat de overheid ze daartoe verplicht.

  Feit blijft: je maakt alle voedingsstoffen kapot als je de melk verhit. Je haalt het in Spaarnwoude toch? Komen de koeien buiten? Hebben ze een biodynamisch keurmerk? Is er een koe ziek geweest? Allemaal vragen voor de boer lijkt me.

  #83019

  Anoniem

  Was het niet gewoon ontgifting van je lichaam?

  Overgeven,vasten..

  #83020

  Ik denk niet dat de melk bedorven was, want dat spuug je linea recta weer uit nl.

  #83021

  Anoniem

  Dat ruik en proef je dan of niet

  #83022

  Anoniem

  ik denk ontgiften. Teveel ineens.

  Iemand in mijn omgeving ging ontgiften met tarwegrassap. Had het nog nooit op en dronk ineens een heel glaasje van 100 cc.

  Die is de hele nacht aan het overgeven geweest, diarree, weet ik wat allemaal, heel de nacht doodziek. En volgens mij is ze behoorlijk vervuild, dus ja, ik vind dat geen vreemde reactie van het lichaam omdat melk ook ontgiftend werkt.

  #83023

  Anoniem

  “leuk” verkeersbord op deze link: http://www.farmtoconsumer.org/news_wp/?p=6033

  #83024

  Ik ben onlangs ook begonnen met rauwe melk, mijn ervaring is dat als ik een halve liter drink dat ik uur later op het toilet zit met diarree. Is dit een vorm van ontgifting of allergie of iets anders?

  #83025

  Anoniem

  Ik denk dat je darmen het nog niet goed verdragen. Ik heb dit zelf alleen als ik teveel in een keer nuttig.

  Gewoon rustig aan beginnen, met een glas per dag.

  #83026

  Ik maak er ook kefirdrank van en dan heb ik geen last, dus ik denk ook dat mijn darmen eraan moeten wennen

  #83027

  Anoniem

  De Kefir cultuur breekt de lactose gedeeltelijk af. De melk valt dus ff zwaarder 😀

15 berichten aan het bekijken - 1 tot 15 (van in totaal 21)

Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.