zelf capsules cod liver oil maken ?

Forum Forums Vragen over voeding en gezondheid zelf capsules cod liver oil maken ?

Dit onderwerp bevat 32 reacties, heeft 9 stemmen, en is het laatst gewijzigd door  ruud 4 jaren, 5 maanden geleden.

15 berichten aan het bekijken - 1 tot 15 (van in totaal 33)
 • Auteur
  Berichten
 • #3833

  Zonne
  Bijdrager

  Hallo allemaal,

  Ik ben nieuw hier en aan het proberen om vanalles te lezen op/in dit forum. Het is nogal veel informatie om allemaal te bevatten in 1 keer….

  Ik begreep dat cod liver oil of skate liver oil super gezond is, maar ook dat het nogal een uitgesproken smaak heeft. -:)

  Wie maakt er hier zelf capsules van de olie ? en bevalt dat goed ?

  Heb je met capsules inname geen last van opkomende lucht met smaakje ?

  En is het dan logisch om alleen de cod liver oil in capsules te doen en dan de butter oil erbij zo in te nemen ( die is niet zo vies van smaak toch ? ) ? Zodat je minder capsules hoeft te slikken per dag.

  Groetjes,

  Zonne

  #82599

  ruud
  Bijdrager
  #82600

  Zonne
  Bijdrager

  hoi,

  Ja dat topic had ik al gevonden. dank je wel.

  Maar ik kon er niet in vinden of die capsules nu goed bevallen en of je dan geen last hebt van een naar smaakje in je mond etc.

  #82601

  ruud
  Bijdrager

  Nee ik zag het ook niet, je hebt gelijk.

  Er was hier iemand op de site die het zelf deed: HeleenQ: https://www.fatsforum.nl/topic/levertraan-wat-doet-het-met-je

  Quote:
  Hey Angela,

  Ik begrijp je gruwels! Ik heb ze ook. Wat ik heb gedaan is zelf 00 capsules aangeschaft en daar per dag drie van volspuiten en doorslikken. Geen smaak, minimale geur. Het is even een gepruts, maar dat gaat snel genoeg qua handigheid. Ik doe dit zo omdat ik levertraan samen met mn moeder bestel en het ook aan de kinderen geef. Zij vinden ze smaak niet erg namelijk.

  #82602

  Zonne
  Bijdrager

  Dank je wel voor het opzoeken ! ik kan nu geen berichtje sturen naar HeleenQ zelf geloof ik he, via dit forum ?

  En nog andere mensen die dit doen misschien ???

  #82603

  Tanja
  Bijdrager

  Zonne, probeer eerst een uit of je het nu echt zo vies vindt voordat je gaat prutsen met die capsules. Ons hele gezin proeft er niets van door ze in een yoghurt/kefir smoothie met kaneel te verwerken.

  #82604

  Ik heb zelf de levertraan met kaneelsmaak. Ik doe de levertraan in de mond, slik het nog niet door, neem een slok water erbij en dan doorslikken. Eventueel nog een extra slok water er achteraan. Zo vind ik het prima te doen.

  #82605

  Zonne
  Bijdrager

  Misschien moet ik dat idd eerst doen. Maar ik heb al last van een vieze smaak opboeren van visolie capsules, dus of cod liver oil dan zo gaat ??

  Plus dat ik net begonnen ben met melkkefir, maar of ik er echt goed tegen kan ( ivm cod liveroil door melkkefir heen mengen ) ??

  Zou ik misschien van iemand een paar capsules over kunnen nemen ( tegen betaling van capsules en verzendkosten natuurlijk ) ? Om eens te kijken of die capsules in ieder geval wel goed gaan ?

  #82606

  ruud
  Bijdrager

  Heleen heeft zelf een website via welke je contact met haar kunt opnemen: http://www.eetgoedvoeljegoed.com/p/contact.html

  Ik heb wel levertraan en boterolie, maar als ik die voor je in een capsule doe, die ik hier ook heb, dan vrees ik dat het eruit gedropen is voor de capsules goed en wel op tijd bij je aangekomen zijn of?

  Heb je er niet meer aan dat/als iemand je losse capsules opstuurt of dat je die zelf ergens aanschaft en dat je de levertraan/boterolie zo zelf koopt?

  De levertraan / boterolie is denk ik ook goedkoper als je die ongecapsuleerd koopt.

  #82607

  Zonne
  Bijdrager

  Hoi,

  Wat aardig dat je dat zou willen doen ! Maar ik heb geen idee of die capsules dan leeg kunnen lopen ???

  Ik zal eerst Heleen eens mailen om te vragen. dank je wel voor de link !

  #82608

  Anoniem

  Die met chocosmaak is echt goed te doen, ik vind het helemaal niet vies..

  #82609

  ruud
  Bijdrager

  Ik vind het nog steeds een gedoe: de boterolie/skate levertraan innemen terwijl ik zeker het belang ervan inzie, dat is het niet. Ik heb hier de kaneel/spicy orange van de skatelevertraan: maar ik vind het nog steeds niet lekker. En als ik het spul in een smoothie verwerk: dan vind ik de hele smoothie een uitdaging. Ik merk dat ik het van mijn menu ga skippen onbewust. Dus voor mij zou het spul capsuleren wel een oplossing zijn al lijkt het me een gedoe. En ik vind het spul al duur zat, daarom weiger ik de gecapsuleerde variant te kopen: die relatief duurder is.

  #82610

  Zonne
  Bijdrager

  Nikita, bedoel je nu de nieuwe cocos-smaak ? of de chocolade smaak ?

  Over de chocolade smaak lees ik niet al te veel goede berichten totnutoe.

  #82611

  Zonne
  Bijdrager

  Ik kreeg net al een mailtje terug van HeleenQ, zij is nog steeds helemaal tevreden met de capsules die ze maakt van de vloeibare olie !

  #82612

  ruud
  Bijdrager

  Hoi Zonne, okitook. Zeg het maar wat je wilt. Ik wil het best proberen: de capsules gevuld naar je opsturen op hoop van zegen. Weet ik gelijk ook hoe het werkt. Ik heb trouwens de roggelevertraan. Die is net ff anders dan de kabeljauwvariant, maar ook van blue ice. Ga je ook de boterolie nemen? Die is net zo goor: maar gecombineerd met de levertraan is het een belangrijke aanvulling.

15 berichten aan het bekijken - 1 tot 15 (van in totaal 33)

Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.