Zeeland en rauwe melk?

Forum Forums Vragen over voeding en gezondheid Zeeland en rauwe melk?

Dit onderwerp bevat 39 reacties, heeft 16 stemmen, en is het laatst gewijzigd door  Poekie 6 jaren, 11 maanden geleden.

15 berichten aan het bekijken - 1 tot 15 (van in totaal 40)
 • Auteur
  Berichten
 • #1522

  HeleenQ
  Bijdrager

  Lange tijd hier niet meer gepost, maar al die tijd probeer ik wel het forum te volgen πŸ™‚

  En nu post ik iets, heb ik gelijk een vraag…

  Het zit zo, over poosje gaan we uitrusten in Zeeland, in de buurt van Cadzand, we hebben natuurlijk wel ‘organic raw milk’ nodig voor de formula… 8)

  Helaas heb ik nog niet een boer in de buurt kunnen vinden dan eentje op 1 uur rijden vanaf de camping… wellicht dat hier mensen zijn die een adresje weten in de buurt van Cadzand?

  We zouden hiermee erg geholpen zijn, wellicht dat jullie er ook nog een tel-nr van weten zodat we ff kunnen bellen?

  Heel hartelijk dank voor het meedenken!

  #53246

  fatsnotbad
  Sleutelbeheerder

  Gerrit, ik hoop dat het lukt. Heerlijk, even uitwaaien in Cadzand.

  Hebt je het al gevraagd aan de boer waar je nu je melk haalt? Meedstal kennen de biologische melkboeren elkaar wel, of anders de chauffeur die de melk ophaalt.

  #53247

  HeleenQ
  Bijdrager

  Dirtsa, bedankt voor de tip, is een goeie, wordt echter kort-dag om dit te vragen, maar het proberen waard.

  En anders is het maar 1 uur rijden, hoeft hooguit 2-3 keer πŸ˜€

  #53248

  Poekie
  Moderator

  Wij zitten nu in de voerstreek, onder Noorbeek/Margraten in Zuid-Limburg, iemand ideeΓ«n?

  Lia

  #53249

  E123
  Bijdrager

  Gerrit,

  Even heel off-topic, maar ik wil het heel graag weten. πŸ˜€

  Jij en je vrouw zijn al best een tijdje bezig met Gaps, Wapf en supergezonde voeding. Zie je nu bij je pasgeboren dochtertje ook de regeneratie waar Price het over had, zoals bijvoorbeeld een bredere neus en een mooie kaaklijn?

  Veel plezier in Zeeland! πŸ˜‰

  #53250

  Anoniem

  Volgens mij heeft dit kind ronduit hamsterwangen en spekbillen.. πŸ˜€

  Hoop dat alles goed is met jullie en jullie dochter!

  Hilda

  #53251

  Anoniem

  @ Poekie,

  in Belgisch Limburg, meerbepaald Teuven is er een automaat met rauwe melk (of het biologisch is weet ik niet):

  http://www.hbvl.be/limburg/voeren/draai-eens-een-glaasje-rauwe-melk-uit-de-automaat.aspx

  @ Gerrit,

  vlak bij de grens, in Knokke-Heist is er tijdens de zomer een folkloremarkt elke donderdagnamiddag waar ze ook kaas van bio rauwe melk maken: http://www.dischhof.be/ (misschien als je ze contacteert dat je ook rauwe melk kunt bestellen)

  Op de woensdagmarkt en zaterdagmarkt in Knokke verkopen ze ook bio rauwe geitenmelk http://www.hoeveproducten.be/dealer/detail.phtml?id=206

  Iets verder, in Klemskerke (de Haan) is er nog een bio geitenboerderij:

  http://www.hoeveproducten.be/dealer/detail.phtml?id=24

  Op deze PDF, scroll naar beneden pagina 31, daar staan verschillende contactgegevens op van geitenboeren in BelgiΓ«, ik geloof wel dat ze allemaal bio zijn.

  #53252

  Anoniem

  Hoi Janse,

  Op jouw vraag naar Gerrit over hun baby.

  Mike heeft eergisteren naar onze kroost gekeken.

  Quote:
  De gezichtsvormen zien er goed uit! Ik zie ze niet echt de tanden ontbloten, maar meen wel een overbeet te zien bij beide kinderen. Dat heeft zo’n beetje ieder kind en volwassene in de moderne wereld, waaronder ikzelf ook. Dit betekent dat de onderkaak onvoldoende door is gekomen, een compromis van de natuur om de bovenste tweederde van het gezicht wel zo goed mogelijk volgens de blauwdruk te ontwikkelen. Dat is dus goed gelukt! Ik zie een rond gezicht met een brede neus en brede kaken. Ze zien er ook gezond uit met een gezonde gelaatskleur en stralende ogen! Gezien de niet volledig doorgekomen onderkaak kun je daar problemen verwachten met scheve tanden en/of kiezen, of tanden en/of kiezen die niet of niet goed doorkomen. Overigens kan dit, gezien hun leeftijd, wellicht nog geheel of gedeeltelijk gecorrigeerd worden, maar dan moet je de voeding nog meer ten goede aanpassen. Hoe minder zoetigheid, koolhydraten en zetmeel, hoe beter!

  Nou moet ik zeggen dat is sinds 8 jaar denk ik echt veel meer vetten ben gaan toevoegen zoals roomboter, ben ook biologisch gaan eten sinds toen maar niet goed WAPF, ik at ook dingen die eigenlijk niet mogen maar wel veel gezonde dingen. Toen ik vijf jaar geleden zwanger was van de eerste had ik heel erg trek in melk en begon toen heel veel melk te drinken. Maar goed ik was toen nog niet zo ingewijd als nu, heb geen levertraan gebruikt enzo. Anyways bij onze dochters zie je wel regeneratie tov ons.

  Ik was trouwens wel een lekker spekkig babietje maar je kan zien dat mijn gezicht smaller en langwerpiger was. Het is ook niet zo dat ze van mijn vriend dat hebben meegekregen want die heeft net zo`n smal gezicht als ik.

  #53254

  Louise
  Bijdrager

  Een boer in omgeving Roosendaal voor een kind dat koemelkallergie heeft. Heb haar gezegd dat rauwe melk goed is kan er daar alleen nog geen vinden.

  #53255

  Alexandra
  Bijdrager

  Ik weet er twee in de buurt van Breda. De Beukenhof heeft rauwe melk voor € 1,25 en €0.45 voor de fles en twee minuten met de auto daar vandaan kan je zelf tappen voor €0.70 de liter. Adres kan ik voor je opzoeken. Is het een optie voor hun om richting Breda te komen? Het is een half uur rijden vanaf Roosendaal. Dat weet ik omdat ik daar werk en als ik naar huis ga vaak eerst melk ga halen.

  #53256

  HeleenQ
  Bijdrager

  Iedereen bedankt voor jullie reacties!

  @lekkerromig, super! Ik ga zo gelijk ff kijken en rond mailen/bellen om te kijken of we iets kunnen regelen voor ons pukkie! πŸ™‚

  #53257

  HeleenQ
  Bijdrager

  @Janse, leuk dat je dat even vraagt.

  Ja er vallen zeker een aantal zaken op welke door anderen worden bevestigd die dit zo ineens zeggen.

  Bijvoorbeeld dat haar koppie mooi rond is, ze een brede mond heeft en brede kaaklijn. Hoe dit ontwikkeld in de toekomst zullen we nog zien, maar vooralsnog ziet dit er goed uit. Wij doen iig onze uiterste best om haar het beste van het beste te geven. ‘k Zie dit ook als onze missie aangezien wij dit zelf hebben gemist (uiteraard onwetendheid) en de gevolgen daarvan jarenlang hebben mogen ervaren qua gezondheidsproblemen.. beter voorkomen dan genezen zullen we maar zeggen πŸ™‚

  Verder is ze super vrolijk en tevreden, huilt heus wel, maar enkel als er iets is, dat is iig lekker duidelijk.

  Makkelijk met eten, lust alles in tegenstelling wat wij om ons heen horen, wat wil je met al die chemische smaken in potjes, die baby’s weten niet meer wat echt eten is, daarbij ontstaat al snel voorkeur voor zoet. Zij lust ook best zoet, maar bitter is geen enkel probleem bijvoorbeeld.

  Er zijn nu 2 tandjes doorgekomen (onderin) die op dit moment mooi recht staan en ook breed zijn. Maar dit willen we natuurlijk ook zo zien πŸ˜€

  Tandjes doorkomen heeft ze weinig last van gehad, wat Weston Price ook noemt in zijn boek dat dit dus geen probleem hoeft te zijn bij kinderen.

  Ze is nu 8 maand (vandaag) en heeft met overgang naar vast voeding geen enkel probleem gehad qua obstipatie oid, iets wat bij VELEN wel het geval is, niet gek omdat die baby’s vaak KH krijgen in vorm van aardappel/rijstzetmeel etc. Dit kan het systeem nog niet verteren, pas als ze kiesjes krijgen wordt er ook meer fytase aangemaakt om KH goed te kunnen verteren.

  De formule krijgt ze nu al langere tijd, heeft een overduidelijk levertraan smaak/geur, dit deert haar totaal niet. Hoezo vinden wij dit vies?? πŸ˜‰

  Ze is een keer ziek geweest, waarschijnlijk de zesde ziekte, er bestaat dus wel degelijk een overdraagbaar virus/organisme of hoe we het willen noemen. Ze is er goed doorheen gekomen, wordt er alleen maar sterker door!

  Ze loopt voorop met veel zaken, denk aan omdraaien, brabbelen, kruipen, zitten en gaan staan, daarbij schatten veel mensen haar ouder in, ook vanwege de grootte (en de bos haar die ze heeft) denk ik, maar die groei is wel vooroorzaakt door…

  Haar haar groeit als kool en glanst prachtig (B-vitaminen), met 7 mnd al naar de kapper geweest πŸ™‚

  #53258

  Louise
  Bijdrager

  @alexandra

  bedankt voor de reactie ik zal het ze voorleggen en wie weet.

  #53259

  Webmaster
  Bijdrager

  Gerrit,

  Wat voor mij duidelijk is, en daar ben ik het ook mee eens (in tegenstelling tot Bee Wilder), is dat er besmettelijke organismes zijn. Daarover dus geen discussie. Het bestaan van virussen is echter nog nooit aangetoond bij complexe organismes, alleen maar in simpele eencelligen als algen. En bij deze eencelligen ondersteunt het virus juist het genezingsproces!

  Feit is dat de OMGEVING de vatbaarheid voor besmetting geeft. Alle goede voeding ten spijt voorafgaand aan de geboorte van Noa, is het natuurlijk wel een feit dat jullie het grootste gedeelte van jullie leven niet zo goed hebben gegeten. Dat er dus sprake zou kunnen zijn van erfelijke zwakheden lijkt me zeer waarschijnlijk.

  Tegelijkertijd geven jullie Noa een heel andere start, dus is er alle reden om aan te nemen dat zij tijdens deze kritische groeijaren alsmaar sterker gaat worden i.p.v. zwakker. Eerst zal het te zien zijn aan een sneller herstel van bestaande (kinder)ziektes, later aan het volledig uitblijven van ziektes, zelfs als ze zich middenin de bacillen van anderen bevindt.

  Mike

  #53260

  fatsnotbad
  Sleutelbeheerder

  gerrit, wat leuk om uitgebreid te horen hoe het met Noa is. klinkt goed hoor.

  Ik weet ook niet hoor hoe het precies zit met ziektes/baccillen ed. ik heb wel eens gehoord dat het eigenlijk noodzakelijk is om bepaalde ziektes(verkoudheden) door te maken om je afweersysteem sterker te maken, zoals ik ook al vaker gelezen heb hoe belangrijk het is dat kinderen bijv mazelen doormaken, ik weet niet meer precies waarom. maar dat vaccinatie tegen mazelen uiteindelijk juist niet goed is.

  Op scholen/kdc’s wordt aangeraden kinderen met waterpokken thuis te houden ivm besmettingsgevaar.

  Mijn ervaring is dat als kinderen dit jong meemaken, ze er veel minder last van hebben en dit dan ook later niet meer krijgen.

  Ik heb dus nooit mijn kinderen weggehouden bij kinderen die waterpokken of zo hadden.

15 berichten aan het bekijken - 1 tot 15 (van in totaal 40)

Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.