Wijzen naar genetica : om ziekte in stand te houden

Forum Forums Vragen over voeding en gezondheid Wijzen naar genetica : om ziekte in stand te houden

Dit onderwerp bevat 22 reacties, heeft 4 stemmen, en is het laatst gewijzigd door  Lievergezond 3 jaren, 2 maanden geleden.

15 berichten aan het bekijken - 1 tot 15 (van in totaal 23)
 • Auteur
  Berichten
 • #146520

  Lievergezond
  Bijdrager

  Keer op keer zie ik het weer gebeuren: dat gewezen wordt naar onze genen als verklaring voor ziekten die in feite ook vaak juist het gevolg zijn van allerlei omgevingsfactoren in combinatie met onze aanleg.
  Net las ik ook weer de volgende zin in een artikel over schizofrenie:

  “Zo heeft de American Psychiatric Association, die de DSM-lijst opstelt, het op haar website over een ‘chronische hersenaandoening’ als het gaat om schizofrenie. In wetenschappelijke publicaties worden termen gebruikt als een ’invaliderende, neurologische aandoening’, een ‘verwoestende erfelijke hersenaandoening’ of een’ hersenaandoening met overwegend genetische risicofactoren’. Deze termen zijn erg suggestief alsof het gaat om een specifieke, genetische hersenziekte”, aldus Van Os. “Opmerkelijk is dat zulke termen niet worden gebruikt voor psychotische ziekten uit de overige categorieën, terwijl deze wel 70% van de totale psychotische ziektelast vormen.”

  http://www.maastrichtuniversity.nl/web/Main1/SiteWide/SiteWide11/SchizofrenieBestaatNiet.htm

  Wat ik weet over ziekten uit het psychotische spectrum is dat men daar in deze Westerse samenleving uberhaupt geen raad mee weet, omdat onze samenleving de nadruk heeft liggen op ziekten uit het neurotische spectrum: denk aan bijv. narcisme, obsessief-compulsieve stoornissen e.d.. Daarom wordt genetica ineens uit de hoge hoed getoverd om schizofrenie te verklaren.

  Bekend is de relatie tussen schizofrenie en glutenovergevoeligheid.
  Daar hoor je de DSM dan weer niet over terwijl die relatie wetenschappelijk is aangetoond.

  Zelf kom ik uit een familie die via mijn vaders tak schildklierziekte heeft overgeerfd. Erfelijkheid/genen spelen zeker een rol, maar ik weet bijna zeker dat dieet ook zeer belangrijk is bij deze ziekte, net zoals bij schizofrenie alleen al als het gaat over die glutenovergevoeligheid die ook bij hashimoto (auto-immuun-schildklierziekte) een grote rol speelt.
  Maar daar hoor je geen arts over!
  Sterker nog: dat hele hashimotogebeuren blijft uberhaupt onder de mat vaak.
  Toevallig dat een complementaire arts me daarop eens getest heeft: mijn huisarts reageerde alsof hij iets nieuws hoorde toen ik het eens over hashimoto had.
  Terwijl zijn bloedprikformulier zeker wel antistoffen tegen de schildklier als testopie geeft.
  Wij mensen zijn niet bestand zijn tegen deze belaging door de gluten en ook meer rare dingen natuurlijk als suiker die onze darmflora kapot maakt.
  Maar de info daarover: daar hoor je artsen nauwelijks over.
  Wat een patjepee-ers.

  Dan kun je wel naar de genen wijzen, maar zolang je niet die andere factoren meeneemt dan de genen, wat hebben wij daar dan aan?
  Alles lijkt erop gericht dat wij mensen dom, onwetend en ziek gehouden worden.
  Zeven jaar geleden vroeg ik mijn bedrijfsarts of het mogelijk is dat een schildklier ontsteekt temeer omdat het bij mij in de familie zoveel voorkomt: nou dat kon echt niet zei hij.
  Patjepee-ers!

  Ook van Alzheimer zegt men dat het genetisch bepaald is en van autisme bijvoorbeeld ook.
  Echt om gek van te worden.
  Terwijl bij beide ziekten duidelijk is hoezeer omgevingsfactoren (bij autisme zware metalen belasting, slechte darmflora, allergieen e.d.) en bij Alzheimer diabetes een rol spelen die ook voorkomen kan worden.
  Om gek van te worden vind ik het: dat genetica-argument, zolang andere belangrijke medebepalende factoren maar buiten beschouwing blijven.

  #146521

  Lievergezond
  Bijdrager

  Sorry in mijn vorige bericht: patjepeeer had “prutser” moeten zijn.

  #146523

  Lievergezond
  Bijdrager

  Plus nog dit: je kunt wel naar genetica gaan wijzen: maar in hoeverre doe je dat terecht zolang wij mensen platgebombardeerd worden met allerlei giftige stiffen en opgedrongen, stressvolle / sedentaire leefwijzen waartegen wij maar moeilijk bestand zijn?

  Nee, tegen zoveel geweld zijn wij inderdaad niet genetisch bestand: vaccins, suiker, gluten, doorgefokt / mishandeld vee, veel te weinig toegelaten varieteit van plant en dier, genetisch gemodificeerde rotzooi, mindcontrol, stresssamenleving met allerlei onnodige manieren van elkaar bezighouden, godsdiensten, te weinig lichaamsbeweging, chemische rotzooi in allerlei produkten, straling, verstoppen van gevaarlijke stoffen in voeding zonder verantwoording op etiketten, medicijnen en onvoldoende voorlichting over bijwerkingen etc. etc. zijn wij inderdaad niet genetisch bestand.

  #146530

  Lievergezond
  Bijdrager
  #146535

  100%leven
  Bijdrager

  Ik ben het boek Supergenen aan het lezen van Tanzi & Chopra. Gaat over hoe je met o.a. goede voeding (zonder gif), stressvermindering en beweging je microbioom en genen (epigenetica) kunt veranderen en ziektes kunt afwenden. Je wordt dus inderdaad niet geboren met een vaststaand genenpakket, ook al wordt dat vaak regulier verkondigd. Die artsen staan ook verbaasd als ik informatie doorstuur waarbij de link wordt aangetoond tussen kwik en autisme. “Waarom komt dit dan niet op het nieuws?”

  Tja….

  Mark

  PS: Qua voeding geven ze niet altijd de goede adviezen in dat boek overigens, dus daar blader ik wat sneller doorheen.

  #146537

  fatsnotbad
  Sleutelbeheerder

  Hier een toepasselijk stuk van mij van enkele jaren terug:

  http://www.leefbewust.com/themas/genetisch.html

  Mike

  #153864

  Lievergezond
  Bijdrager

  Contrary to conventional teaching, nuclear genetic defects do not cause cancer. Mitochondrial damage happens first, which then triggers nuclear genetic mutations
  Mitochondrial dysfunction is at the core of virtually all diseases

  http://tinyurl.com/jsbmwen

  #153871

  fatsnotbad
  Sleutelbeheerder

  Kijk, NU zit je pas op een goed spoor! Veel beter dan die flauwekul over plantenvezels als voedingsbodem voor je darmflora. Weet je nog wat ik maar liefst 4 jaar eerder schreef over ‘virussen’?

  Lees het nog eens goed door, misschien sta je nu wel open voor deze info. Een ‘virus’ is niets meer dan beschadigd mitichondrisch DNA. Zie ook het nieuwe Zika-‘virus’ (lees: neurologische beschadiging door het kinkhoest-vaccin dat aan ZWANGERE vrouwen wordt toegediend, plus verboden pesticiden en GMO-gewassen in Brazilie, om maar te zwijgen over door Bill Gates gefinancierde GMO-muggen).

  Mike

  #153872

  fatsnotbad
  Sleutelbeheerder
  #153885

  JM
  Bijdrager

  Met deze informatie van Mike in je achterhoofd moet je het boek Gut and Psychology Syndrome lezen en je zal tot de conclusie komen dat het virusverhaal en het genenverhaal wat ons voorgehouden wordt, complete onzin is. Niets anders inderdaad dan de ‘ziekte’ in stand houden en ons weg houden van het echte ‘verhaal’.

  #153886

  fatsnotbad
  Sleutelbeheerder

  Het is heel simpel:

  bacterietheorie – virustheorie – genentheorie = allemaal uit dezelfde koker = anti-creatie

  Mike

  #153888

  JM
  Bijdrager

  Ja Mike, I know!

  #153968

  Lievergezond
  Bijdrager

  Ik ben begin 2015 begonnen aan een opleiding tot Orthomoleculair Therapeut volgens de kPNI, deze hoop ik in januari 2016 af te ronden. Daarnaast heb ik een cursus gevolgd om meer te leren over genen. Gemuteerde genen hoeven niet te betekenen dat een ziekte zoch ook daadwerkelijk zal manifesteren. Door rekening te houden met deze genen, d.m.v. leefstijl, hoeven deze gemuteerde genen niet tot expressie te komen.

  http://www.primabalans.nl/wie-ben-ik/

  #154000

  JM
  Bijdrager

  Ik ben begin 2015 begonnen aan een opleiding tot Orthomoleculair Therapeut volgens de kPNI, deze hoop ik in januari 2016 af te ronden. Daarnaast heb ik een cursus gevolgd om meer te leren over genen. Gemuteerde genen hoeven niet te betekenen dat een ziekte zoch ook daadwerkelijk zal manifesteren. Door rekening te houden met deze genen, d.m.v. leefstijl, hoeven deze gemuteerde genen niet tot expressie te komen.

  Ik heb toch echt geen cursus nodig om daar achter te komen. Als gemuteerde genen bestaan…

  #154003

  Lievergezond
  Bijdrager

  hoi JM, de praktische implicaties van welke leefstijl belangrijk zijn bij bijv. een ziekte als hashimoto nog niet zo lang gemeengoed. Bijv. zeer nauw langs allergieen en intoleranties heenleven (die ten eerste al in kaart gebracht moeten worden, wat al een monnikenwerk is) is een belangrijke voorwaarde, maar veel mensen zien daarvan het belang nog echt niet goed in. En ondertussen vragen ze zich wel af waar die vermoeidheid e.d. toch vandaan komen. Of: mensen eten vrolijk op de oude voet door en gaan hoogstens aan de synthetische of varkenshormonen. Zij sluiten hun ogen voor dat de ziekte ondertussen rustig doorgaat met het lichaam kapot maken omdat de oorzaak niet wordt aangepakt.

15 berichten aan het bekijken - 1 tot 15 (van in totaal 23)

Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.