Welke natuurlijke vorm van vitamine C?

Forum Forums Vragen over voeding en gezondheid Welke natuurlijke vorm van vitamine C?

Tags: 

Dit onderwerp bevat 77 reacties, heeft 25 stemmen, en is het laatst gewijzigd door  Meuzik 2 jaren, 11 maanden geleden.

15 berichten aan het bekijken - 1 tot 15 (van in totaal 78)
 • Auteur
  Berichten
 • #5165

  Voor o.a. het ondersteunen van de bijnieren wil ik aan mijn smoothies extra vitamine C toevoegen en het liefst in natuurljike vorm i.p.v. syntethisch spul. Ook de vitamine C poedervormen van supplementen spreken me niet zo aan. Ik heb wat natuurlijke vitamine C poeders opgezocht die ik eenvoudig door mijn smoothie kan mikken.

  De vraag is welke ik het beste kan nemen de prijs inachtnemende.

  Rozenbottel

  Rozenbottels zijn een grote bron van vitamine C. Rozenbottels zijn ook een natuurlijke manier van het afweren van vele ziektes en kwalen. Naast vitamine C, E en K bevatten Rozenbottels calcium, citroenzuur, ijzer, niacine, fosfor, tannine, vitaminen A, B1, B2 en P.

  250 gram = 15 euro

  500 gram = 25 euro

  Europese bosbes

  Absolute Blauwe Bessen Poeder is afkomstig uit Chili en rijk aan anti-oxidanten, vitaminen, mineralen, eiwitten, aminozuren voedingsvezels.

  250 gram = 15 euro

  500 gram = 25 euro

  Maqui bes

  De Maqui bes (aristotelia chilensis) is een paarse bes die groeit onder de ruige omstandigheden in Patagonie, Chili. Het is een heilige plant die vereerd wordt door de Mapuche indianen en wordt gebruik in veel ceremonies die zeer belangrijk zijn in hun leven. De Maqui bes is een goede bron van vitamine A, vitamine C, calcium, ijzer, en kalium. Het heeft ook een van de hoogste waardes in antioxidanten van welk fruit dan ook, volgens de ORAC standaard. Tevens heeft het ook een van de meest brede spectrums van antioxidanten volgens Totaal ORAC. 1 gram poeder is ongeveer 10 gram bessen geweest.

  125 gram = 20 euro

  250 gram = 35 euro

  Acai bes

  De açaí-bessen staan de laatste jaren steeds meer in de belangstelling. Het grote aantal antioxidanten en de bijzondere smaak die doet denken aan bosbes, noten en chocolade heeft de vrucht in korte tijd populair gemaakt. Hierdoor zijn in Zuid-Amerika nu ook açaí-plantages in aantal en omvang toegenomen, waar de vrucht tot het begin van de 21e eeuw alleen nog maar voor lokaal gebruik geteeld werd. In de Verenigde Staten is de populariteit sterk gestegen nadat er aandacht aan de açaí werd gegeven door televisiedokter Mehmet Oz (Dr. Oz) in The Oprah Winfrey Show. 1 gram poeder is ongeveer 10 gram bessen geweest.

  100 gram = 15 euro

  300 gram = 39 euro

  Acerola bes

  Uit Brazilië komt deze superbes die het meeste vitamine C bevat van alle fruitsoorten. Naast vitamine C bevat het nog veel betacaroteen dat ook in bijvoorbeeld wortelen zit, het lichaam kan hiervan vitamine A maken. De bes is helaas niet vers te koop in Nederland maar wel wordt hij steeds meer in supplementen gebruikt als vervanger van chemische vitamine C. In Amerika kun je terecht voor Acerola in capsule/tablet en poedervorm. 1 gram poeder is ongeveer 10 gram bessen geweest.

  500 gram = 45 euro

  1000 gram = 80 euro

  Zijn er nog andere betere alternatieven? Alle commentaar is welkom.

  #99468

  Webmaster
  Bijdrager

  Vetoplosbare vit. C (ascorbylpalmitaat) in orgaanvlees en in rauwe melk.

  Mike

  #99469

  Snap ik Mike, maar ik zoek iets in poedervorm dat ik door mijn smoothies kan mikken. Ascorbylpalmitaatpoeder is slecht verkrijgbaar en de herkomst is vaak onbekend. Rauwe melk gaat er al door. Orgaanvlees ga ik niet aan beginnen voor mijn smoothies. 😉

  #99470

  Webmaster
  Bijdrager
  #99471

  Alexandra
  Bijdrager

  Je zou niet de eerste en enige zijn die rauwe lever door de smoothie blenderd. En de baby-melk-formule bevat ook rauwe lever.

  #99472

  Ik heb rauwe lever door mijn smoothie geblenderd, maar ik ging er echt van over mijn nek. Dat gevecht ga ik niet elke dag aan. 😉

  #99473

  Alexandra
  Bijdrager

  Ik heb 1 keer een stukje lever rauw gegeten, het ging…. net :mrgreen: Maar het behoort tot de mogelijkheden 🙂

  #99474

  Zou het nog wat uitmaken ascorbylpalmitaat van BioVitaal (150 gram voor ong 30 euro) of van AOV (60 gram voor ong 20 euro)?

  Ik neig er verder naar om qua wateroplosbare vit C te gaan voor rozenbottel en bosbes. Ze zijn goedkoper en zijn lokaal. Die andere bessen zijn exotisch en zou ik in de natuur in Nederland nooit vinden.

  #99475

  I-lady
  Bijdrager

  In grapefruit zit toch ook heel veel vitamine c? zo’n ding kun je ook uitknijpen en door je smoothie doen.

  #99476

  Doe ik al i-lady, maar ik wil mijn lijf tijdelijk een therapeutische ‘overdosis’ geven. Kijken wat het effect is.

  #99477

  Ik ga de door Mike geadviseerde ascorbylpalmitaat proberen. Deze heb ik hier (goedkoopste adres als je 5 stuks neemt) gekocht. Verder heb ik nog rozenbottel- en bosbespoeder besteld. is niet zo duur en kan alleen maar goed zijn om dat door de smoothie te mikken. Ik ga wel zien oe het bevalt. Allen bedankt voor de reacties.

  #99478

  Ik gebruik ook rozenbottelpoeder, effect kan ik niet meten, maar het smaakt lekker in de smoothie 🙂

  #99479

  Poekie
  Moderator

  Moondust,

  de link werkt niet.

  Lia

  #99480

  Webmaster
  Bijdrager

  Hij werkt wel degelijk.

  Mike

  #99481

  Poekie
  Moderator

  Net niet hoor…. kreeg een error.

  Nu werkt-ie wel.

  Lia

15 berichten aan het bekijken - 1 tot 15 (van in totaal 78)

Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.