Wei

Dit onderwerp bevat 39 reacties, heeft 19 stemmen, en is het laatst gewijzigd door  fatsnotbad 4 maanden geleden.

15 berichten aan het bekijken - 1 tot 15 (van in totaal 40)
 • Auteur
  Berichten
 • #4697

  elmo
  Lid

  Beetje domme vraag misschien maar waar vind ik wei van goede kwaliteit.

  Puur wei dus die overblijft bij het kaas maken.

  bestaat zoiets ook als goed supplement? molkosan is dat wat? of weet iemand waar dat te koop is in de buurt van Zwolle bij een boer.

  Ben niet heel bekend met wei maar wil het graag proberen en er meer van leren dus vandaar.

  bedankt

  #93842

  Peti
  Lid

  Elmo, waarom maak je zelf geen wei…zo moeilijk is het niet.

  Wei maak ik van kefir. In een vergiet doe je een stukje kaasdoek en giet daar de kefir in. Bakje onder het vergiet om de wei op te vangen. Na een paar uur heb je al wei, vers van de pers…

  Ik doe heel veel met wei…. en het kost bijna niks. De kefir die overblijft kan je nog een soort smeerkaas van maken met tuinkruiden.

  Maar volgens mij is Molkosan ook wel goed, ik heb daar geen ervaring mee.

  waarvoor wil je het voor gebruiken?

  #93843

  robinAlexander
  Bijdrager

  Elmo je kan beter rauwe melk drinken veel beter dank alleen wei. Ik zelf heb deze ooit aangeschaft : http://www.vitamor.com/immunopro/page.htm?/immunopro/immunopro.htm&Introductie

  #93844

  Anoniem

  Peti, wil je me vertellen wat je zoal met de wei doet?

  #93845

  Peti
  Lid

  Boschje wei is een prachtige uitvinding. ….ik gebruik het als shampoo voor mijn honden, hun vacht wordt superzacht en het heeft gelijk een antiseptische werking.

  Vlooien krijgen ook weinig kans met wei. Toevallig was ik een paar weken geleden met mijn hond bij de dierenarts en zij vroeg naar vlooien ( ze willen graag verkopen) ze ging gelijk met een vlooienkam door zijn vacht…..echt helemaal niks….zelfs geen vlooienstrontje….

  Nu weet ik niet echt of dit door de wei komt maar het is wel toevallig dat de honden dit jaar weinig last hebben van vlooien.

  Het koppie van mijn kat zat onder de korstjes, ze zag er niet uit. Een paar dagen met wei ingesmeerd en je zag het wegtrekken

  En wat dan ook zo fijn is dat het ongevaarlijk is, want katten blijven net zolang met hun pootje over hun koppie likken totdat zij het schoon genoeg vinden. Veel minder schadelijk als een cremetje van de dierenarts

  Ik gebruik het voor mijn haren als een soort gel, versteviging zogezegd

  Gebruik het als mondspoeling voor de frisheid maar ook voor mijn tandvlees te verstevigen

  Als mijn inductie kookplaat erg vettig is spuit ik een beetje wei en wrijf het uit. Glimt je tegemoet

  Ik spuit het in de hondenmanden voor ongedierte

  Wei heeft dezelfde zuurgraad als de menselijke huid dus het is zeer geschikt om je huid schoon te maken, wel naspoelen met water

  Je kunt het voor wondjes gebruiken

  Inwendig gebruik ik het eigenlijk niet omdat ik elke dag kefir drinkt

  Maar echt als je dieren hebt is wei een wondermiddel

  Je kunt het ook uitwendig gebruiken voor eczeem, schimmelziekten, witte vloed, keelpijn en puistjes

  #93846

  Anoniem

  Leuk om te lezen. Ik gebruik het nl ook al een hele poos als huidverzorging 🙂

  Als de kefir is uitgelekt, maak ik hem weer op gewenste dikte met de wei die er af is gekomen en de rest doe ik in flessen in de koelkast om als huidverzorging te gebruiken. Jammer genoeg heb ik geen hond meer, maar zodra die er weer eens komt (als ik minder werk), dan ga ik dit zeker ook doen!

  #93847

  Rox
  Lid

  Ik heb een gedroogde grasgevoerde whey eiwitpoeder van whey natural USA en is gezoet met ongeraffineerde stevia blad. en het bevat per 100 gram 83.3 gram eiwitten en het bevat nauwelijks vetten. en het was ook best wel duur 100 euro voor 1133 gram. ik vroeg me af of ik van plaats die dure gedroogde wei ook vloeibare wei kan maken zit er veel verschil in tussen gedroogde rauwe wei en vloeibare wei die je maak via rauwe melk kefir kwa voedingswaarde.

  #93848

  Anoniem
  Quote:
  en het was ook best wel duur 100 euro voor 1133 gram

  Je weet zeker dat het geen cocaine is?

  #93849

  Webmaster
  Bijdrager
  Quote:
  Wei maak ik van kefir. In een vergiet doe je een stukje kaasdoek en giet daar de kefir in. Bakje onder het vergiet om de wei op te vangen. Na een paar uur heb je al wei, vers van de pers…

  Ik doe heel veel met wei…. en het kost bijna niks. De kefir die overblijft kan je nog een soort smeerkaas van maken met tuinkruiden.

  Wat je beschrijft is hangop. Je hebt dus twee prachtige producten: hangop van kefir en wei.

  En trouwens: koeien staan de hele dag volop in de wei! :mrgreen:

  Mike

  #93850

  Rox
  Lid

  ik had de raw wei eiwitpoeder gekocht bij ergomax

  Ja ik had velde week nog rauwe roomkaas gemaakt via het scheide van de wei het was super lekker.

  en wei kan je makkelijk voor verschillende doeleinde voor gebruiken zo peper dure raw wei eiwitpoeder maak het overbodig als je het mischien zelf thuis ook kan maken.

  Colostrum heb me huid heel erg geholpen van me acne maar tegenwoordig die je op het internet kan bestellen is ontvet en bij superfood heb je de niet ontvete colostrum maar klein potje kost 55 euro en de grote pot 179 dat vind ik behoorlijk duur en je heb ook nog goedkopere ook grasgevoerd maar die is weer ontvet wat zou ik dan beste kunnen doen.

  #93851

  Anoniem
  Quote:
  bij superfood heb je de niet ontvete colostrum maar klein potje kost 55 euro en de grote pot 179 dat vind ik behoorlijk duur en je heb ook nog goedkopere ook grasgevoerd maar die is weer ontvet wat zou ik dan beste kunnen doen

  Geen van beiden. Zeker de ontvette niet, dan is het belangrijkste eruit gehaald en daarmee de naam colostrum niet meer waardig vind ik.

  Gewoon lekker aan de rauwe melk en slagroom. Je zou de boeren in je omgeving kunnen afgaan en vragen of ze colostrum ‘over’ hebben.

  #93852

  Anoniem
  Quote:
  maak het overbodig als je het mischien zelf thuis ook kan maken.

  Zie hierboven het recept van Peti. Zo doe ik het ook al een hele poos en je krijgt, zoals Mike aangeeft, twee prachtige producten.

  #93853

  Yvonnea
  Bijdrager

  Hallo allemaal,

  Ik weet nog niet hoe deze site precies werkt en waar ik met deze kefir-vraag terecht kan ..en of hij misschien al een keer gesteld/besproken is. Ik ben pas met kefir begonnen en vraag me af of het de kwaliteit van de kefir schaadt als je er met een staafmixer doorheen gaat … wel lekkerder.

  #93854

  Webmaster
  Bijdrager

  Je beschadigt dan eiwitten. Dat doe je met een blender ook. Geen goed idee dus. Als je een gladder, smeuiger eindproduct wil kun je het beste de kefir zeven.

  Mike

  #93855

  Anoniem

  En de fles kefir (van rauwe melk, als dat wat uitmaakt) krachtig schudden, is dat al hard genoeg om de eiwitten te beschadigen?

15 berichten aan het bekijken - 1 tot 15 (van in totaal 40)

Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.